Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Ingyenes műszaki átvizsgálások: lesújtó eredmények

A héten Győr-Moson-Sopron megyében a 85-ös és a 84-es főutakon három emberhalált követelő baleset történt. Hárman súlyosan, könnyebben pedig ketten sérültek meg.

Az idei év statisztikai adatai szerint a 661 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset közül 29 tragédiával végződött.

A statisztikai elemzések azt tükrözik, hogy a sérüléses balesetek jelentős többségét megyei lakosok okozták. Ezért fontos a lakosság figyelmének ismételt felhívása a folyamatosan változó időjárási körülményekre.

Fel kell készülni a járművezetőknek a kedvezőtlen látási-, csúszós útviszonyokra. Utóbbi adódhat az őszi betakarítás során igénybe vett munkagépek, mezőgazdasági vontatók sárfelhordásából, de a szélsőséges őszi időjárástól is - ónos eső, vízátfolyás, útlefagyás, havas úttest, stb.

Annak érdekében, hogy ezen okok miatt minél kevesebben sérüljenek az utakon, a megyei Baleset-megelőzési Bizottság Győrben, Csornán, és Mosonmagyaróváron a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereinek közreműködésével térítésmentes gépjármű átvizsgálást szervezett.

A megvizsgált 79 gépjárműből 29 alkalmatlan minősítést kapott. A leggyakrabban előforduló hibák a fényszóró beállítás, nem megfelelő fék, és futómű hibák voltak.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Madarász 2010. október 21. 16:07
  „Nem kell mindig a maximális sebességgel közlekedni, hanem mindig a látási és útviszonyoknak megfelelően kell megválasztani a sebességet!
  Tejködben, vagy lefagyott úton jó lenne, ha lassítanátok, akkor nem lennének tömegkarambolok.”
 • 25. bősárkányi 2010. október 21. 12:22
  „"A megvizsgált 79 gépjárműből 29 alkalmatlan minősítést kapott."

  Sajnos sok a friss műszaki vizsgás jármű az ilyen alkalmatlan minősítésű kategroriában.
  Ennek a ténynek feltétlenül figyelmet és kontrollt kellene szentelni!”
 • 24. Mankapunka 2010. október 21. 11:33
  „lada

  Ja,ők a következő végletűek,akik csak látni akarnak.

  Nem csak a féklámpáját nem látod,de még az első fényszórójaira is rá van fegyva a hó,és úgy indul reggel 5-kor munlába.

  Tudod ,eennyit látok télen,hogy éjjel dolgozok, Volt mikor a szájam szélén dörmögtem,"hogy lehet valaki nnyire ostoba,hogy csak egy kört váj magának a szélvédőre,még ha csak a pára fagyott rá,majd azt hiszi teljesen leszedi a motor melege" Egyből elkezdte tovább kaparni a szélvédőt.”
 • 23. Babenko 2010. október 21. 10:48
  „barandi! Nekem a kamionokkal nincs bajom. Sőt, legtöbbször előzékenyebbek mint a többi. Nagyon sokszor volt, hogy nem láttam ki mögüle, és jelzett, hogy mehetek. Megköszöntem. Vagy éppen látta, hogy ki akarok előzni, erre megvillantotta a balos indexet, és kicsit beljebb ment a felezővonalhoz. Ő látta azt a másik autót, amit én nem láttam tőle. Viszont a másik nagyobbik fajtával (buszok) már nincs ilyen tapasztalatom sajnos.:( Cammogok mögöttük, köhögök a füstjétől, (zöldkártya vajon hol szerezte meg) de megelőzni nem tudom, mert négyen ballagnak egymástól két méterre. Ha valami közbejön, még besorolni sem tudok közéjük.”
 • 22. barandi 2010. október 21. 10:36
  „21. Babenko 2010.10.21. 10:14 Naigen.

  Ja, meg a be nem kötött sofőr, utas, gyerek esete.

  Kanyarban olyan gyorsan megy nem bír a sávjában maradni.

  Múltkor Nyúl és Écs között a két busz majdnem egymásra nyalódott így.

  Van egy negyvenezres gyerekülés és nem köti be a kicsit, miért????

  Vagy beköti a kicsit, de magát nem. Ha a gyerek túl is élni az ő elszabadult teste üti agyon.

  Vagy se gyerekülés, se bekötés, és ugrál a gyermek, gyermekek.

  Vagy a kutya vigyorog, ha fékez, felkenődik.

  Illetve cigi, mobil, kaja, sminkelés. A visszapillantó a sminktükör, meg azzal szemez a hátul jövővel.

  Ezt lehet fokozni az autó műszaki állapotával.

  leesik a hó, fagy jön a fagy és mindenk keresztbenáll, aztán meg nem győz futni a gumishoz. Miért nem előtte fut?
  Más:
  A volt kolléganőm, körmöt lakkozott anno a Kispolákban pirosnál. Mellette a vicces kamionos. Kamionos kicsit előregurul, kolléganőm automatikusan elindult, mert látta mellette mennek (BP-Nagykőrösi út).
  Azóta nem sminkel, nem lakkoz körmöt, mert kishíján az életébe került.

  Az autópálya, 130-cal megyek a belsőben, a kamionok mellett, majdnem melléérsz a kamionnak és bevág eléd 90-el. Erős fék, mögötted levő is. Majd agyrákot kapsz, hogy mit válassz, belemenj, vagy beléd jöjjenek, vagy mindkettő.

  Egyébként szerintem az M1 es mostanában kevésbé száguldozós, ritkábban tolnak le, ha mész a megengedettel.”
 • 21. Babenko 2010. október 21. 10:14
  „Ennél már csak az a szebb, amikor úgy hajt ki eléd, hogy nem is néz el balra, de te már csak három méterre vagy tőle, majd a következő utcán lehajt.”
 • 20. barandi 2010. október 21. 09:50
  „Én általában annyival megyek, amennyivel lehet, lassabban nem, csak ha feltartanak. Nem vagyok beijedős. Ahol 90, ott én annyival is megyek, persze, ha épp az időjárás, az útviszonyok, stb. De miért kell túllépni a sebességet, ezt valaki mondja meg. Szívesen elindulnék Győrből egy lelkes kapkodós sietős vállalkozó szellemű emberrel, aki végigelőzgeti a sort, életveszélyt okoz többször és megnézném hány perccel ér előbb Komáromba, Tatabányára?
  Mert ezek csak percek. Folyton autópályán is azt veszem észre, letol, beelőz, lelassít, utolérem, ennek mi az értelme???

  Meg persze az üzemanyagfogyasztást, a fék "elhasználódást" is megnézném kié a jobb?

  Komolyan egyszer vállalkoznék egy ilyenre. Miért is kockáztatja a bunkaja saját és más életét? Hány percért?

  Meg leelőz90 km/h-val, én 55-tel megyek (50 helyett), majd beáll 100 méterrel odébb egy házhoz...Adjatok magyarázatot, könyörgöm!

  Pont az ilyen .... nem olvassa...”
 • 19. Babenko 2010. október 21. 08:23
  „Németországban is láttam traktort az úton. Hogy mi volt benne a különleges? Sárga villogó volt rajta és állt. A parasztember meg egy lapáttal tisztította maga mögött a felhordott sarat. Na, ilyent még itthon nem láttam!
  És igen, ne menjünk bele egymás fenekébe.
  És igen, ne tartsuk fel a forgalmat olyan helyen, ahol lehet menni kilencvennel, legalább annyival menjünk, ne battyogjunk hatvannal, mert ezzel előzésre "irritálunk" másokat, akik sietnének. Komárom Győr. Nem hiszitek el, de ment előttem olyan hölgy, aki a főúton végig hetvenkettővel araszolt, Gönyű belterületén felgyorsított kilencvenötre, majd a tábla után visszalassított. Azt hittem nem jól látok.”
 • 18. barandi 2010. október 21. 07:44
  „A környékbeli főutakon rendszeresen kerülök olyan helyzetbe, hogy a saávomban előzők egyszercsak szemben vannak, satufékeznem kell. Mögöttem ül 3 gyerekem, mellettem férjem. Ha kilencvennel megyek "csak", akkor mögöttem mindig van valaki be nem tartva a féktávolságot. Legutóbb satufék, mert előztek, de azért figyeltem a mögöttem levő brutál 30-40 közötti pasit egyedül (aki nem bír magával), közben úgy fékezek nehogy belémcsússzon. Alig tudtam megállni, hogy szemből jövő barom visszamehessen a sávjába. A mögöttem levő pár centi híján a gyerekeim ölében végezte, ráadásul tök kopott gumival szinte csúszott az aszfalton mögöttem.

  Ahol kilencvennel lehet menni, nem azért nem megyek 120-szal, mert nem bír annyit az autó, hanem mert nem akarok mást veszélyeztetni.

  Tiszteljetek meg uggyanezzel.

  Nagyon szépen kérek minden hasonló barom sofőrt, hogy, ha meg akar halni, hajtson egy fának, a többiek életét ne veszélyeztesse!

  Nézzük már meg alegalább a gumik és fékek állapotát, használjuk világítást és menjünk annyival, amennyivel lehet.”
 • 17. Madarász 2010. október 20. 23:11
  „Nagyfülesbagoly!

  Nem a malaccal van a baj, hanem a gazdájával! Attól, hogy mindennap meg kell etetni az állatokat, még nem jogosítja fel, hogy felhordja az útra a sarat és otthagyja, meg a csúcsforgalomban mondjuk fennhagyott vágófelülettel másfél sávot elfoglaljon a kombájnnal.

  Szerintem sok ember tart állatot, nem újdonság, hogy hétvégén is esznek. :-)

  AHA! Igazad van, viszont ez a dolog néhány autónál típushiba, majd figyeld mag, hogy citroen, VW pl. ilyen, kap indításkor egy löketet és gyorsan kiég az egyik fényszóró. De nagyon sok autós közlekedik lakott területen kívül is kivilágítatlanul, még rossz látási viszonyok között is.”
 • 16. tber 2010. október 20. 23:07
  „Ez már tiszta "parasztbecsület" ami itt van. Egyébként az foglalkozzon állatokkal, földműveléssel aki ehhez ért és kedve is van hozzá, sőt vállalja a lemondást. Aki vállalja az vállalja de ne akarja szentté avatni magát ezért. Az Ő munkája is éppoly fontos mint a másik emberé! Ettől függetlenül vannak ám igazságok a másik oldalon is csak ki kell hámozni a parasztozásból és egyik kicsit átszitálni a kultúrarostán. Abban azért egyetérthet mindenki, hogy hogy nem kell lesz..i a másik embert, hanem úgy élni és közlekedni stb. hogy TISZTELJEM a másik embert. Megadjam és így el is várhassam a tiszteletet mind az utakon mind a zebrákon és egyébként mindenhol. Egyébként annobonnak üzenem ott sem csak földúton közlekednek ám a mezőgazdasági gépek csak viszonylag többet kell arra járni (tapasztalatból mondom).”
 • 15. nagyfulesbagoly 2010. október 20. 22:43
  „HOGY MEGÉRTSÉTEK

  A MALACOT NEM ÉRDEKLI :SZOMBAT,VASÁRNAP.HÚSVÉT ,KARÁCSONY,MEG A TÖBBI ÜNNEP

  IGY PARASZTOZZATOK”
 • 14. ladarevolution 2010. október 20. 22:31
  „Múltkor az 1-esen full ködben, sötétben egy szürke autó jött velem szembe midenféle világítás nélkül.
  Még jó hogy a saját sávjában. Olyan szinten nem látszott, hogy mire észrevettem az autót már mellettem volt és még villantani se tudtam az állatjának h vegye észre már magát...

  10. hozzászólás Mankapunka:
  lesznek majd szebbek is, mikor elkezd esni a hó. Az első ablaktörlővel lenyomott hó által "készített" lőrésen kinézők a kedvenceim. Az összes ablak körben full havas, és a lökhárítón is annyi hó van elöl hátul h egyik lámpája sem látszik. Én meg telepátiával találjam ki mikor fékezik elöttem...

  Az ilyeneket egyből megvágnám vagy 30 rugóra a helyszínen.”
 • 13. gyagyástóni 2010. október 20. 22:16
  „3. hozzászólás manus-Fertő 2010.10.20. 15:08

  "Igy van,én is ezt akartam írni...kapnak elég lóvét a parasztok"

  Ha annyira irigyled őket, miért nem azt csinálod te is?”
 • 12. heat 2010. október 20. 21:30
  „A holnapután halált okozó autóst (vagy más közlekedőt) nem riasztják vissza az út menti koszorúk és keresztek...”
 • 11. Dwatson 2010. október 20. 20:35
  „Én is hozzá tudnék szólni idegen nyelven ha azt akarnám hogy a többség ne értse,de akkor meg minek a hozzászólás!?”
 • 10. Mankapunka 2010. október 20. 19:16
  „Nekem a kedvenceim azok az öregek,akik behajtott tükrökkel közlekednek a városban,és a fűtéskapcsoló helyett az anyósülésen helyet foglaló feleség törli a párát le.

  Hát,azt hiszem reggel majdnem be is mutráztam a nevetéstől. Nekik már 50 éve van jogsijuk,nehogy már egy büdös kölök kioktassa őket,hogy kanyarodó főútvonalon nem kötelező indexxelni.”
 • 9. fececom 2010. október 20. 17:16
  „vadrozsa:you´re right completely! only to realize someone would take until the roads are not lords of the police officer will not be Adige system !!!!!!!!!!!!”
 • 8. vadrozsa 2010. október 20. 17:11
  „As long as Hungarians keep driving like maniacs, nothing will change, and many crosses and flowers will be found alongside the roads”
 • 7. fececom 2010. október 20. 17:02
  „jó a cikk de az utak állapota sem megfelelő !!!
  és adódhat az s hogy a futómű elmászik a kátyús útburkolattól !!!!
  na mindegy tény hogy rengeteg az elhanyagolt műszaki állapotú jármű az utakon !!!
  és a figyelmetlen sofőr és az örült autós és motoros !!!
  pl: Győrben egy terepjárós illető félig elfoglalva a zebrát szeretett volna átmenni a kereszteződésen , amikor át akarok menni előtte elindult, egy picit meglökött és akkor megkérdeztem tőle hogy ugyan már nem lát akkor én voltam a a mocsok szemét mert át akarok menni a zebrán !!!! ha nem kiáltok rá akkor átmegy rajtam !!!! pedig látta hogy leléptem a zebrán és akkor éppen nem tudott volna átmenni a jelzőlámpa nélküli kereszteződésen !!!!!!!!! és megfogadtam hogy előveszem a telefont és videozok és ha olyan van akkor kegyetlenül elküldöm az illetékeseknek !!”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péntektől tesztelik a győri belváros beléptető-rendszerét

A végleges változat a jövő hónap elején kezdhet működni Győrben. Tovább olvasom