Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Ingyenes motorkerékpár-vizsgálat Győrben

A Közlekedési Felügyelet Tatai úti telephelyén szombaton 9 és 14 óra között várják ingyenes mászakiállapot-felmérésre a motorokat.
A baleset-megelőzés jegyében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottsága és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség szakembereinek közös szervezésében kerül sor Győrben, a Közlekedési Felügyelet Tatai úti telephelyén, 2011. június 18-án, szombaton, 09.00 és 14.00 óra között a motorkerékpárok eseti műszakiállapot-felmérésére.

Az ingyenes átvizsgálásra azon természetes személyek és azok családtagjai jelentkezhetnek, akik rendelkeznek a motorkerékpár tulajdonjogával. A meghirdetett időpontban lehetőség nyílik az érdeklődők motoros gyakorlati tudásának felmérésére, valamint megyénkben szolgálatot teljesítő motoros rendőrökkel való konzultációra.

A térítésmentes rendezvényre várnak minden érdeklődőt, akinek fontos mind saját, mind más közlekedő társának testi épsége, illetve motorkerékpárjának műszaki állapota.

2011. május 25-ig 283 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt megyénk közútjain. Közlekedési balesetek során 9-en vesztették életüket, 103-an sérültek meg súlyosan és 254-en könnyen. A bekövetkezett 283 esetből 28-ban motorkerékpár, segédmotor-kerékpár vezetője volt a baleset okozója.

A legjellemzőbb baleseti okok:

- az elsőbbségi jog meg nem adása,

- helytelen sebesség megválasztás,

- irányváltoztatás, haladás, bekanyarodás,

A balesetek túlnyomó többsége, így a motorkerékpárral okozott esetek is a gondatlan emberi magatartásra vezethetők vissza, ennek ellenére nem hanyagolhatjuk el a járművek, motorkerékpárok technikai, műszaki tényezőit sem. A balesetek túlnyomó többsége emberi odafigyeléssel elkerülhető lett volna, ám sok esetben a fokozott figyelem is kevésnek bizonyul. Ilyenkor jut elsődleges szerephez a motorkerékpárunk műszaki állapota. A megfelelő műszaki állapottal rendelkező motorkerékpár nem csak a saját, hanem más közlekedő társunk biztonságát is szavatolja. E célt szolgálja a gépjárművek - motorkerékpárok -számára meghatározott időközönként elrendelt műszaki vizsgáztatás is. Sajnos a tapasztalat az, hogy a vizsgáztatások közötti időszakokban a járművek tulajdonosai nem szentelnek kellő figyelmet járművük műszaki állapotára. A mindennapi " rohanó " élet során lanyhul járművünk műszaki állapotára fordított figyelmünk, pedig kis odafigyeléssel feltárhatók lennének azon műszaki hiányosságok, hibák, melyek közlekedésünk során végzetesek lehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékvas-gyűjtést szervez a Vámosszabadi Polgárőr Egyesület

Az egyesület kéri, akinek van feleslegessé vált lemez, vas, színesfém vagy akkumulátor hulladéka,… Tovább olvasom