Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Internetezés az iskolafolyosón

Győr - Akár a tanórák közötti szünetekben is elolvashatják e-mailes üzeneteiket, megnézhetik az e-naplóba került jegyeiket, gyorsan információkat gyűjthetnek az internetről a jedlikes tanulók. Két diák félmillió forintot nyert, amiből három szabadon használható számítógépet helyeztek el a folyosón.
Két informatika szakos diák nyert az oktatási minisztérium alapítványának pályázatán ötszázezer forintot, egyrészt maguknak, másrészt iskolájuknak, a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolának. A kiíró ugyanis azzal motiválta a tanulókat, hogy a pályázati pénzből százezer forinton osztozhattak, a többin az iskola felszereltségét fejleszthették.

A két sikeres pályázó, Fördős Viktória és Borbély Gábor azóta már egyetemre jár, de középiskolájuk folyosóján a négyszázezer forintból három, úgynevezett kommunikációs számítógépet helyezhettek el a napokban.

Karácsony előtt már kipróbálhatták a Jedlik folyosóján elhelyezett számítógépeket a diákok. Szünetekben olvashatják e-mailjeiket. Fotó: Bertleff András
Karácsony előtt már kipróbálhatták a Jedlik folyosóján elhelyezett számítógépeket a diákok. Szünetekben olvashatják e-mailjeiket. Fotó: Bertleff András

A vandálbiztos billentyűzetek kerültek a legtöbbe, a gép többi része volt olcsóbb, ugyanis nem kellett rá drága szoftvereket beszerezni. Így is alkalmas arra a berendezés, hogy gyorsan információkat szerezhessenek az internetről az intézmény dolgozói, tanulói.

Magát a pultszerű tartószerkezetet az intézmény karbantartó szakmunkásai készítették el, praktikusra, mutatósra. Minderről Módos Gábor igazgatóhelyettes tájékoztatta lapunkat és azt is elmondta, ezeken a gépeken a szünetekben vagy a tanórák után a diákok üzeneteiket, e-mailjeiket elolvashatják, akár megnézhetik az e-naplóba került osztályzataikat, mivel a Jedlikben elektronikus naplót is vezetnek. Mindezt reggel héttől este nyolc óráig korlátlanul tehetik. Az igazgatóhelyettes elmondta: a három szabadon használható gép ennek az új lehetőségnek a kipróbálására ad alkalmat, ha beválik, igyekeznek pályázati vagy más forrásokból többet is beszerezni.

Olvasóink írták

 • 12. zotank 2009. január 14. 18:49
  „Mint jelenlegi jedlikes, nincs okom panaszra a sulival és a felszereltséggel.Az egyik terembe most hoztak új gépeket 22"-os lcd monitorokkal, és kb évente van ilyen.A laborokat is folyamatosan fejlesztik, oda mérőeszközöket, és oszcilloszkópokat hoztak.
  Bár még nem próbáltam(mer azé nem vagyok ennyire kocka), de úgy láttam, hogy nem windows hanem linux van a gépeken, de lehet hogy elnéztem...”
 • 11. elemér 2008. december 28. 15:42
  „Igy már inkáb.

  http://www.jedlik.eu/index.php?mkt=intranet”
 • 10. Diákcsemege 2008. december 27. 19:50
  „Kedves 7.!

  Bocs, a pontosítás kedvéért az említett gépek (az adott időszakot alapul véve) természetesen az iskola folyosóin szünetekben állnak rendelkezésünkre.”
 • 9. elemér 2008. december 27. 13:19
  „Steve Ballmer megtekintette Jedlikben a folyosón a három szabadon használható számítógépet, ami Windows-al müxik.

  http://www.youtube.com/watch?v=EHCRimwRGLs”
 • 8. elemér 2008. december 27. 09:26
  „Igy már O.K., ahoz hogy email-t meg a suli eredményeket megnézzék a folyosón oda nem kell sok. Gaming a folyosón az már igen.”
 • 7. nmgr 2008. december 26. 20:17
  „Kedves diakcsemege!

  A Jedlikben tudtommal több, mint 10 éve van internethozzáférés, számítógépből szintén nem áll rosszul a suli (1992-ben négy termet használhattunk mi, akkori elsősök, termenként 16 géppel). A fenti cikk arról szól, hogy a folyosóra helyeztek ki terminálokat a porta mellé, ahol a diákok hozzáférhetnek a nethez a szünetekben. Van úgy, hogy erre szükség lesz, ott van pl az e-napló.
  Mégegyszer: számítógép ezeken kívül is van (jóval több, mint 20), de azokat tanórákon és szakkörökön stb. használják a diákok, óraközi szünetben nem.

  Kedves Elemér!

  400ezerből három komplett gép + bútorzat szerintem nem rossz ár. Szerintem...”
 • 6. upho 2008. december 26. 17:53
  „okostojasok: Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola nev mond nektek valamit? Itt arrol van szo hogy a szunetben lehet hasznalni harom terminalt, nem ora alatt titokban :) ha elolvastatok illetve fel is fogtatok volna a cikket akkor nem irnatok ostobasagokat.
  @elemer
  nalad tutira tobbet ertek, mivel tobbek kozt ide is jartam. a kommentjeidbol, helyeseirasodbol sut a primitivseg, mindent total negativan reagalsz le, hivatkozol kitalalt infos ismerosokre mint valami tizeneves. jot rohogok rajtad.”
 • 5. elemér 2008. december 26. 07:29
  „Azt megérteném hogy egy ilyen sulinak van 3 beépitett kompija a folyosón is, de hogy csak ez van ott manapság az kész röhej. Itt megfizették a butort. Ilyen É.Koreában vagy a Kongóban van manapság.”
 • 4. Diákcsemege 2008. december 25. 22:14
  „A diákok számára más iskolákban már 5!!! éve, vagy még régebb óta van internethozzáférés! Ráadásul sokkal kevesebb pénzből sikerült a megvalósítás és van ahol nem 3, hanem 20!! gép áll a diákság rendelkezésére.”
 • 3. elemér 2008. december 25. 21:38
  „Upho mit értesz te a tekhnikához. Azok butorok, de te a fejed odadugnád.”
 • 2. upho 2008. december 25. 09:27
  „huzd le magad elemer”
 • 1. elemér 2008. december 24. 18:26
  „Nahát itt tartanak. Nem ezért vagy azért, de ez csak kutyafüle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony a tragédia után: a legszebb csillag anyáé lesz

Győr - Minden úgy történik majd idén is a Kopcsó családban, mint eddig: a kicsi Gergő izgatottan… Tovább olvasom