Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Ingyenes lett volna a kezelés

Szájpadhasadékkal született a most négyéves kislány. Gond van a beszédével, látták ezt a szülők, és mindent megtettek, hogy korrigálják. Egy Győrhöz közeli településről a megyeszékhelyre utaztak be hetente kétszer, ahol a kislánnyal egy alapítványnál foglalkoztak.
A győri alapítványnál eddig egy óráért 1500 forintot kértek a négyéves kislány beszédkorrekciójáért, most azonban felemelték 2500 forintra. Így ezt a szülők már nem képesek állni. Mert ugye az utazás is drága... A dédnagyanya a rádió nyilvánossága előtt kért tanácsot a szakemberektől. Amit megtudott: már eddig is igénybe vehették volna az ingyenes szakorvosi ellátást.

A sérült kislány kezelését már kétéves korában el kellett volna kezdeni. Hogy hol? Nem alapítványnál, hanem logopédusnál. A vele való foglalkozás ugyanolyan térítésmentes, ingyenes, ahogy a gyerekeket az iskolában a betűvetésre és az olvasásra is megtanítják. Járt volna és jár a szülőknek társadalombiztosítási alapon.

Még az utazás költségeinek a nagyobbik részét is az előbbi alapon megtérítik. Ha tudják ezt a szülők, bizonyosan kétéves korától viszik gyermeküket logopédushoz, ahogy az ismeret hiányában, más módon igyekeztek segíteni épülését. Akik kezelték korábban a sérült kislányt, nagyon valószínű, hogy nekik kellett volna felvilágosítással szolgálniuk, pedig nem is egy egészségügyi intézményben foglalkoztak ezzel a gyerekkel. Két év után derült ki, hogy akkor a kezelést nem befejezték, csupán abbahagyták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máltai tervek szapora léptekkel

Harminc százalékkal kevesebb költségvetési támogatást kapott idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.… Tovább olvasom