Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Ingyen megtankolhatja autóját elektromos árammal Győrben - videó

A győri Jókai úti parkolóházban átadták hazánk elektromos töltőállomás-hálózatának legújabb töltőit szerda délután. Hasonló töltőállomásból hat van még Magyarországon.

Győrben a Jókai úti parkolóházban átadták az E.ON Budapest-Bécs elektromos töltőállomás-hálózat legújabb egységeit. Hasonló töltők az M1-es autópályán vonalán Mosonmagyaróváron és Tatán is várják az autósokat.

Videó: Cseh Róbert.


"Magyarországon tavaly a Kempinski Hotelnél adtuk átadott töltőállomás az első lépés a Budapest-Bécs elektromos útvonalhálózat kiépítésében.

A helyszínek kiválasztásánál fontos szempont a turisztikai vonzerő, vagyis ameddig töltődik az elektromos autónk vagy motorunk, addig sétálhatunk, kikapcsolódhatunk a belvárosban" - mondta Eric Depluet, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Borkai Zsolt: "a Jókai parkolóházban ingyenesen biztosítjuk az elektromos autók feltöltését"

"Fontosnak tartjuk, hogy minden újszerű, környezettudatosságot szem előtt tartó kezdeményezést támogassunk.

Noha az Audi révén a hagyományos járműgyártás európai szinten is jelentős Győrben, remélem, hogy pár év múlva minél több elektromos autót üdvözölhetünk a megyeszékhelyen.

A magunk részéről azzal kívánjuk támogatni mindezt, hogy a Jókai parkolóházban ingyenesen biztosítjuk az elektromos autók feltöltését.

Továbbá vizsgáljuk annak is a lehetőségét, hogy a közterületeken ingyenesen parkolhassanak ezek az alternatív gépjárművek" - közölte Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Elektromos töltőpont Győrben - fotó: Mészáros Mátyás.
Elektromos töltőpont Győrben - fotó: Mészáros Mátyás.


Mennyi ideig tart ki a töltés?

Végezetül, tekintsük át egy-egy elektromos autó legfőbb paramétereit. Töltés után átlagos sebességgel haladva 100-120 kilométert képesek megtenni, miközben a töltésük 1-1,5 órát vesz igénybe.

Egy teljes töltésért 1300-1500 forintot kell fizetni; ami sokkal kedvezőbb a jelenlegi, egekbe emelkedő benzináraknál, igaz, az elektromos autók 35-40 százalékkal többe kerülnek, mint a hagyományos üzemanyagot fogyasztó (benzin, dízel) kocsik.

Az elektromos töltőállomások telepítése darabonként körülbelül 170 ezer forintba kerül; a szóban forgó töltőkből hetet adtak át az autósoknak hazánkban, ezek közül kettő megyénkben működik.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. zsukov 2012. április 13. 14:26
  „Alapszelt 10 millla akinek van legalább a vellanyt fizesse ....”
 • 36. Alina01 2012. április 13. 07:46
  „Ahány elektromos autó futkozik Győrben szerintem nem fog csődbe menni a Parkolóház.

  Mihelyst 2-nél több ilyen autó lesz megszüntetik az ingyenességet.

  Ez olyan mint a Bioetanol, miután sokan átalakíttatták a kocsijukat szépen felemelték az árát...”
 • 35. háté 2012. április 12. 20:29
  „Tiltakozom! - milyen jogon tesznek különbséget a polgármesterék? -az adónkból lopják hozzá a pénzt!
  - ki a gazdagabb azt segítsük? - vagy a Dunakapu téri mélygarázs már eleve így lesz tervezve, a nyilvánosság meglepetésére?”
 • 34. oPTiKa 2012. április 12. 20:23
  „Majd telepítenek ilyen töltöt a dunakapu téri mélygarázsba is és akkor a kettö között lehet mászkálni elektromos autóval. Akkora távolságra elég is lesz...”
 • 33. besenyő83 2012. április 12. 19:50
  „Már megint a gazdagokat segítik. Ha ennyi pénze van az önkormányzatnak, miért nem a családokat segíti?”
 • 32. pista42 2012. április 12. 18:28
  „Az elektromos autók töltésével kapcsolatban lenne egy -két észrevételem.
  Milyen autókat akarnak vele tölteni ? Az biztos, hogy 100 km-es körzetben egyet sem lehet találni.
  Vagy az EON által reklámozott 8-10 millió ft-os autókat ? Vajon ezeket ki tudja megvenni ?
  Nekem volna javaslatom elérhető autókra. Sajnos ez nem lehet annyira érdekes hír, mivel a médiát nem érdekli,
  pedig nem csak a szép dolgokat kell mutogatni, hanem olyanokat is, mely kivitelezhető és a köznép is hozzájuthat.”
 • 31. Mankapunka 2012. április 12. 16:19
  „Nem lehet csak úgy kiköltözni Amerikába. Olyan könnyű lenne,akkor már én is ott lehetnék.”
 • 30. Pistike 2012. április 12. 15:13
  „28. Kftimi

  Akkor költözz az usába! Ott ilyen elmaradottak az emberek...”
 • 29. Tündenéne 2012. április 12. 13:21
  „11. Kftimi 2012.04.11. 20:20

  Na de kinek van rá 9 milliója? :(”
 • 28. Kftimi 2012. április 12. 11:23
  „24
  én pedig elektromos autó mentes helyen, ahol olcsó a benzin és mindenki V8-cal jár :)”
 • 27. medwe 2012. április 12. 11:16
  „24. A felvétel a meghibásodás után készült, s kisvártatva indult a gép kevesebb, mint egy kilométert a szervizbe. Ez egy poén a felvétel. Ráadásul nem telefonnal készült fénykép/videó. hanem rendesen állvánnyal, normális felvevővel. Nincs megvágva, csak egy szösszenet. A család nem szundikált békésen, mert mindenki ment a dolgára, a városba. Kertes ház, falu, a szomszédok közül, senki nem volt itthon, nem volt éjszakás, aki pihenne és megzavartam volna. Bár tüzet sem gyújtok, anélkül, hogy ne szólnék másnak!! A város szeretne csendben élni, de hogyan? Követelünk mindent? Szép járdát, szép utat. A havat nem takarítjuk el, mert nem a mi dolgunk. Legyen csend! De akkor ne beszéljünk csendről, amikor ünnepelni akarunk otthon csendben, de eszünkbe sem jut, hogy közben fűtünk, villanyt használunk, kommunikálunk, vagyis követeljük a csendet úgy, közvetett módon hangzavart keltünk.Mi nem utáljuk a benzinmotort, hanem megszoktuk. Dübörgés? Az M62-es szergej dízelmozdony amikor gurul, akkor is remeg a föld. Ki lehet zárni az általunk nem kedvelt zajokat. De egy városban lesz is forgalom mindig, ki lehet vinni, lehet lobbizni, hogy kerékpározz! Értem. Nekem 35 éve van kerékpárom, sokat építettem magam is. Legyen csend? Hogy a bánatba utazzak 800 km-t úgy, hogy pakoljam folyamatosan kerékpárra azt a vacak kis 2 tonnát? Itt sajnos nem erről van szó. Ajánlom a figyelmekbe, akár Győr városát Győújbarátról éjszaka megtekinteni. Zaj nincs, de aki szeretné látni a fényszennyezést, rádöbbenhet. Aki pedig utazott már repülőn, az gyönyörködik, esetleg elgondolkodik. S, végül, legyen villanyautó, csend lesz, de a hozzá kellő áramot honnan vesszük? S, ott is csend van?”
 • 26. krigli 2012. április 12. 11:13
  „Kőolajat még sokáig égethetünk az erőművekbe,de a közlekedést tényleg tisztábbá és olcsóbbá kéne tenni a nyomorult tömegek számára is.Az autógyártók már ugrásra készen állnak az új technológiák tömeggyártására,csak még korlátozzák.A benzinfogyasztás csökkenése nem csak az olajlobby érdekeit sérti,hanem minden államét.Gondoljunk csak arra a rettentő sok adótartalomra ,ami az üzemanyagokat terheli.
  Ez a merhasok pénz minden költségvetésből hiányozna,ha drasztikusan,hirtelen csökkenne a kereslet.”
 • 25. bakke 2012. április 12. 10:56
  „Fasza, de így sincs pénz autót venni”
 • 24. józanparaszt 2012. április 12. 10:36
  „22: és remélem családod meg mellette édesen szundikál.. útálom a benzingözt+dübörgést! csendes városban akarok élni!!!”
 • 23. ATX 2012. április 12. 10:09
  „21: "Lesz itt villanyautó ócsón hamarosan" Hát az, hogy "hamarosan" egy nagy utópia! Benz és Daimler óta ugyanazokkal a kőolaj-származékokkal (benzin, gázolaj) közlekednek az autók, immáron több, mint 120 éve! Közben pár (mesterségesen gerjesztett) olajválságot is túlélve! Ne becsülje le senki az olajlobbi hatalmát! Komolyan, nem röhejes, hogy ha mondjuk egy 1912-ben gyártott oldtimer T-Forddal megjelennénk bármelyik benzinkútnál és megtankolnánk, ugyanúgy működne, mint éppen 100 évvel ezelőtt! Ilyen téren megállt a fejlődés...”
 • 22. medwe 2012. április 12. 09:25
  „Kedves ATX! Robbanómotor! Ez az! Az audi akusztikus teremben kisérletezik az elektromos autó hangjával, vagyis hangszórókból sport motor hangját tolják az éterbe 8 watton, hogy a gyalogos hallja, a közeledést. Mókás. De eszembe jut az is, hogy ha elektromos autók lesznek, akkor nincs géphang. Nekem akkor is tetszik a dübörgés. Nekem volt szerencsém az Óperencián túl vezetni egy több, mint 5 literes V8-as kisbuszt. Szép hangja volt. Éljen a villanyautó, de azért fogadjátok szeretettel őrültségemet, kipufogó likas, beindít a 2,3-as dízel, s, milyen szép hangja van.
  http://www.youtube.com/watch?v=N3jG7thH0I8&list=UUwTHuxVGyGk4jxS5RX92ZiQ&index=2&feature=plcp”
 • 21. medwe 2012. április 12. 09:07
  „Amit elektromos autónak hívnak, sok értelme nincs. A hatótávolság miatt, csak úgy életképes, mint Párizsban, ahol pár napja adták át a bérelhető pontokat. Mint a kerékpárt, úgy bérelheted az elektromos autót. Futároknak, átugrani kis távolságra jó. Ha az autóm elektromos lenne, akkor sem tudnám használni, mert nem férek be a parkolóházba. Pedig személyautó!! Elfogadták a szabványt, pillanatokon belül töltheted a telefonod kábel nélkül. S, ha elfogadják az erősáramú kábelmentes (indukciós) töltés szabványát, akkor ilyenre nem lesz szükség. A parkolókba csak beállsz, alattad az érzékelő, két perc, két óra? Mindegy, megy a töltés. Az utak sávjában folyamatosan ezek be lesznek építve. Ez tény, s ez a járható út. Addig ezek a konnektoros vackok, csak pénzt hoznak az autógyártónak, ráadásul felesleges átmeneti megoldás a nagy robbanás előtt. Tehát a kábelmentes töltés nem sejtés, hanem tétel! Ha belegondolunk, hogy is működik normálisan az elektromos hajtás. Jelenleg a kötöttpályán. Villamos, villanymozdony, (vagy a dízel-elektromos mozdony) Azaz az útra olyan lehetőséget kell telepíteni, ahonnan folyamatosan veszed az áramot. A harmadik sín, mint pölö a metrónál, nem jó, mert a nyitott pályán balesetveszélyes. A dodgem variáció sem jó, miszerint fémhálót pakolunk az út felé, és áramszedővel hadonászunk. A megoldás megvan, az olajlobbi már csak hangoskodik. Nem kell aggódni. Az elsők között vettem régen az utazótelefonomat. Ma abból a pénzből 3 super ájfon jönne ki. Lesz itt villanyautó ócsón hamarosan, s nem lesz a teteján napkollektor, a csomagtartó helyén nem lesznek energia cellák, a hatótávolság pedig a föld bolygó bármely része. Most jut eszembe! SINAUTÓ!”
 • 20. Goldman 2012. április 12. 09:07
  „A minap volt a tv-ben egy pesti töltőállomás átadásáról szóló riport. Ott a hölgy (külföldi) a gyorstöltésnél 15-20 percet beszélt ami otthon egy egész éjszaka.
  EON reklám, semmi más.”
 • 19. ATX 2012. április 12. 08:31
  „18: Pontosan! Ez az amit az olajlobbiról írtam. Nekik nem érdekük, hogy az elektromos autó hatótávolságban felvegye a versenyt a hagyományos robbanómotorosokéval. Pedig a XXI. századi technikai színvonalon nem lenne gond erősebb és tartósabb akkumulátorokat gyártani. Csak hát a kőolajból élők ezt nagyon nem akarják...”
 • 18. viperetta335 2012. április 12. 07:10
  „Hát....Akkor most veszek egy ilyen jó kis járgányt,és csak bizonyos helyekre mehetek majd vele,mert nem tudok visszajönni?Lemegyek a Balatonra,és passz?Vagy el sem jutok az Őrségig?”
37 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrkőc: A gyerekeké volt a város - újabb fotók

Péntektől vasárnapig a gyerekekre bízta a várost Borkai Zsolt. Tovább olvasom