Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Intelligensek lehetnek a győri iskolák

Győr iskoláinak informatikai korszerűsítésére több mint 690 millió forint támogatást nyert az önkormányzat. A projekt új dimenziókat nyithat az oktatásban.


Győr közoktatási intézményeinek informatikai korszerűsítésére több mint 690 millió forint támogatást nyert az önkormányzat. A pályázat feltételeinek megvalósításához meglehetősen szűk időkeret áll rendelkezésre: december végére mindenhol működtetni kell a rendszert.

˝A projektben beszerzésre kerülő eszközök között 313 tantermi csomag szerepel, amely projektort, notebookot, interaktív táblát tartalmaz. A program támogatja a sajátos nevelési igényű tanulók - különösen a gyengénlátók, hallássérültek, mozgássérültek, - integrált oktatását segítő speciális IKT eszközök biztosítását is˝ - mondta dr. Somogyi Tivadar Győr oktatásért felelős alpolgármestere a pénteken tartott városházi sajtótájékoztatón.

Az internet adta lehetőségek kihasználása, az interaktív táblák alkalmazása új dimenziókat nyithat az oktatásban, egyrészt színesítheti, érdekesebbé, könnyebben megérthetővé teheti a tanórákat, másrészt a diákokat megtaníthatja a világháló helyes kezelésére is.

Papp András, az önkormányzat oktatási osztályvezetője és Somogyi Tivadar alpolgármester a sajtótájékoztatón. Fotó: Harcsás
Papp András, az önkormányzat oktatási osztályvezetője és Somogyi Tivadar alpolgármester a sajtótájékoztatón. Fotó: Harcsás

Papp András, az önkormányzat oktatási osztályvezetője elmondta: ahhoz, hogy az új eszközök célszerűen működjenek, a pedagógusoknak meg kell tanítani azok helyes használatát. 

˝Arra kérem a diákokat és szülőket, legyenek türelemmel, ha egy-egy tanórán helyettesítés történik, vagy történelemóra helyett matekórát tartanak az osztálynak, mert a szűkös határidő miatt - a hónap végére üzemelnie kell a rendszernek - a pedagógusok ˝tömegesen˝ mennek majd továbbképzésre, hiszen minden iskolát érint a pályázat˝ - hallhattuk Papp Andrástól.

A fenntartónak is anyagi terhet jelent a beüzemelés, hiszen ahhoz, hogy az internet eljusson az interaktív táblákhoz, sok száz kilométer drótra lesz szükség. Jelentős könnyebbség azonban, hogy a város iskoláiban a tantermek 40 százalékában már eddig is biztosított volt a hozzáférés a világhálóhoz.

Papp András oktatási osztályvezető megfogalmazta aggályait az új eszközök őrzésével kapcsolatban, de reményei szerint a közoktatási intézményekbe kerülő százmilliós értékekre megfelelően vigyáznak majd.

Olvasóink írták

 • 8. Barackos 2010. december 08. 20:05
  „Azzal semmi baj ,hogy (INTELIGENS ) használható lesz a tábla, de..............
  Az , hogy a gyerekektől osztálypénz címen krétát , papírokat és még sorolhatnám szednek, na ez már tulzás.
  Nem hiszem , hogy ettől lesz valaki jobb tanuló.
  Oly dolgokat kellet volna lépnie az önkormányzatnak ami segíti a gyermekek fejlődését, pl.mindent osztályba számítógép ( felső tagozat ) , iskolabusz , hogy a gyermek oda is érjen az iskolába ( csavargás helyett ).
  Hiszem és tudom mindenkit utolér a végzete ha nem előbb akkor utóbb.”
 • 7. peet2 2010. december 05. 18:48
  „Az iskolásoknak kellene intelligensen kikerülni onnan,
  nem a jó őreg kréta alatt csikorgó tábláknak!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. zsukov 2010. december 04. 15:31
  „Anno a Gárdonyiba ablak nélküi kivénhedt agyonn vésett fapados termekkbe jártunk de majd mindeki diplomás lett de senki nem verte a tanárát..”
 • 5. háté 2010. december 04. 08:43
  „Ez a két egyén a garancia?---sajnálom az iskolákat.”
 • 4. kisember1 2010. december 04. 07:44
  „1. Láng_Vince 2010.12.03. 17:34

  Ráadásul nem megfelelő méretű padba ültetik a gyerekeket. Két számmal nagyobba. Ezt pedig jelezték több helyről is és arra csak vállrándítottak. Pedig, ha a drága urakat ütetnénk olyan székbe, ami nyom és alacsony és mellé olyan padot kap, amit csak nyújtózkodva ér fel, egyből nyöszörögnének.

  BOTRÁNY. Akit megkerestek a szülők városi szinten, sznte mindenhol lerázták őket...

  De a lényeg a látszatberuházás.....gratuálunk”
 • 3. Infamous 2010. december 03. 22:15
  „miért? mert olyan, mint a többi "látszat" beruházás: 20% marad a politikusok zsebében, ennyi...”
 • 2. watchman 2010. december 03. 22:08
  „Írni meg olvasni kéne megtanítani az iskolásokat.”
 • 1. Láng_Vince 2010. december 03. 17:34
  „1.: Szerintem először székeket kéne venni... 193 vagyok és lehetetlen leülni úgy, hogy valahol nem nyomjon.
  2.: Hogy fogja az a pedagógus megtanulni ezeket a dolgokat, aki egy kazettás magnót se tud kezelni, de a diáknak nem engedi "mert elrontja".
  3.: Több győri iskolában kosz van, mocsok és csatorna szag. (pl.: Jedlik) Ezzel nem lehetne valamit csinálni???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játsszunk MÁSképp-nap a győri Krúdy iskolában

A program célja, hogy a diákjaink megismerjék a fogyatékkal élők hétköznapi nehézségeit játékos… Tovább olvasom