Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Ingyenes idegenvezetést szerveznek Győrben

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a turizmus világnapját.
Ehhez kapcsolódva az MT Zrt. tavaly hagyományteremtő szándékkal, nagyszabású vendégbarát akciót hirdetett, melynek sikerén felbuzdulva idén újra megünneplik hazánkban a turizmus világnapját.

Horváth Gergelyt, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük a második turizmus-világnapi összefogásról.

Az igazgató elmondta, hazánk esetében a turizmus gazdasági és társadalmi jelentősége vitathatatlan.

Rendkívül fontos munkahelyteremtő és jövedelemtermelő ágazatról van szó: közvetlenül közel 400 ezer embernek biztosít munkát Magyarországon, ami a teljes foglalkoztatás 8,4 százaléka.

Az ágazat tavalyi eredményei meghaladták a válság előtti szintet: 2011-ben a turizmusnak már 1115,7 milliárd forint bevételt köszönhetett a magyar gazdaság, ami 16,1 százalékos növekedést jelent 2007-hez viszonyítva.

Magyarország kereskedelmi szálláshelyein évente több mint 8 millió vendég tölt el több mint 20 millió vendégéjszakát.

A beutazó forgalomból éves szinten több mint 4 milliárd euró devizabevétel származik az MNB adatai szerint. Horváth Gergely szerint: "Nem minden pénz kérdése! Bánjunk jól a vendégeinkkel, hogy szívesen térjenek vissza hozzánk! A mosoly kifizetődik hosszú távon."

A Tourinform, Győr (Baross út) szervezésében ma délután három órától ingyenes győri idegenvezetésen vehetnek részt az érdeklődők.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara turisztikai szakosztálya koordinálta a rajzpályázatot. A Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola diákjai utazásról is szóló gyerekrajzokat készítettek.

Ezeket felhasználva a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Turizmus Intézetének hallgatói a város központjában, a Baross úton, valamint több győri hotelben osztanak gyermekrajzokat Győrről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri hungarikum a számgyűrű

Kisalföldi gyártót keres egy győri származású feltaláló a képességfejlesztő taneszköze számára,… Tovább olvasom