Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Influenza: a megyében csökkent a betegek száma

Két gyermekközösségből jelezték a 9. héten az influenza halmozódását, a mosonmagyaróvári kórházban feloldották, Sopronban részlegessé tették a látogatási tilalmat.
Itt az ÁNTSZ közleménye a megye aktuális, járványügyi adatairól:
„Győr-Moson-Sopron megyében az influenza figyelőszolgálat 57 felnőtt és gyermek háziorvosi szolgálatban ellátott 96.287 fő megbetegedési adataira terjed ki.

A 9. héten a figyelőszolgálatban résztvevő praxisok területén 12.716 fő fordult orvoshoz, közülük 321 főnél jelentkeztek influenzaszerű tünetek, az orvoshoz fordulók 2,52% -ánál.

Az orvoshoz fordulók száma kismértékben emelkedett, az influenzaszerű megbetegedések száma pedig 23,6 %-kal csökkent az előző héthez képest.

Az influenza morbiditás 100.000 lakosra 333,4, ennek alapján megállapítható, hogy Győr-Moson-Sopron megyében az influenza-aktivitás mérsékelt.

A betegek 46,11 %-a 15-34 éves fiatal felnőtt, 30,53 %-a 14 év alatti, 21,49 %-a középkorú, 1,87 %-a 60 év feletti.

A megbetegedések száma az előző héthez képest a Csornai illetve a Mosonmagyaróvári Kistérségi Intézet területén kismértékben emelkedett, a Győri illetve a Soproni Kistérségi Intézet területén csökkent.

A morbiditás a tárgyhéten a Sopron-Fertődi, illetve a Csornai, Kapuvár-Beledi Kistérségi Intézet területén magas, a Mosonmagyaróvári Kistérségi Intézet területén mérsékelt, a Győri Kistérségi Intézet területén pedig alacsony.

Influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt kórházba 2 új beteget vettek fel, intenzív ellátásra 1 esetben, gépi lélegeztetésre szintén 1 esetben volt szükség.

A kóroki monitorban résztvevő orvosok laboratóriumi vizsgálatra 5 mintát küldtek 1 esetben influenza A(H1N1)v és 1 esetben influenza B kóroki szerepét igazolták, a többi minta eredménye negatív eredményt adott.
A hagyományos beküldés keretén belül 1 beteg mintájának történt laboratóriumi vizsgálata, melynek eredménye influenza A(H1N1)v pozitív lett.

A 9. héten két gyermekközösségből jelezték az influenzaszerű megbetegedések halmozódását.

A soproni Erzsébet Kórházban 2011. március 7-től a teljes látogatási tilalom helyett részleges látogatási tilalom lépett életbe.

A mosonmagyaróvári Karolina Kórházban a részleges látogatási tilalmat feloldották."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tartalmas év után az életmódklub

Sikeres éven van túl a Veszprémvarsányi Életmód Klub – derül ki abból a beszámolóból, amit… Tovább olvasom