Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Indul a távfűtés Győrben

A Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága értesíti a fogyasztókat, hogy tekintettel az időjárási viszonyokra, 2012. október 10-én, a kora hajnali óráktól megkezdi a távfűtést szolgáltatási területén.
A fűtés indítását indokolja az elmúlt napok hűvös időjárása, amely az előrejelzések szerint a következő időszakban is folytatódni fog, jelentős mértékű felmelegedés a meteorológiai jelentések szerint belátható időn belül nem valószínű. Győrben közel 24.000 lakásban melegednek fel október 10-én a radiátorok.

Érdekesség, hogy 2011-ben ugyancsak október 10-én volt először szükség a távfűtés megindítására.

A GYŐR-SZOL Zrt. fűtési szolgáltatással - a jogszabályok és közüzemi szerződések szerint - az év szeptember 15. napja és a következő év május 15. napja között áll a felhasználók rendelkezésére az aktuális időjárási viszonyok függvényében.

A szerződésben meghatározott feltételektől eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezheti, és erre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

Olvasóink írták

 • 12. Mankapunka 2012. október 10. 16:18
  „lizike

  Általában a sportolók ilyenkor egy szál poloban futkosnak. Tehát,aki ott bírja,akkor nem hiszem,hogy otthon dunyha alatt alszik.
  4 fok alatt tud a víz is megfagyni,így nagyon te sem hülsz ki 10 fokban.”
 • 11. lizike74 2012. október 10. 12:47
  „Mankapunka faggyál meg!!!!!!! Nincsenek keringési problémáim, sportolok!Ha az őskornál akarsz tartani menj lakj egy barlangba! Ha szerencsénk van reggelre felzabál valami, hiszen te is tápláléklánc tag vagy. Végre valami pozitív is történne az emberiséggel, kihalna egy ÁLLATFAJ!”
 • 10. Mankapunka 2012. október 10. 00:55
  „Igen lizike. Nagyon elgémberedtek az emberek,túl kényelmesek lettek.
  Neked a 16-20 fok már hideg,akkor keringési problémáid vannak,menj orvoshoz.

  Érdekes,régen a jéghideg bebugyolált kiságyban,kosárban vígan elaludt a gyerek,és lett felnőtt korára immunrendszere,mostani 6 éves gyerek meg 2 hétig beteg,mert az első őszi szél megfújta.”
 • 9. Hadvezér 2012. október 09. 22:52
  „persze a sok pénzt igy is elkérik. A fizetés már alig elég a füttésre. nalunk meg a villanyradjátor is megy ilyenkor. Hát ki győzi ezt? Ők meg Audival járnak!”
 • 8. Hadvezér 2012. október 09. 22:49
  „igen szerintem is éjjszaka kellene fütteni nem nappal. nappal meleg van éjszaka meg majdnem megfagyunk. szerintem peticiot kellene benyujtani, hogy ejszaka is fütsenek!”
 • 7. mzm08 2012. október 09. 22:08
  „Ezt elismerem hogy hajnalban mindig leáll a fűtés. Mi egy panel 10. emeletén lakunk. Minden évben probléma a fűtéssel járó "háttérzaj". Mivel megoldás azóta sem született igy marad hogy télen 2hetente légtelenitést kérünk és az egy ideig kitart. Ugyhogy válaszolva: Igen, nálunk bevált. Próbálkozni lehet ,veszteni nem veszt vele semmit sem "tricse". :)”
 • 6. Senki_Alfonz 2012. október 09. 20:33
  „én nem bánom, hogy fűtenek, de "tricsének" igaza van, tényleg akkor nem fűtenek amikor kellene. Nappal még jó idő van....
  egyébként nálunk is kattog, és ezek szerint holnap nem az ébresztő órára, hanem a radiátorra ébredek. :)”
 • 5. tricse 2012. október 09. 19:29
  „Ez most komoly? Ha légtelenítünk akkor nem kattog? De ezt most nem viccből kérdem!”
 • 4. mzm08 2012. október 09. 18:40
  „Még egy fűtés elinditásból is morgolódunk. Tény, hogy a 30-40 éves lakások gyorsan kihülnek és reggelnte már hideg van .
  Egy közös társasházban, lakóépületben nem indulhat el csendbe egy fűtés hiszen mint olvasható volt 24.000lakásról beszélünk,de minden szolgáltatónál van hibabejelntés (légtelenités és hasonló) élni kell vele!
  És mivel "kedves" Matolcsy úr megmondta, hogy magyar ember a munkához nem fáradt soha igy ha hideg ha meleg van akkor is izzadni fogunk. Ősz van, elég hosszú nyárnak voltunk részesei idén, most a hideget kell elviselni. Sál,sapka,kesztyű.... Ennyire egyszerű.!”
 • 3. tricse 2012. október 09. 18:24
  „Hideg van? Éjjel,meg hajnalban! Pont abban az időben amikor a kedves szolgáltató nem fűt! Mert lekapcsolják éjszakára a fűtést,pedig akkor lenne rá igazán szükség,főleg amikor nappal még elviselhető a hőmérséklet! Na ezért nem jogos ez a beindítás! Persze akkor a betegeknek,kisgyerekeknek nem kellene borsos villanyszámla árán éjjel más módon fűteni! Jól ki van ez találva kérem,kéz kezet mos!Arról nem is beszélve,hogy lélekemelő hajnalban arra ébredni,hogy veszettül kattog a radiátor! És ez már régóta így működik! A párom keresetlen szavakkal küldte el melegebb éghajlatra a szolgáltatót amikor éjjel majd megfagytam mikor fel kellett kelnem a pici babámat etetni! Na ez a baba már 29 éves! És azóta sem fűtenek éjjel!Persze igen volt hősugárzónk! Meg villanyszámlánk is rendesen!
  Csak tudnám mi a fenéért fizetünk annyi fűtésszámlát!
  Majd meg lehet nézni napközben mennyi ablak lesz nyitva amikor elkezdenek rendesen fűteni!”
 • 2. lizike74 2012. október 09. 16:29
  „Van valami amihez pozitívan szólnál "kedves" Mankapunka? Van aki nem tud egésznap mozogni, mert nem képes rá! Szegények megfáznak! Hideg van, akkor fűteni kell!”
 • 1. Mankapunka 2012. október 09. 16:04
  „Pedig még nem kellene. Ma is a nappali órákban elég meleg volt,még izzadt az ember,ha csinált valamit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul az újvárosi rehabilitáció

Aláírta kedd délelőtt az Újváros rehabilitációját támogató szerződést Borkai Zsolt győri… Tovább olvasom