Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Indul A Dal - A győri Bogi versenyben az Eurovízióért, itt is applikációs szavazás lesz

Bemutatták A Dal 2015 első tíz elődöntős produkcióját hétfőn a budapesti Akvárium Klubban.Bemutatták A Dal tíz elődöntősét
20.41 - A versenybe jelentkezők közül a tíztagú előzsűri 30 dalt választott ki, ezek vesznek részt az Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogató show-jában, amely január 24-én indul az M1-en és a Duna Worldön - hangzott el az MTV Zrt. és az MTVA rendezvényén.

Az első tíz elődöntős között van Szécsi Saci és Böbe, Tóth Vera, Csemer Boggie, a győri Bogi (Dallos-Nyers Boglárka), a Spoon, Farkas Jenser Balázs, az MDC, Péter Barbi, a Karmapolis és a Chances.

20.30 - Új korszakába lépett a Dal, ugyanis az előző évekhez képest soha ennyi fiatal előadó nem jelentkezett, mint most. Bár az MTVA szigorított a feltételeken, így is óriási volt az érdeklődés: a pályázók között szép számmal akadtak pályakezdők és ismert sztárok is. Pár hét alatt több mint 350 pályamű érkezett be a felhívásunkra.

Ezúttal is egy tíztagú szakmai zsűri bírálta el, hogy a dalok közül melyek legyenek az élő adásokba bejutó produkciók. Tíz év után visszatért a zenei világba, és csatlakozott A Dal zsűrijéhez Pierrot, aki zeneszerzőként, szövegíróként, előadóként és producerként is sikeres a magyar könnyűzenei életben.

Az idei dalválasztó műsorsorozatban még fontosabb szerep jut a közönségnek, hiszen Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, Pierrot és Rákay Philip mellett a néző lesz az ötödik zsűritag. A műsorhoz új, a mai trendeknek megfelelő mobilapplikáció készült. A tavalyi adások alkalmazását több mint 23 ezren használták, iOS platformra 9 ezren, míg Androidra 14 ezren töltötték le. A 2015-ös applikációban újdonság többek között, hogy a felhasználók a friss hírek mellett már nem csak az élő adást követhetik nyomon, hanem valós időben szavazhatnak is kedvenceikre. A 2015-ös Dal applikációval tehát a felhasználó valóban az ötödik zsűritag lehet.

Február végéig hat élő adásban mérkőznek meg a versenyzők a zsűri és a közönség elismeréséért, a február 28-i döntőben pedig kiderül, melyik a legjobb magyar dal, és ki képviseli Magyarországot a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon Bécsben.

A magyar dalok versenye azonban nemcsak a nemzetközi bemutatkozásról szól, hanem a közönség véleményéről is. Ők döntik el, melyik az a magyar előadó által megszólaltatott alkotás, amely a legjobban tetszik nekik, és kik azok a fiatal zenészek, akik kiugrási lehetőséget kapnak ezáltal - olvasható a műsor hivatalos oldalán.


Azt már tudjuk, hogy a versenyzők között ott a győri Dallos-Nyers Boglárka is, Erőszakos világ című dalával.

Frissülő infók a műsor Facebook-oldalán >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az idősödő elme – a szeretet a hívószó

Győr. A szellemi leépüléssel járó betegségek a szakma és a család szempontjaiból. Tovább olvasom