Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Ingatlanokat ad át ingyen az állam Győrnek

Győrben többek között a Széchenyi téri Apátúr-ház, a Kőtár és a Baross út 4. szám alatt könyvtár kerül a városházához.
Országosan 152, Győrben 9 ingatlan kerül át ingyenesen az államtól a helyi önkormányzathoz – jelentette be Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) sajtótájékoztatón hétfőn. A politikus kifejtette: négy képviselőtársával tavaly decemberben nyújtott be törvényjavaslatot, amelyben a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatellátását szolgáló állami vagyontárgyak átadását kezdeményezték. Ennek indoka az volt, hogy korábban az intézmények fenntartója mindenütt a helyi önkormányzat lett, s megnehezítette a pályázatok beadását, esetenként a fejlesztéseket, hogy a tulajdonos az állam maradt.

Az indítványt a múlt héten fogadta el a parlament. Egyes részek kétharmados többséget igényeltek, de a Fidesz–KDNP mellett a Lehet Más a Politika is igennel szavazott, így meglett az elegendő számú voks. Győrben többek között a Széchenyi téri Apátúr-ház, a Kőtár és a Baross út 4. szám alatt könyvtár kerül ezáltal a városházához.

Az eseményen Fekete Dávid győri alpolgármester (Fiedsz–KDNP) elmondta, hogy európai uniós támogatást szeretnének szerezni az Apátúr-ház udvarának lefedéséhez, amit remélhetőleg nagyban megkönnyít, hogy júliustól az ingatlannak nemcsak fenntartói, hanem tulajdonosa is lesz Győr.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset a 83-ason: frontális ütközés Nagyszentpálnál - fotók

A Győrszemere-Nagyszentpál térségében történt balesetnek sérültje is van. Egy Opel és egy Skoda… Tovább olvasom