Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Innovációs dialógus

Tavaly az ország 250 milliárd forintot költött kutatás-fejlesztésre, de a forrás nagy részének felhasználása Budapest-centrikusságot mutatott. Holott szellemi potenciállal más régiók is rendelkeznek. - hangsúlyozta Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter azon a győri fórumon, amely alkalmat teremtett a tudomány, a gazdaság és az állam párbeszédére az innovációról.

Az Európai Bizottság 2009-et a Kreativitás és Innováció Európai Évének nyilvánította, mivel a kreativitás az innováció mozgatórugója és ez alapozza meg a személyes és hivatásbeli fejlődést, a vállalkozói szellemet, a társadalmi beilleszkedést, Európa nemzetközi versenyképességét. A tagállamok saját rendezvényeikkel csatlakoznak ehhez az évhez, hogy minden európai polgár figyelmét felhívják az innovációban rejlő lehetőségekre. Ennek része a régiós székhelyeket végigjáró, Innovációs dialógus című rendezvénysorozat.

- A versenyképesség fokozásához szükség van a kutatás eredményeinek felhasználására, sőt arra az együttműködésre is, amit azzal is szolgálni kívánunk, hogy a régióban szorosabbra fűzzük kapcsolatainkat a vállalkozásokkal. Támogatnunk kell törekvéseiket - mondta tegnap Győrben dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora.

Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke pedig arról beszélt, hogy az innováció elmélete kidolgozott, a gyakorlati megvalósítás már nehezebb. Szerinte utóbbi sikeréhez a kreatív személyiségek mellett intézményhálózat, rendszer is szükséges, amely olyan közeget teremt, amiben nő az innovátorok száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bulldózerek a téren: `nem maradt lelet a 13-14. századból`

Győr - A Széchenyi téren folyó építkezésen középkori épületmaradványokat és hun sírokat tettek… Tovább olvasom