Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Innováció, mérnöki pálya a színpadon

Az innovációban – az ahhoz szükséges pályázatok, beruházók megtalálásában – tudja segíteni főként a kis- és középvállalkozásokat a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft.


Ügyvezető igazgatója, Magyar Dániel keddi győri sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a gazdaság motorját jelentő innovációhoz jól képzett mérnökök, természettudományos, műszaki szakemberek, kutatók kellenek és jelenleg nincsenek elegen. A Pannon Novum szeretné ilyen pályák választására ösztönözni a középiskolásokat, ezért felvette a kapcsolatot Jordán Tamással, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatójával, aki már sikerre vitte a hiányszakmákat népszerűsítő, nyolcadikosoknak szóló darabot, a Szakmák Színházát. Év végére pedig felgördülhet a függöny a Mérnök Színház előadásán is, amely színészi eszközökkel a mérnöki és a természettudományos pályákat élménydúsan mutatja be. Az ötletekben gazdag vállalkozásokat pedig a Pannon Novum friss kiadványai segítik. A pályázati projektmenedzsmentről és a szellemi tulajdon védelméről szintén praktikus füzetekből nyerhetnek információkat az érdeklődők (www.pannonnovum.hu).

A sajtótájékoztatón bemutatták az innovációt támogató gyors prototípusgyártási technológiát, amely tulajdonképpen háromdimenziós nyomtatást végez, azaz a tervek alapján műanyagból elkészíti a mintadarabot. Ezt a győri ipari parkban működő Innonet Innovációs és Technológiai Központban használhatják a vállalkozók. Magyar Dániel szerint a régióban a fiatalok figyelmét is sikerült felhívniuk a pénzre váltásának jelentőségére. Ennek kapcsán megemlítette, hogy a középiskolásoknak rendezett regionális innovációs vetélkedőt nemrégiben a győri Révai-gimnázium csapata nyerte.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei könyvtár - szinte minden egy portálról

Jelentősen javultak a megyei könyvtár informatikai infrastrukturális feltételei. Tovább olvasom