Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Ingyenparkolók, szigorúbb ellenőrzés

Győr - Ötven új, ingyenes parkolót használhatnak – várhatóan már a karácsonyi ünnepek előtt – a győri autósok a Petőfi híd tövében. A bővítéshez 17 veszélyessé vált nyárfát vág ki, helyükbe 34 nagy koronájú fát ültet a beruházó társaság. A város fizetős parkolóiban szigorítják az ellenőrzést.
A fokozódó igényekre való tekintettel a napokban 50 újabb, központi helyen lévő, ingyenesen használható parkolóhely kialakítását kezdi meg a Győri Kommunális Szolgáltató (Komszol) Kft.

– A Petőfi híd melletti területen eddig is térítésmentesen lehetett megállni, a beruházásnak köszönhetően karácsony előtt a híd és a mellette lévő szórakozóhely között enyhítik majd a gyakran tapasztalt zsúfoltságot az új pakolók. A munka a terület előkészítésével kezdődik – mondta elöljáróban Nagy Csaba szóvivő.

Az önkormányzat mint tulajdonos hozzájárulásának birtokában a szakemberek 17 korhadásnak indult, rovarkárosított, illetve veszélyesen megdőlt nyárfát eltávolítanak.

– Mindezt úgy végzik majd munkatársaink, hogy a Petőfi híd melletti területen már hagyományossá vált koszorúárusítást ne zavarják. A balesetveszélyes, beteg fák pótlására a belvárosba tavasszal harmincnégy egészséges, nagy lombkoronájú fát ültetnek a kertészek – folytatta Nagy Csaba.

A Petőfi híd mellett az 50 tervezett parkolóhelyet – ahogy a most ott lévőket is – a Zechmeister utca felől lehet majd megközelíteni.

– Gyephézagos lapburkolat tartja fenn majd a természetközeli megjelenést – magyarázta Nagy Csaba. – A beruházás kivitelezése, szabadban végzendő munkáról lévén szó, nagymértékben függ az időjárási viszonyoktól. A tervek szerint azonban a munka karácsony előtt befejeződik, így ezzel enyhíteni lehet az ünnepek előtt a parkolásban tapasztalt zsúfoltságot.

Funkcióját tekintve a közeljövőben hasonlóan ingyenesen használható parkolót épít a Komszol Révfalu városrészben, a Széchenyi híd–Ady Endre út–Damjanich-lakótelep által határolt területen.

– A két beruházás megvalósításával jelentősen növekszik a térítésmentesen igénybe vehető parkolók száma. Ezzel együtt a városi fizetőparkoló-hálózatban a jegy nélkül, érvénytelen, esetleg lejárt parkolójeggyel vagy bérlettel parkolók az eddig megszokottnál sokkal szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak – figyelmeztetett a szóvivő.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ismertség nem arányos a népszerűséggel

Győr - A győri közéleti személyiségek tízes skáláján a legnépszerűbb politikust kétszer annyian… Tovább olvasom