Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Ír hallgatók az iskolákban

Győrbe jöttek tanítási gyakorlatra az ulsteri egyetem hallgatói, akik oktató tanárokká válnak majd.
Győrbe jöttek tanítási gyakorlatra az ulsteri egyetem hallgatói, akik az angolt idegen nyelvként oktató tanárokká válnak. A brit és a távol-keleti országokból származó, indiai, tajvani, Srí Lanka-i és kínai hallgatók – összesen 18-an – az önkormányzat általános és középiskoláiban tartottak órákat Rosalind Pritchard szakmai irányítása segítségével. A professzor elmondta: azért Győrt választották, mert az elmúlt évek tapasztalatai szerint itt színvonalas a nyelvoktatás és tisztelettel kezelik az egyetemi programot. Észak-Írországban nem tudnák megoldani, hogy a hallgatók csak külföldieket tanítsanak gyakorlatuk alatt.

Az egyetemisták, mielőtt ide jöttek, a hazánkban használt nyelvtankönyvek alapján és egy magyarországi tanár segítségével felkészültek a tanításra, mégis izgatottan kezdtek neki feladatuknak egy számukra idegen országban. A professzor szerint jól teljesítettek, és az itteni diákok számára is hasznos volt, hogy megismerkedhettek a brit kultúrával, az ázsiai szokásokkal. Azt is megszokhatták, hogy ha nem értettek vagy nem tudtak megértetni valamit, akkor sem válthattak magyarra, meg kellett próbálkozniuk a kifejezések körülírásával, elmagyarázásával.

A hallgatók a győri Jedlik-középiskolában tartották szemináriumaikat, mely intézmény segített koordinálni gyakorlatukat. A minap is itt találkoztak, mikor Cathy Bateson, az osztály képviselője lapunknak elmondta: először jár hazánkban és azt tapasztalta, hogy az idegen nyelvet tanuló középiskolások motiváltak. Szorgalmasan gyakorolnak, szeretnék minél előbb, minél jobban elsajátítani az angolt, hogy utazásaik, munkájuk során használni tudják. A tanórákon nem, csak más helyzetekben szorult arra, hogy gesztusokkal értesse meg magát. De erre majd akkor is szüksége lehet, ha Észak-Írországban egy főiskolán helyezkedik el és az ottani külföldi diákokat tanítja anyanyelvére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakók tiltakoznak, de a torony épülne

A volt győrújbaráti BM-üdülő területén, lakóházakhoz közel akar mobiltelefon-átjátszó tornyot… Tovább olvasom