Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Indulnak a győri mandátumokért

Molnár Csaba megyei pártelnököt és Balogh József győri polgármestert indítják a szocialisták a két győri körzetben a jövő évi országgyűlési választásokon.
A Magyar Szocialista Párt országos választmánya július végét szabta meg határidőnek arra, hogy a helyi szervezetek eldöntsék, kit indítanak a 2006-os parlamenti választásokon egyéni körzetben. A győri városi szervezet hétfőn este úgy határozott, hogy a megye 2. számú választókerületében, Győr északi részén Molnár Csaba, a párt megyei elnöke, míg a megyeszékhely déli részét magában foglaló 3. számúban a jelenlegi képviselő, Balogh József polgármester lesz a jelölt.

A két politikus programjának összeállításában egy munkacsoport segít, amelynek tagjai a választópolgárokat is felkeresik ötletekért.
Molnár Csaba – akinek legfőbb riválisa feltehetőleg a megyei közgyűlés fideszes elnöke, Szakács Imre lesz – tisztességes küzdelemre számít, és azt ígéri, betartja az etikai szabályokat. „A kampányban kevésbé országos, inkább győri ügyekről szeretnék beszélni. A legfontosabbnak a közlekedés, az egészségügy és a fejlesztések kérdéseit tartom" – fogalmazott.

Balogh József a Kisalföldnek úgy nyilatkozott: azért tartja lényegesnek jelölése nyilvánosságra hozását, hogy világossá tegye: csak a polgármesterségről kíván lemondani jövőre. „Persze ha továbbra is képviselő maradok, együtt kell dolgoznom az önkormányzattal. Fontos, hogy a közgyűlés jövőre elfogadja a város hétéves programját, de a kampányban másról is esik szó, aminek a részleteit most munkáljuk ki" – hangsúlyozta a politikus, akinek legesélyesebb kihívója minden bizonnyal a fideszes Szijjártó Péter lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújulnak a műemlék épületek

A szűkös évek után „látványosabb” munkákra is jut idén pénze a győri Inszolnak. Több, a városképet jelentősen meghatározó épületet teljesen felújítanak. Eredményt hozott a tavalyi lakbéremelés (az első rész) és az üzleti bérleti díjak tavalyelőtti emelése: az Inszol rt.  több, városképi szempontból is meghatározó jelentőségű, zömmel műemléki védettséget élvező épület teljes felújítását el tudja végezni. Tovább olvasom