Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Ingyenes koncertsorozat Pannonhalmán - mutatjuk a fellépőket

"A jegy nélkül látogatható Évszakok Fesztivál ötödik jubileumi évadát szervezzük. A fellépők többségével szerződtünk, 1-2 előadóval egyeztetünk még" - tudtuk meg Horváth Roland szervezőtől, a pannonhalmi Kazinczy Ferenc Művelődési Ház vezetőjétől. Hakni szóba sem jöhet, Pannonhalmán 1,5 órás nagykoncertet kérnek idén olyan előadóktól, mint Péterfy Bori, Deák Bill Gyula, vagy Ferenczi György.
Retro helyett rock

Az elmúlt években többek közt olyan zenészek örvendeztették a közönséget Pannonhalmán, mint a Csík, a P. Mobil és a KFT. A több frenetikus koncert közül talán a Magna Cum Laude 2016 őszi fellépése viszi a prímet. A borongós idő ellenére több mint 3000-en dúdolták a pannonhalmi főtéren, hogy "Álmaim kéklő egén, Gyümölcsfáim tetején, Pálinka, szerelmem, légy az enyém!"

"Tavaly tavasszal a korábbi Retro Majálist Rock Majálisra cseréltük. A váltás bejött, a közönség remekül fogadta a keményebb zenét képviselő bandákat" - hallottuk Horváth Rolandtól. Egy éve a P. Mobil és a Piramis képviselte a "lángoló gitárokat" a színpadon. Idén április 30-án a magyar rocktörténelem zseniális hangú énekese, Deák Bill Gyula jelenti majd a főattrakciót és persze a "Rossz vért". Bill kapitány előtt a majálist a Zorall nyitja.
 
Horváth Roland szervező a pannonhalmi Évszakok Fesztivál ötödik, jubileumi évadján dolgozik.
Horváth Roland szervező a pannonhalmi Évszakok Fesztivál ötödik, jubileumi évadján dolgozik.

Klasszis zenészek

A pannonhalmi koncertekre nem csak szórakoztatás, a minőségi élő zene és az élményszerzés is jellemző. Szent István ünnepe - melyet idén Pannonhalmán augusztus 19-én tartanak - erre kiváló példa lesz. Miután Ferenczi György és zenészei, a Rackák megidézik az egykori betyárvilág zenei világát, Péterfy Bori és a Love Band lép színpadra. Mindkét banda itthon abszolút "A" kategóriás fesztivál fellépőnek számít.
 

Az őszi bornapon az Anna and the Barbies és a Tárkány Művek fogja elvarázsolni a közönséget. Borítékolható, hogy Pásztor Anna színpadi megjelenése napok múlva is beszédtéma lesz a városban. A nagykoncertek mellett játszóházak, kiállítások, táncprodukciók, vásári komédiák és persze számos kézműves és vendéglátó színesíti majd a hétvégi rendezvényeket. A mindig sikeres tavaszi, nyári és őszi rendezvény mellett a Városi Karácsony vonzza a legkevesebb látogatót.
 

"Tény, hogy a téli rendezvényt erősíteni akarjuk idén. Annak érdekében, hogy többen látogassanak decemberben a főtérre, a kisebb adventi eseményekkel együtt hirdetjük. Próbáljuk minél jobban bevonni a programba a helyi civil szervezeteket" - mondta Horváth Roland. A karácsony előtti fellépők egyelőre kérdőjelesek. Ha sikerrel zárul az egyeztetés, Vastag Tamás érkezhet adventkor Pannonhalmára.
Nyáron visszatérhet a főzőfesztivál

Nyáron a tervek és anyagi lehetőségek szerint, életre kel a főzőfesztivál egy éves szünet után. Ha minden jól alakul, idén megtartják Szent László hetében (június vége) a főzőfesztivált Pannonhalmán. Korábban a település apraja-nagyja bográcsos ételeket készített, most a grillsütők kerülnek reflektorfénybe. A programhoz minden ötletet, javaslatot szívesen várnak a szervezők, ahogy támogatók jelentkezését is.

Pannon Esték

Ami viszont biztos, hogy a Pannon Esték rendezvénysorozat keretein belül olyan művészek mesélnek majd életükről a településen, mint Eperjes Károly vagy Vámos Miklós, de jön a remek előadói képességéről ismert katolikus pap, Pál Feri atya is. Ezek a beszélgetések az Apátsági Múzeumból (Majorból) átköltöznek a Kazinczy Ferenc Művelődési Házba az új apátsági szálloda építése miatt. Tavaly Bálint gazda és Kepes András előadására pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket. Érdemes tehát az 1500 Ft-ért – városkártyával 1200 Ft-ért - árult tiketteket minél előbb foglalni.
Nyerjen jegyeket

Szeretné élőben hallgatni Eperjes Károlyt? Játsszon velünk és nyerjen jegyeket a Kossuth-díjas színész pannonhalmi előadására. A játékot ide kattintva tekinthetik meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karszalag helyett óra lesz a beteg karján a győri Petz-kórházban

A Petz-kórház lesz az országban az első egészségügyi intézmény, ahol a betegek karjára olyan,… Tovább olvasom