Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Inkább felvesznek, mint elbocsátanak

Lébény - A Calor 2000 Kft. valóban megszüntette a munkaviszonyát három munkatársának, de nem a gazdasági válság, hanem munkaügyi ok miatt – jelezte cikkünkre reagálva a cég ügyvezetője.
Temesi Károly volt alkalmazottjának a Kisalföld múlt szerdai számában megjelent nyilatkozatára válaszul elmondta: nincs náluk leépítés, ellenkezőleg: az orosz–ukrán gázvita óta termékeik iránt a kereslet megnőtt, már több új alkalmazottat is felvettek.

A teljesen magyar tulajdonú lébényi Calor 2000 Kft. 1990 óta foglalkozik kazángyártással. A folyamatos kutatás, fejlesztés eredményeként egyre korszerűbb termékekkel jelennek meg a piacon, 2004-ben az innovációs nagydíjat is megnyerték. Kedvelt rönkfa- és szalmabála-tüzelésű kazánjaik mellett hamarosan forgalomba hoznak egy
automata pellettüzelésű égőfejet, amit a régi kazánra néhány perc alatt felszerelve olcsón automata berendezéshez juthatnak a felhasználók.
Kizárólag pellettüzelésű automata kazánjaikat „amint elkészülnek, már viszik" is az üzemből. Nem csoda, hiszen a pelletes fűtés jelenleg feleannyiba sem kerül és készülékeik kis híján ugyanolyan komfortfokozatúak, mint a gázkazánok. Automatikusan begyújtanak, kihamuznak(!) és precízen tartják a megfelelő hőmérsékletet. Az ügyvezető szerint jó irányban fejlesztenek, hiszen idővel ugyan a pelletárak is emelkedhetnek, de lényegesen kevésbé, hiszen ez melléktermékekből előállítható.

A Calor maga is tesz a pellet áremelkedése ellen: megkezdte a „háztáji" pelletkészítő berendezések gyártás-előkészítését. Januárban vásároltak egy új, öttengelyes megmunkálóközpontot, és rövidesen üzembe helyeznek egy CNC-esztergát.

– A pelletálógépek elterjedése rengeteg munkalehetőséget biztosít a falvakban, hiszen segítségükkel a mező- és erdőgazdasági melléktermékekből értékes tüzelőanyag készíthető és az ország gázfüggősége is csökkenthető – állítja Temesi Károly. Meggyőződése, hogy akad hazánkban elég tehetséges ember, aki fantáziát lát az idáig elpocsékolt melléktermékek értékesítésében.

Megújuló energiák: nagy az érdeklődés a cég rönk és szalmabála tüzelésére kifejlesztett energiatakarékos kazánjai iránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álomutazások a legjobb klubvezetőknek!

Győr-Moson-Sopron megye – A kisalfold.hu kiválasztotta azt a három klubvezetőt, akik online… Tovább olvasom