Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Íme, az Öt Templom Fesztivál adventi ünnepi programjai

Az Öt Templom Fesztivált szervező Karzat Színház Nonprofit Kft. és a fesztivál házigazda gyülekezetei idén negyedik éve közös adventi, hanukai programokkal várják az ünnepek hagyományait és békességét keresőket.
Az újvárosi templomok gyülekezetei kicsiben olyan színesek, mint egész Európa. Egy utcányi tarkaságukkal közösen várják, remélik minden év decemberében, hogy az egyre növekvő téli sötétségben végül megszületik a fény. Ezt az örömteli, bizakodó várakozást szeretnék megosztani egymással és minden érdeklődővel az Öt Templom Advent programjain.

Advent és hanuka időszakában szinte minden napra kínálnak programot a szervezők. Adventi áhítatokkal, bibliaórákkal, zenés és gyermek istentiszteletekkel várják az ünnepre készülő keresztény gyülekezetek mindazokat, akik a decemberi sötét estéket szeretnék közösségben, adventre hangolódva eltölteni. A Győri Zsidó Hitközség is szeretettel vár mindenkit Hanuka ünnepére, ahol a hanukai gyertyagyújtás ünnepélyességét a Dohány utcai zsinagóga fiúkórusának közreműködése is emeli.

A legkisebbek számára bábszínházi előadásokat, a felnőtteknek klasszikus zenei és egyházzenei hangversenyeket tartanak a szervezők az egy hónap alatt, ahol olyan különleges koncerteknek is fültanúi lehetünk, mint a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Egyházzenei Szakközépiskola negyvenöt fős kórusának Csillag-jétéka, vagy a Pilisi Trió és a Vándor Vokál közös népi karácsonyi énekekből összeállított műsora.A hagyománnyá vált családi koncertek sorát idén a Kiss család háromgenerációs örömzenéje mellett, Porteleki László és családja folytatja. A Muzsikás együttes tagja ezúttal saját családi zenekarával, a Porossal és további családtagokkal érkezik.

Az adventi programokból ízelítőt kapnak a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetetés-Végrehajtási Intézet fogvatartottjai is, akikhez a fellépők délelőtt, kora délután ellátogatnak egy-egy zártkörű előadással.

A felsorolhatatlanul széles programkínálat eseményei zömében ingyenesek, a néhány belépőjegyes programra a szervezők jelképes, 500 Forintos belépődíjat állapítottak meg, mert nem szeretnék, ha a jegyárak bárkit is visszatartanának.

Az Öt Templom Advent decemberi programjain minden este más templomban gyúlnak ki a fények, a tolerancia és a békesség fényei. A csillagok távoli ragyogása, a metropoliszok hideg fényáradata sem tud versenyre kelni az ünnepre készülődő újvárosi templomablakok fényével.

Mert ezekben a templomokban minden decemberi estén, bibliaórán, adventi áhítaton, hanukai gyertyagyújtáson együtt ünnepelünk, békességben, sokfélén, európaian.

Részletes program: www.karzat.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Páros belépőt nyertek a Drága Elza! című filmre

A Cinema City Győrben a Drága Elza! című film közönségtalálkozós vetítése lesz november 26-án. Tovább olvasom