Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Iroda a környezetért

Magyarországon tizenkét Környezeti Tanácsadó Iroda (Köt) működik. A győri Reflex az elsők között kínált ilyen ingyenes lehetőséget azoknak, akik valamiféle „ zöldjogi ” kérdéssel, gonddal fordulnak a környezetvédő egyesülethez.
Az elmúlt évben a Reflex tanácsadó irodájához érkezett az országban a második legtöbb lakossági megkeresés, az úgynevezett megtalálások száma a legtöbb volt. Szintén a győri zöldek foglalkoztak a legtöbb igénnyel és panasszal. Az iroda környezeti, fogyasztóvédelmi, energiahasználati, higiénés és jogi tanácsadással foglalkozik. Lajtmann József elnök, tanácsadó érdeklődésünkre elmondta, hogy a csaknem hétezer ügy nagy részét hatékonyan kezelték.
– A visszajelzésekből örömmel megállapíthatjuk, hogy az állampolgárok, a lakóközösségek, az oktatási intézmények, az önkormányzatok nemcsak megköszönik a segítséget, hanem érzékenyebbek, igényesebbek lettek környezetükre – vélekedett Lajtmann József.
Szavaiból kiderült, hogy hazánkban a Reflex vállalta elsőként az ökológiai fogyasztóvédelem képviseletét, mégpedig eredménnyel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az ország minden részéről kérték tanácsai-

kat, illetve a témában készült brosúráikat. Hasonlóképpen népszerű az egyesület által létrehozott regionális energiairoda is, amelyet szűkös keretből ugyan, de folyamatosan működtetnek. A múlt évben jelentősen megnövekedtek a hulladékkal kapcsolatos megkeresések is. Ez elsősorban a Győrött „ beindult " szelektív hulladékgyűjtés, valamint a megyei zuglerakók felszámolására szervezett reflexes kampány hozadéka. Lajtmann József a tanácsadó iroda tevékenységének fontos eredményeként említette, hogy egyre több település, megye és régió kívánja a környezeti jogszabályok szellemében kialakítani helyi rendeleteit, szabályzatait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átjáró a vasút alatt

Felfrissül a megyeszékhely közlekedése, amint megépül Győrben a Tihanyi Árpád úti, kétszer… Tovább olvasom