Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Ingyenes kisiskolás kezdőcsomag Győrben az elsősöknek

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata örömmel tájékoztatja az idén általános iskolai tanulmányaikat megkezdő elsős kisdiákok szüleit, hogy – a hagyományokhoz híven - a város idén is ingyenes kisiskolás kezdőcsomaggal támogatja az iskolakezdés miatt plusz költségekkel terhelt családokat.A beiskolázás megnövekedett terheket ró a szülőkre, ezért a város 2011-ben Győr összes elsős kisdiákját (önkormányzati és más fenntartású intézmény esetén is) megajándékozza azzal az indulócsomaggal, mely többek között a szükséges füzeteket, írólap-, és rajzlapcsomagot, színes papírkészletet, számolókorongot, papírcentit, radírt, ceruzákat, vonalzót, vízfestéket, ecseteket, és A/4-es iratgyűjtőt is tartalmaz.

A csomag pontos tartalma az általános iskolák hirdetőfalán, kifüggesztve is megtalálható. Győr városa idén saját költségvetéséből különítette el az erre fordítandó összeget, így közel 1300 győri háztartásba érkezik majd meg a támogatás. Borkai Zsolt polgármester a csomaghoz mellékelt levelében a leendő elsős kisdiákoknak sok örömet, sikert és rengeteg piros pontot kívánt, és felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy szorgalmasan tanuljanak, mert Győrnek szüksége van a sok okos, tehetséges emberre.

Szeptemberben a pedagógusok ki fogják osztani az ingyenesen biztosított csomagokat a gyerekeknek az iskolákban, ezért felhívjuk a szülők figyelmét, hogy ne költsenek pénzt a felsorolt eszközökre.
Olvasóink írták

 • 6. goldboy 2011. augusztus 25. 07:22
  „Gazdag város, fussa mindenre...”
 • 5. Csi-bi 2011. augusztus 23. 15:24
  „Ez mind szép és jó:-)
  Kár hogy már szinte mindenki megvette ami kell.Pár éve mi is így jártunk. Osztályba mindenki megvette ,első napokba meg megkaptuk.Mindenből duplán lett. Gondoljanak ebbe bele és legközelebbi évben amikor tudnak adni ,időben talán már beiratáskor adják.Így elkerülhető lenne ez.
  De azért köszönjük:-) mert tényleg segítség lenne ha nem duplán lenne!”
 • 4. városi 2011. augusztus 22. 20:52
  „Látom ez nektek vicc. De Tápszentmiklóson valóság!”
 • 3. vanessa 2011. augusztus 22. 20:10
  „juj, ott biztos kevés az iskolás, azért tudnak adni”
 • 2. csaje 2011. augusztus 22. 19:49
  „melyik az a falu oda költözök ott biztos a boltba is ingyé adnak mindent!”
 • 1. városi 2011. augusztus 22. 18:33
  „Nagy ügy! Én tudok olyan kis falut ahol az ingyen tankönyv és ingyen füzet mellé 20 ezer forintot adnak iskolakezdésre. Nincs ok a dicsőítésre Győrben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melyik a legjobb nyári fotó? Szavazzon!

A győri Saturn áruház, a Győri Fotóklub Egyesület és a kisalfold.hu közös nyári fotópályázatára több… Tovább olvasom