Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Indulhat a kerékpárkölcsönzés Győrben szeptembertől, 180 biciklivel - videó

A vidéki városok közül a legtöbb kölcsönözhető kerékpár Győrben lesz, a tesztidőszak augusztusban kezdődik.

Budapest és több vidéki város után Győrben is kiépítették a közösségi kerékpárkölcsönző rendszert, amely a vidéki városok közül a legtöbb, összesen 180 bicikliből áll - közölték a projektet bemutató szerdai sajtótájékoztatón a megyeszékhelyen.

Polgári István, a polgármesteri hivatal településfejlesztési főosztálya stratégiai csoportjának vezetője elmondta, hogy a GyőrBike nevű rendszert 125 millió forintból, száz százalékban európai uniós forrásból építették ki. Az augusztusban kezdődő tesztidőszak után várhatóan szeptemberben elindulhat a kölcsönzés.

Videó: Cseh Róbert

Tájékoztatása szerint 23 kölcsönzőállomást hoztak létre, összesen 256 dokkolóval. Az állomások 3-4 percnyi sétára vannak egymástól. Hozzátette: a kerékpárok számát eredményes üzemeltetés esetén 180-ról 215-re növelnék.

Borbély András, az üzemeltető Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője közölte: a célközönséget elsősorban a 14 év felettiek és az egyetemista korosztály jelenti.

Szeptembertől indulhat a kerékpárkölcsönzés Győrben

A kölcsönzésnél megkülönböztetik az állandó és az alkalmi felhasználót: az előbbiek a fél évre vagy egy évre szóló szerződéskötés után egy plasztikkártyával érintés után bármikor használhatják a kerékpárt, míg az utóbbiak online regisztráció után egy kód segítségével tehetik ugyanezt. Kitért arra, hogy a díjszabás rendszere még kiépítés alatt van.

A kerékpárok és a kölcsönzőállomások megjelenésükben megegyeznek a Győr címerében és a 2017-es nyári ifjúsági olimpiai fesztivál arculatában található színekkel, így fehér alapon kék, zöld, narancssárga és rózsaszín az arculati eleme a rendszernek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri `Rocky´ lábak nélkül úszta át a Balatont! - videó

Patkás Tamás "Rocky" a '90-es évek közepén vesztette el mindkét lábát. Egy éve határozta el, hogy úszni kezd. Példamutató történet az emberi kitartásról, küzdeni tudásról. Tovább olvasom