Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Interfruct: elbocsátják a dolgozókat

Győr - Sajnos kedvezőtlenül oldódott meg az Interfruct tarthatatlan helyzete: elbocsátják azt a 700 embert, akiket eddig munkabér fizetése mellett, ám munka nélkül tartottak állományban. A vállalat ma hozta nyilvánosságra a döntést.

Hétszáz dolgozójától válik meg az Interfruct szeptember 30-áig, a döntés hátterében a kedvezőtlen piaci körülmények állnak. A bejelentés szerint a korábban 23 áruházat működtető cash&carry hálózat vezetése a döntést azzal indokolja, hogy "egyelőre úgy tűnik, nem sikerült a nehéz gazdasági helyzetben lévő vállalat megújulása." - derül ki a Kisalföldnek is eljutatott sajtóközleményből.

Hangsúlyozzák ugyanakkor azt is, hogy "az Interfruct az eljárás során minden, a Munka Törvénykönyve által meghatározott kötelességének eleget tesz, és továbbra is számít alkalmazottai munkájára, amennyiben 2008. szeptember 30-ig sikerül új partnert bevonnia a vállalat megújításába".

Ezzel egy különös félmegoldást szüntet meg a cég, sajnos a dolgozókra nézve kedvezőtlen módon. A győri élelmiszer- és vegyiáru-forgalmazó áruház májusi zárása után minden itt maradt alkalmazottját állományban hagyta, alapfizetéssel, de munka nélkül. Mint egy érintett olvasónk tudatta: „a dolgozóknak felajánlották Veszprémet – nyilván arra számítva, hogy felmondanak. A kollégák azonban egy emberként utaztak volna inkább az akkor még működő áruházba, s ez keresztülhúzta a vezetés számításait. Mert mindenkit nyilván nem tudtak volna elhelyezni a veszprémi áruházban."

A hivatalos nyilatkozatok eddig igen szűkszavúak voltak, de az biztos, hogy a cégvezetés mindeddig cáfolta az áruházak bezárásáról szóló sajtóhíreket. A marketingvezető július utolsó hetében így magyarázta az eseményeket: "A múlt héten, pénteken átfogó leltár kezdődött, amelynek célja az árukészletek felmérése. Ez azért szükséges, hogy a következő hetekben megkezdhessék a lánc készleteinek feltöltését és a boltok fokozatos megnyitását."

A sajtóorgánumok - köztük a Kisalföld - óvatosan kezelte ezt a leltárral kapcsolatos magyarázatot, hasonlóan óvatosak vagyunk azzal kapcsolatban is,  hogy a vállalat "továbbra is számít alkalmazottai munkájára, amennyiben 2008. szeptember 30-ig sikerül új partnert bevonnia a vállalat megújításába".

Olvasóink írták

 • 8. koho 2008. október 10. 17:33
  „...a gond nem is a pénz,hanem hogy nem nagyon tudsz kilépni...mert mindenki elérhetetlen,és a kiléptetőpapirt se nagyon küldik...igy hogyan vállaljak legálisan munkát?”
 • 7. Andi55 2008. augusztus 24. 13:41
  „Ugy látom senkit nem érkekel,hogy miből fog megélni az a 700 ember amig nem kapják meg a pénzüket.De már a sajtó se foglalkozik velünk.”
 • 6. koho 2008. augusztus 22. 17:51
  „...jah,ezt én is szeretném tudni...
  ...már ugyis mind1,nem?...végülis....”
 • 5. andi55 2008. augusztus 20. 15:18
  „Vajon miért tüntek el a hozzászólások?Remélem kapok választ.”
 • 4. koho 2008. augusztus 13. 23:01
  „...ajjjajjj,pont most kell ezt,most hogy keztem magam összeszedni a fusiból,és jól jött mellé a link fizu...:P
  ...persze ez csak vicc...azok szerencsések akik időben léptek...
  ..de pl.:én aki két év kilenc hónapja vagyok ott...még végkielégitést sem fogok kapni...offf,üdv minden interesnek”
 • 3. Nyugdíjas 2008. augusztus 08. 18:01
  „Ezt már decemberben lehetett tudni! Ez volt a cél! Minél többet kilopni belőle!”
 • 2. Andi55 2008. augusztus 08. 15:35
  „A munkaügyiközpontot értesitették de bennünket mikor fognak?”
 • 1. Blazsej 2008. augusztus 08. 14:30
  „Sajonos beigazolódott a hír amit már áprilisban is mondogattak, hogy bezár az áruház.
  Kiváncsi leszek hogy mi lesz a helyén.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb akció a Fidelitasnál: matricáznak

Győr - A Fidelitas győri szervezete tegnap sajtótájékoztatón közölte, hogy a városban ők is… Tovább olvasom