Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Iparűzési adó: vissza az önkormányzatokhoz!

Borkai Zsolt polgármester Debreczenyi János veszprémi polgármesterrel közösen tavaly júliusban elsőként tiltakozott az iparűzési adó helyi befizetésének elvonása ellen.
Ezt a pénteki városházi sajtótájékoztatón újólag megerősítette Győr polgármestere hangsúlyozva, „ha a Barnai-kormány beváltja az ígéretét és emellett 2010-ben 120 milliárd forint központi támogatást von el az önkornmányzatoktól, azzal padlóra küldi a települések jó részét."

A győri városvezetés mindenképpen az önkormányzatiség szűkítéseként, a költségvetés tervezhetetlenségeként értékelte a szocialista kormányzás ideje alatt született szabályozást, amelynek eredményeképpen idén januártól az Apeh szedi be ezt a bevételt. Ehelyett a cél az lenne, hogy a helyi viszonyokat leginkább ismerő önkormányzatokhoz kiszámíthatóan és rugalmasan érkezzen be ez az adófajta. A tájékoztatón elhangzott: amennyiben a Parlament megváltoztatja az érvényben lévő szabályozást, akár már a második félévtől újra közvetlenül az önkormányzatokhoz folynának be a helyben befizetett adók.

A győri polgármester szerint akár már a második félévtől újra közvetlenül az önkormányzatokhoz folynának be a helyben befizetett adók. Fotó: Harcsás Judit
A győri polgármester szerint akár már a második félévtől újra közvetlenül az önkormányzatokhoz folynának be a helyben befizetett adók. Fotó: Harcsás Judit


Jövő hétvégén Győrben rendezik a megyei jogú városok találkozóját, s ez Borkai Zsolt szerint nem véletlen, hisz a megyeszékhely felkerült egy olyan térképre, amely csak Győrre jellemző, így több szempontból sem túlzás egy kihelyezett kormányűlésről beszélni megspékelve egy Audi-látogatással és a Négy Évszak Fesztivál nyitányával.

Olvasóink írták

  • 2. urbaniastapista 2010. június 17. 22:59
    „A Debrecenyit leváltották (nem indítják újra).
    Borkait még nem, mert foglalkoztatja a pártzsebközpont kijelöltjeit.”
  • 1. VJack 2010. június 11. 20:58
    „Mi lenne, nem évente változna Győrben a nyári cirkusz neve? Más, normális városokban kitalálnak egy dolgot oszt´ azt nyomják sok évig, hátha esetleg beépül a köztudatba. De itt mindig jön valami "agyas", aztán új nevet ad. Jó lenne, ha végre a "politikusok" értelmi és főleg érzelmi érettsége végre meghaladná egy óvodás szintjét. Az iparűzésit meg költse el a város értelmesen, nem úgy, hogy a belváros díszburkolata címszóval 28 fajta kő van össze-vissza lerámolva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ifjak legjobbjait díjazták

Átadták a ˝vállalkozói és pénzügyi ismeretek általános és középiskolai diákok körében való… Tovább olvasom