Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Ingyenes utazás, Bringapolisz autó nélkül

Győr - Az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó autómentes nap (szeptember 22., hétfő) rendezvényeinek ötleteléséből idén is aktívan kiveszi részét a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület. Olyan eseményeket próbáltak szervezni, hogy valóban rávegyék az embereket: legalább ezen a napon ne autóval járjanak.
Dobronyi Tamás, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) győri tagszervezetének vezetője elmondta: a VEKE kibérel egy oldtimer Ikarus 66-os farmotoros autóbuszt, a nosztalgiajáratok útvonalán ezzel lehet majd utazni.

A busz egyébként a győrújbaráti mérnök, Kozári Tibor tulajdona, a felújítás előtt nem is itthon, hanem Németországban bukkant rá.
Győrött ilyen buszok egészen 1974-ig közlekedtek. A nosztalgiajáratot a buszsofőr korabeli egyenruhában vezeti.

Az autómentes napon Győrött a helyi járatú buszokon ingyenes lesz az utazás.

Nosztalgiajárat lesz a korábbi 4-es, 7-es körjárat útvonalán: Révai u.–Szent Imre út–Szabadhegy–Fehérvári út–Révai u. Indulási időpontok a Révai utcából: 9.30, 10.30 és 16.30 óra.

Nosztalgiajárat a volt 10-es vonalon: Adyváros–Mészáros Lőrinc u.–Virágpiac. Adyváros, forgalmi iroda megállóhelyről indul 7.30, 8.30 és 12.00 órakor. A Virágpiacról indul 8.00, 11.30 és 12.30 órakor.

Jó idő esetén 15.30 órakor a Révai Miklós utcából a 13-as
autóbuszvonalon is indul nosztalgiajárat Pinnyédre a Püspökerdőbe, útközben fotózásra lehetőséget adó megállásokkal.

Délután 5 óra után a nosztalgia-autóbusz igény szerint közlekedik Révai Miklós utcai kiindulóponttal. A nosztalgiajáratok is díjmentesen igénybe vehetők.

Délután 2 órakor kezdődik, nagyjából egy óra hosszat tart a közlekedési módok versenye.

A Kálóczy tértől indul, a végállomás a Petőfi híd belvárosi hídfője. A kijelölt távot meg lehet tenni gyalog, kerékpárral, autóval, autóbusszal vagy hajóval, csónakkal is. A verseny tétje, hogy ki ér előbb célba. A vállalkozó kedvet fokozandó minden közlekedési módban a Győri
Audi–ETO egy-egy kézilabdás lánya lesz a kísérő.

A Bringapolisz kerékpáros felvonulás – rendőri felvezetéssel biztosítva – immár hatodik alkalommal indul Győrött. Az útvonal megpróbálja összekötni a város két végpontjának számító külső kerületeket (Ménfőcsanak és Bácsa).

Gyülekező és regisztráció 16.30 és 17.30 óra között Ménfőcsanakon, a Hármashatár út és Garami János utca kereszteződésében. A menet 17.30-kor indul és kb. másfél óra múlva ér a Dunakapu térre, ahol a szokásos hujjogás és tombola fogadja. Az első száz regisztráló az önkormányzat jóvoltából fényvisszaverő mellényt, karszalagot és egyéb értékes ajándékot kap!

Az alternatív hajtású gépek bemutatóját a Dunakapu téren 18 órától lehet megtekinteni, illetve a járművek ki is próbálhatók.

Fontos tudnivaló még: a Teleki utcának a Bástya utca és Apáca utca közötti szakaszát lezárják 14 és 16 óra között az egyéni gépjármű-forgalom elől, az autóbuszok ez idő alatt is használhatják az utat.

Az autómentes napon Győrött a helyi járatú buszokon ingyenes lesz az utazás.

Olvasóink írták

 • 4. Freehill - 2008. szeptember 21. 13:02
  „Kedves jányok! Sajnálom, hogy összefagytatok, de miért nem néztétek meg a buszok menetrendjét a Volán honlapján, vagy a gyor.hu-n, esetleg a buszokon, végállomásokon lévő plakátokon? Különben a Kálóczy térről, a Dunakapu tér, a Teleki utca és a Hunyadi utca érintésével, de most már mindegy... Azért remélem, nem lett komoly bajotok!”
 • 3. összefagyott jányok... 2008. szeptember 21. 01:35
  „hideg van. itt ülünk a városháza előtt. szétfagytunk, de itt van net. honnan indulnak azok a rohadt éjszaki járatok???”
 • 2. összefagyott jányok... 2008. szeptember 21. 01:35
  „hideg van. itt ülünk a városháza előtt. szétfagytunk, de itt van net. honnan indulnak azok a rohadt éjszaki járatok???”
 • 1. gyalogló 2008. szeptember 20. 18:46
  „Remélem az autósok ezen a napon otthon maradnak, Vagy legalább az autójukat hagyják otthon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: kényszerűség volt a távhődíj emelése

Győr - Győr közgyűlése, mint tudósításunkban megírtuk, a távhőszolgáltatás díját 13,2 százalékkal… Tovább olvasom