Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ingyenes füzetcsomag Győrben a kisiskolásoknak

Győr - A megyeszékhely önkormányzata a hagyományokhoz híven idén is ingyenes kisiskolás-kezdőcsomaggal támogatja a családokat.

Mivel az önkormányzat tisztában van vele, hogy az iskolakezdés megnövekedett terheket ró a családokra, ezért 2010- ben Győr összes elsős kisdiákja (önkormányzati és más fenntartású intézmény esetén is) megkapja azt az indulócsomagot, mely többek között a szükséges füzeteket, írólap- és rajzlapcsomagot, színes papírkészletet, radírt, faragót, ceruzákat, játékpénzcsomagot, hőmérőt, technikacsomagot és gumis mappát is tartalmaz. A támogatás az ETO Park Élmény Szigetének köszönhetően jut el több mint 1300 győri háztartásba, amely további ˝családbarát˝ kedvezményeket is kínál. A csomagokat szeptemberben osztják ki a pedagógusok.

Olvasóink írták

 • 10. fióka 2010. augusztus 21. 09:39
  „milyen häläs gesztus az en idömben soha semmilyen iskoläert es tankönyvert nem kelett fizetni.haladunk haladunk a beka segge alä”
 • 9. ccc 2010. augusztus 21. 06:51
  „De kár, hogy a most elsőbe készülő gyermekem iskolájában nem tájékoztattak, hogy lesz ilyen kedvezmény.
  Inkább megvetették valami 5000 forint körüli összegért a füzetcsomagot. Gratula a suli gazdasági szervezőinek, nagy kaszálás. De akkor ki kapja az ingyen csomagokat?”
 • 8. adalfold 2010. augusztus 13. 23:48
  „hinnők a nép:D”
 • 7. adalfold 2010. augusztus 13. 23:47
  „Korrekt!
  EZ a fidesz kell , s nem a korrupt.”
 • 6. kisember1 2010. augusztus 13. 12:09
  „Az első iskolakezdés több mint 45 ezer Ft volt / gyermek, kettő lányunkment egyszerre elsőbe. A vadiúj Herl...táska darabonként 8ezer volt. 1 hét után kiszakadt a csatja mindkettőnek, vissza nem vették. Házilag javítottuk meg. A támogatásként kapott csomagban minőség alatti füzetek és karcoló ceruzák voltak. A négyzetrácsos füzet nem volt margózva, pedig az spec. nem lett volna rossz minőség, a többi vacak volt. Őszinte legyek, nem volt túl nagy segítség, mert ezen felül is még maradt ez a horrorösszeg és az utso pillanatban adták oda, mire a gondos szülő mindent megvett.
  Jobb lett volna, ha utalványként adják, mert akkor legalább minőségre költjük.
  Idén harmadikba mennek, ismét jött a gyerekenként közel 30 ezer, rengeteg dolgot kell beadni és igyekszünk mindenből ténylegesen jó minőségűt venni. Nem bánom, hogy nem adnak használhatatlan csomagot az idén. De azokat az embereket, akik kevés pénzből iskoláznak, nagyon nagyon sajnálom, főként a gyerekeket. A mi gyerekünk a Faber Castell minőségi zsírkrétájával nem tud versenyezni a T..co gazdaságos nem fogó vacak.Hátrányba kerül a kisgyerek is, hiába rajzolna szépen.
  Ugyanakkor sajnos sok rinyáló, segélyért álló szülővel ellentétben nem dohányozzuk, isszuk el a ceruzák árát.”
 • 5. szépike20 2010. augusztus 13. 09:52
  „a felsőoktatás tényleg nem kötelező. de szerintem te is tudod hogy egy érettségi még wc papírnak sem jo.ha az ember valamit is akar kezdeni magával, és van esze mert kitudja használni az államot ilyen szempotból, akkor igen is elmegy továbbtanulni.persze nem vitatom hogy egyes szakmunkások azonnal jolkereső állást találnak de jo sokat is kell dolgoziuk.egyébként 18éves korig tankötelesek a diákok, akkor középiskolába mért nem adnak füzetcsomagot?mert a hugom is középiskolába jár,hátrányos helyzetű, akkor ő mért nem kap?hiszen tanköteles...”
 • 4. bojtár 2010. augusztus 12. 21:04
  „Ingyenes füzetcsomag Győrben a kisiskolásoknak-->ezelőtt 10 évvel azt sem tudták az emberek mi az,hogy beiskoláztatási pénz.köszönjük ..idesz köszönjük mszp sikerült megcsináltátok büszkék vagyunk rátok köszönjük,hogy tanulhatunk. <moderálva..>”
 • 3. turelem 2010. augusztus 12. 19:03
  „A felsőoktatás nem kötelező, az általános iskola viszont igen. Vizsgadíj meg akkor van a felsőoktatásban, ha megbukik a vizsgán. Tanulni kell, az olcsóbb. A záróvizsgára meg csak össze tudja kaparni azt a párezret, ha már hétvégente több tízezret elszór a főiskolás bulikon. Ja, meg van olyan is, hogy munka. Aztán akkor lesz bulira meg kajára is, és nem a szülőkön kell élősködniük.”
 • 2. szépike20 2010. augusztus 12. 18:48
  „szegény kisiskolások!!!biztos 3 kg-nál nem lesz nehezebb a csomag!!a közép,ill.felsőfokon tanulók meg oldják meg maguk,mert a füzet még hagyján de a kolesz,a bérlet meg a kaja....aztána vizsgadíjakról nem is beszélek!minket ki támogat??????????????”
 • 1. mr_akkush 2010. augusztus 12. 18:35
  „Nálunk 1 gyerek középiskolába megy, másik kettő főiskolás.
  Sajnos mi nem kenjük be magunkat barnítókrémmel...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét korábbi győztest nem indít a Fidesz Győrben

Az októberi önkormányzati választásokra készülve a Fidesz–KDNP elsőként mutatta be jelöltjeit.… Tovább olvasom