Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Irány a szabadba! - Programajánló

Rekkenő hőség, ki a természetbe! Fesztiválok, sport, művészet, bolhapiac, a megyében mindenki megtalálja, ami számára érdekes. Lássuk...

Szent Kristóf-áldás

Győr - A Szentlélek-templom fennállása óta – az idén tehát huszonharmadszor – minden évben megáldják Szent Kristóf napja alkalmából a közlekedőket és járműveiket. Benkovich Ferenc pápai prelátus most vasárnap a fél tizenegykor kezdődő szentmise végeztével a szabadtéren mondja el az áldást. A Magyar Autóklub is csatlakozik a rendezvényhez, az eseményhez fűződő matricával és az autósok imájának terjesztésével.


Duna-nap

Gönyű - A honismereti egylet holnap délután 2 órától tartja a hagyományos Duna-napot a községben. A faluházi megnyitót követően felszentelik a felrobbantott Árpád gőzhajó maradványait, majd a temetőben megkoszorúzzák a hajós kopjafát. A katolikus templomban 4 órakor kezdődik az ökumenikus hajósmise, 5 órától koncert zajlik a faluházban, majd a Duna 6 órai megkoszorúzását követően zenés műsorok hangzanak fel a Hajóskertben. A főbb programok mellett már délelőtt 10 órától lehet jelentkezni sétahajózásra, a gyerekeknek 3 órától ingyenes műsort adnak a Hajóskertben.

 Szombati programok gyűjteménye >>
Irány a múzeum!

Győr - A Városi Művészeti Múzeum szervezésében augusztus 3–7-ig a Váczy Péter-gyűjteményben a „Kis múzeumbarátok táborába" várják azokat a 6–14 éves gyerekeket, akiket érdekel a régi korok zenéje, tánca, irodalma és tárgyi világa. Élményszerű foglalkozásokon, barokk jelmezekben tanulhatnak korhű táncokat, szobrászkodhatnak és aranyozott képkeretbe helyezhetik barokk témájú festményüket. A tábor vezetői: Lázárné Verebes Ilona rajzszaktanácsadó tanár és Pintérné Gergics Ágnes múzeumpedagógus. Érdeklődni a múzeumban lehet.


Bolhapiac

Sopron - A családsegítő szolgálat  bolhapiacot szervez a rászorulóknak. A Balfi utca 87. szám alatti telephelyen augusztus 7-ig várják a már nem használt, de jó állapotú ruhaneműket, edényeket, játékokat, könyveket, tanszereket. A tárgyakhoz az érdeklődők ingyen juthatnak hozzá augusztus 13–14-én.


Taoista tai chi-évforduló

Sopron - A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság megalakulásának 15. évfordulója alkalmából bankettel egybekötött ünnepségre várja az érdeklődőket szombaton. A társaság bemutatója délután 5-től 6 óráig a Széchenyi téren lesz megtekinthető, este 7-től 9-ig pedig bankett lesz ünnepi műsorral, melynek helyszíne a társaság soproni klubja (Csengery u. 30–32.).


Kiállítás

Sopron - Ezüst György és Ezüst Gy. Zoltán festőművészek kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket a Hajnóczy-Bakonyi-házba (Templom utca 19.)  holnap délelőtt 11 órától.

 Még több izgalmas program a hétvégére >>

Óvár-kupa

Mosonmagyaróvár - A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Evezős Szövetség július 25–26-án, szombaton és vasárnap reggel 9 órától hatodik alkalommal szervezi meg az evezős Óvár-kupát. Nagy Gábor szervező elmondta: az ötszáz méteres távon öt egyesület 180 versenyzője indul.


II. Miklós-kupa és nosztalgiadiszkó

Mosonszentmiklós. II. - Miklós-kupa címmel nemzetközi labdarúgó-mérkőzések kezdődnek szombaton délelőtt 10 órakor a település sportpályáján. A helyi csapat mellett várják a károlyházai, lébényi, nyékvákonyi labdarúgókat is. Este 9 órakor a nosztalgiadiszkóba ingyenes a belépés. Egész nap ingyenes légvár áll a gyermekek rendelkezésére.


Motorostalálkozó

Dunakiliti - A Vadvíz Kempingben július 24. és 25. között a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Kör motorostalálkozót szervez. Pénteken este 6 órától fellép a Főnix, a Blues Company, a Pokolgép, az AC/DC/GP, szombaton a Marlot, a Zorall, az Ossian és a Singer együttesek szórakoztatják a közönséget, ugyancsak 6 órától. Lesz emellett motorosfelvonulás, női iszapbirkózás is.


Mulatság sztárokkal

Levél - A helyi Kerék Fogadóba várják a zenekedvelőket pénteken és szombaton. A pénteken este fél 8-tól kezdődő  nosztalgiapartin este 9 órától fellép Bódi Guszti és a Nagyecsedi Fekete Szemek. Szombaton a jó hangulatról délután 5 órától a Defekt Duó, fél 7-től Kovácsovics Fruzsina és este 11 órától az Irigy Hónaljmirigy gondoskodik. A rendezvényre a belépés díjtalan!

 Kattintson a további érdekes programokért >>
Női jóga

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Házban július 23-án, csütörtökön este 6 órakor kezdődik a női jóga. A foglalkozások alapja a Hatha jóga, amelynek gyakorlása során megerősödnek az izmok és a csontok, javul a vérkeringés, erősödik az immunrendszer, oldódnak a stressztünetek.


Amatőr lovasok találkoznak

Győrsövényház - Hagyományteremtő szándékkal amatőrlovas-találkozót rendeznek szombaton  a faluban. A résztvevők délelőtt fél 10-kor vonulnak végig a település utcáin, majd 10 órától a régi focipályán (a Sport utca végén) gyermek és felnőtt ügyességi versenyre, westernshow-ra és -versenyre, pónifogathajtásra, egyes- és kettesfogat-hajtásra várják az érdeklődőket. Este 9 órától lovasbált tartanak a Rábca vendéglőben. Zenél Bogár Lajos.


Nosztalgiafoci és  buszátadás

Mihályi - A helyi sportpályán tartja hagyományos falunapi rendezvényeit Mihályi. A programok  szombaton délelőtt 11 órakor a katolikus templomban ökumenikus misével kezdődnek, majd délben átadják a felújított sportöltözőt és a közösségi buszt. Délután néptáncgála nemzetközi és magyar csoportokkal, majd gyermek- és zenei programokra várják a látogatókat. Délután negyed hatkor nosztalgiamérkőzés, majd este Balázs–Dávid show és  bál várja a falunap látogatóit.

Színes programok vasárnapra >>
Hétvégi ünnepek

Bágyogszovát - A felújított artézi kutat adják át a helyieknek, illetve a két egyházközség búcsúztatja plébánosát a hétvégén a faluban. Szombaton délelőtt tíz órakor az óvoda előtti téren adják át ünnepélyesen a közösségi összefogással felújított szováti artézi kutat. Az ünnepségre várják a helyieket, illetve az elszármazottakat. A szervezők ígérik, a kút vizének íze ugyanolyan, mint évtizedekkel ezelőtt.

A bágyogi és a szováti egyházközségek  vasárnap köszönnek el plébánosuktól, Csík Miklós címzetes kanonoktól. Az atya közel negyven évig szolgált a településen. Az ünnepi szentmise reggel fél kilenckor kezdődik a szováti templomban.


Körmenet

Szany - A szakrális hagyományoknak megfelelően szombaton este 8 órakor szentmisét tartanak a Szent Anna-kápolnánál. A  főcelebráns  Tóth Miklós ezüstmisés rábakecöli plébános lesz. A misét követően a hívek gyertyás körmeneten vehetnek részt. A vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise szónoka Zsebedics József kanonok. A Szent Anna-kápolnát 1753-ban építették a szanyiak, az építőanyagot a kezükben és a kötényükben hordva oda. Közben imádkozva és énekelve tettek tanúságot hitükről. A kápolna közel 250 éve a Rábaköz Szent Anna búcsújáró helye. Távolabbi vidékekről is érkeznek ilyenkor zarándokok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos gázolás Écsen

A helyszínen meghalt egy 47 éves férfi, akit személyautó gázolt el Écsen csütörtök éjszaka. Tovább olvasom