Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Iroda az utasok tájékoztatásáért a győri vasútállomáson - videó

Ügyfélszolgálati iroda nyílt a győri vasútállomáson, erősítendő az ott megfordulókkal való személyes kapcsolatot. A városi pályaudvart évente több mint tízmillió utas használja.

A MÁV-Start Zrt "személyes ügyfélszolgálati irodát" nyitott a győri pályaudvaron, az országban immár kilencedik helyen.

A létesítmény most reggel fél héttől este hétig, június tizedikétől este kilenc óráig tart majd nyitva.

A szerdai sajtótájékoztatón Ungvári Csaba, a vasúttársaság vezérigazgatója kiemelte: az utasokkal való személyesebb kapcsolat kulturáltabb körülmények között történhet. "Győr kiemelt hely, évente több mint tízmillióan fordulnak meg itt, s azt reméljük, az utasszám növekedhet.

Szeretnénk a kedvező tendenciát megtartani, mivel egyre többen "pártolnak vissza" a vasúti közlekedéshez."

Fekete Dávid győri alpolágrmester hozzátette: minden fejlesztést támogatnak, mely Győr vonzerejét növeli.

 
Videó: Oxygen


Olvasóink írták

 • 11. ferdo 2013. május 30. 18:02
  „10. Goldmund

  Te a jelenlegi árakról beszélsz én meg felvázoltam, hogy egy évvel ezelőtt mi volt, és hova jutottunk most. Versenyképes volt a busz, gyorsan el is lehetetlenítették. Politikai döntés, ebben egyetértünk, de ha megnézzük a kedvezményezettet, a vasutat, akkor egyértelmű, hogy honnan is indult az ötlet, mi is volt a célja.

  Látom keveset utazol a keleti országrészben. Elég csak Szolnokig elmenned, találkozol elég izzadós-műbőrös kabinossal, télen 40 fokra fűtött (vagy fűtés nélküli) kocsival, felhúzhatatlan ablakokkal. Mostmár ezekért felárat is fizethetek. A Siemens vonat ülése meg rövid, elővárosi közlekedésre príma, hosszú távon viszont kemény és kényelmetlen. Megrendelik egyik célra, aztán használják a másikra.

  Az autónál tudod van olyan reális opcióm, hogy nem fizetek felárat, mégis emberi időben célba érek. Ezt a vasúton megszüntették. Elvették még a döntés lehetőségét is. Amúgy tudod +50 percem van autókázni, +3000Ft ezt megspórolni kicsit luxus. De még ha autópályán is megyek, az árelőnynek még mindig csak a fele olvad el... Hogy is lehet ez egy agyonoptimalizált közösségi közlekedési mód esetén? Ezt magyarázd meg nekem...”
 • 10. Goldmund 2013. május 30. 15:08
  „Össze-vissza zagyválsz ostobaságokat.

  Győr-Bp. vonaton (140 km): 2520 Ft. Buszon 140 km pontosan ugyanennyi.
  Felárak: távolsági buszon erre a távolságra 205 Ft (és a Győr-Bp. járaton volt távolsági felár). Vonaton a gyorsvonati felár pontosan ugyanennyi.

  Az IC-pótjegy további 300 Ft, ami kb. 10% különbség. Így már tényleg több, mint a busz, de 10%-kal drágább jegyet nevetséges méregdrágának titulálni a buszhoz képest. És az IC tényleg gyorsabb is, tisztább is, halkabb is és van légkondi is.

  További zagyválásaid:

  "maradt a szakadt ülésű vonat"
  Nem állítom, hogy ilyen soha sehol nincs, de ez pont a Győr-Bp. vonalon várható legkevésbé. Én 5 éve rendszeresen vonatozom sokfelé, leginkább Győr-Celldömölk-Szombathely vonalon gyorsvonattal is, és Győr-Celldömölk között személyvonattal is. Piroska vonattal (Bzmot) is. Hasonlóképpen Győr-Veszprém vonalon is. Én egyetlen szakadt ülést sem láttam. Ez nem jelenti azt, hogy soha nem volt, de biztos nem jellemző. A Győr-Bp. vonalon pl. személyvonatként olyan tiszta és halk Siemens-vonatok járnak, mintha IC-n ülnél (csak több helyen állnak meg).

  "versenytárs híján pedig szabadon emelik az árakat (lásd gyorsvonati pótjegy)"
  A vonat- és a buszjegy ára (az öszes pótdíjjal együtt) is politikai döntés eredménye. Ez a pótjegy is az volt. Pl. a 65 év felettiek 17 éve meglévő ingyenes utazása is az.

  Amúgy visszanéztem 5. hsz-odra: autó költségénél te az autópálya elkerülésével számoltál. Ha évente 2-3-szor mész és nagyon ráérsz (pl. tanárként a nyári szünetben utazol), akkor ez működik. Ha rendszeresen mész, akkor előbb-utóbb meg fogod unni az országnézést és megfizeted a matricát - úgyhogy nyugodtan hozzá is számolhatod a költséghez.”
 • 9. ferdo 2013. május 30. 14:20
  „8. Goldmund

  Emlékeztetnélek, hogy a távolsági buszjegyeket tavaly megtoldották egy kényelmi pótdíjjal, hogy elérje a vasút árát azonos viszonylaton. Később egységesítették a két ártáblázatot, de a buszjegyek felára megmaradt. Ezek után történt egy év eleji áremelés (ami érintette a buszt és a vasutat is a közös díjtábla miatt).
  Egy éve két főre még egy árban volt az autó és a busz. Egy éve azon dolgozik a kormány, hogy a vasútra tereljen mindenkit, ezért képesek voltak beáldozni egy fenntartható, olcsó, korszerűen felszerelt közlekedést, a távolsági buszokat. Most meg maradt a szakadt ülésű vonat, versenytárs híján pedig szabadon emelik az árakat (lásd gyorsvonati pótjegy).

  Ezt nem annyira bonyolult átlátni.”
 • 8. Goldmund 2013. május 30. 13:18
  „Ferdo, összekevered a szezont a fazonnal.

  1.hsz-odban ezt írtad:
  "Miután megszüntették a buszközlekedést Győr és Pest között, nem nagyon van más választásuk, mint visszapártolni a méregdrága, pótjegyezett vasútra."

  A busz és a vonat kb. egy árban van. Ha a vonat neked "méregdrága", akkor a busz is az volt. Ha van autód, és kiszámoltad, hogy neked azzal jobban megéri utazni, akkor meg az autózás olcsóbb a buszozáshoz képest is.”
 • 7. statisztikaihivatal 2013. május 30. 10:36
  „két emberre nem éri meg a vonat, csak a zöldeknek, mivel a 32,5 liter benzinből 70-80 kiló szénmonoxid lesz. (érdekes adat) és nem vagyok zöld, tehát ne bombázzon senki ilyesmikkel.”
 • 6. pampapam 2013. május 30. 02:32
  „5. ferdo

  Ha autóba ülsz számítsd bele azt a költséget is amit akkor is fizetsz ha nem használod.
  /biztosítás, szervíz, stb..../
  Nem csak üzemanyaggal megy....”
 • 5. ferdo 2013. május 29. 19:22
  „2. Goldmund
  Vegyük egy egyszerű példát. A párommal meglátogatnánk a szüleit, akik Szolnokon laknak. Mivel bérből élünk és nem vagyunk semmilyen támogatott kategóriában, így ez nekünk gyorsvonattal 4605Ft/fő, oda vissza kettőnknek az összesen 18420Ft. (Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy a vonatjegy nem tartalmazza, hogy a MÁV nem képes egy állomásról üzemeltetni a Győr és Szolnok irányú vonalakat, tehát kénytelen vagyok BKV jegyet venni 350Ft-ért, méghozzá mindjárt 4et. 1400Ft, amit nem tartalmaz a MÁV jegye, tehát nem teljes értékű a jegy a viszonylatra.)

  Ha autóba ülnénk, akkor az autópályákat elkerülve oda-vissza 464km lenne. Kicsi autó kicsi fogyasztással 7 literből elvinne 100on, összesen tehát 32,5liter. Győrben a MOL 423.9ért adja a 95ös literjét, ha felszorzod, akkor kijön: 13780Ft.

  Hatezer forint. Ennyi a különbség. Nem egy egész családra, hanem kettő azaz kettő főre. A tömegközlekedés, a kötöttpályás, az agyonoptimalizált, elektromos rendszerű, a sok-utast-egyszerre-költséghatékonyan. Ha ez nem rablás, akkor nem tudom, hogy mi lenne az.”
 • 4. Tündenéne 2013. május 29. 16:21
  „Hát már épp ideje volt...”
 • 3. Batistuta 2013. május 29. 15:15
  „A leghasznosabb információs csatorna a hangosbemondó lenne, ha arra használná a vasút, amire kell: tájékoztatásra. Példa. Az RJ-nek vagy IC-nek már el kellett volna indulnia, de még be sem ért. Mi történik? A hangszóró folyamatosan nyomatja, hogy milyen vicinális fog indulni - negyven perc múlva. Mikor már szabad szemmel is látni a késő(!) vonatot, bemondja, hogy jön. Köszi, MÁV!”
 • 2. Goldmund 2013. május 29. 14:22
  „A méregdrága mondjuk nem igaz. A busz és a vonat kb. egy árban van. Pótjegy már a buszra is kell némely vonalon.
  Én azt nem értem, miért nem jó az információs ablak, ami eddig is volt.”
 • 1. ferdo 2013. május 29. 13:33
  „Miután megszüntették a buszközlekedést Győr és Pest között, nem nagyon van más választásuk, mint visszapártolni a méregdrága, pótjegyezett vasútra. Ja, várjunk csak, mégis van másik választás. Telekocsizni. Mióta így kiszúrtak velem, már búcsút intettem a vasútnak: http://www.oszkar.com/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakossági Fórum: Honvédelem és természetvédelem a Kisalföldön

Tovább olvasom