Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Innovációs hatásvizsgálat - nemzetközi tanácskozás Győrött

Innovációs rendszerek hatásvizsgálatával foglalkozó projektet valósított meg kilenc európai ország egy-egy régiója.

A projekt eredményeként akciótervek készültek azon módszerek felhasználásával, amelyeket a partnerek a közös munka során megosztottak egymás között - mondta a programzáró nemzetközi tanácskozás szünetében Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója kedden Győrött az MTI-nek.

A magyar fél a projekt keretében azt vizsgálta, miként lehet átvenni, a hazai körülményekhez igazítani és az intézményrendszerbe beépíteni a közzétett jó gyakorlatokat. Az ügyvezető szerint a tapasztalatcserék révén az innováció területén olyan európai monitoring rendszer alakulhat ki, amely egy irányba tart.

A programban Nyugat-Európából hét régió, Közép-Európából a Nyugat-Dunántúlon kívül egy lengyelországi régió vett részt. A közös munka során a partnerek ismertették azokat a megoldásokat, amelyek az innovációra fordítható források megfelelő helyre kerülését, a hasznosítás nyomon követését, monitoringját segítik. A felkínált módszerek közül valamennyi résztvevő kiválasztotta a számára legmegfelelőbbet, testre szabta”, azaz saját körülményeihez igazította.

Az így kialakított akciótervek olyan eszközrendszert adnak a döntéshozók kezébe, amely sokban javítja az innováció hatékonyságát, fokozza a régiók versenyképességét - mondta Körmendy Gál projektmenedzser.

A projekt összköltségvetése 1,8 millió euró volt, ebből a magyar fél 143 ezer euróval részesedett. A Nyugat-dunántúli régiót képviselő fejlesztési ügynökség a költségek 85 százalékát uniós támogatásként nyerte el, ehhez járult a 10 százalékos nemzeti társfinanszírozás, 5 százalékot pedig saját erőként tett hozzá a regionális fejlesztési ügynökség.

Irma Priedl, Alsó-Ausztria képviseletében eredményesnek minősítette a közös munkát. Az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az eddigi gyakorlat helyett egy egységesebb monitoring rendszert szeretnének bevezetni Alsó-Ausztriában a közgazdasági stratégia, ezen belül az innovációs stratégia monitorozására. Ezt a célt támogatta a projektben való részvételük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prof. Dr. Dávid Tamás győri előadása a daganatos betegségekről

A Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a CoD Rák Információs és Prevenciós… Tovább olvasom