Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Íme, az ingyenes balatoni strandok toplistája!

Az északi parton öt településen hat szabadstrandra bukkantunk, plusz egyre Balatonkenesén. A déli parton jóval nagyobb a választék az ingyenes plázsokból. Szavazás.

Jó és rossz hír

Némi iróniával úgy kezdhetnénk cikkünket: van jó és rossz hírünk.

A jó: viszonylag szép számmal akadnak ingyenes szabadstrandok a Balatonon.

A rossz: elvétve találunk olyan strandot az északi parton, ahol nem kell fizetni belépőt. Márpedig Győr-Moson-Sopron megyéből az emberek többsége az északi partra jár vakációzni, pihenni.

Öt településen hat szabadstrand az északi parton plusz a ráadás

Mi összesen öt településen bukkantunk ingyenes strandra az északi parton; természetesen ha Olvasóink tudnak még továbbiakról, küldjék el az online@kisalfold.hu e-mail címre, s frissítjük a listát.

Köztük van a Balatonakarattyán a "Gumirádli", Keszthelyen a "Déli", Örvényesen a "Vadkacsa", a tihanyi Gödrös és Somos "plázsok", valamint a Zánkán a Gyermek és Ifjúsági Centrum strandja.

Az északi és déli part határán, a balatonkenesei "Alsóréti" strandon szintén nem szednek belépőt.

Ha a személyes kedvencemre kíváncsiak, akkor a tihanyi Somos messze viszi a pálmát a felsoroltak között - több mint hangulatos hely, bátran próbálják ki!


Pillanatképünk Balatonfüreden készült: az egyik legdrágább Balaton-parti városban `természetesen´ nincs ingyenes strand, de a közeli Tihanyban kettő is akad - fotó: Mészáros Mátyás
Pillanatképünk Balatonfüreden készült: az egyik legdrágább Balaton-parti városban `természetesen´ nincs ingyenes strand, de a közeli Tihanyban kettő is akad - fotó: Mészáros Mátyás


Aranypart és Ezüstpart, a siófoki klasszikusok


Végezetül, nézzünk pár ingyenes strandot a déli parton. Utóbbiak mellett szól az alacsony(abb) vízállás, vagyis ideális nyaralóhely kisgyermekes családok számára.

Balatonberényben a Csicsergő sétány, Balatonfenyvesen a Nagyszabadstrand, Balatonlellén a Határ utcai strand, Balatonszárszón a Központi, Balatonszemesen a Berzsenyi utcai, Fonyódon Bélatelep, vagy Szántódon a Rigó utcai - egytől egyig szabadstrand.

Összeállításunkból természetesen nem maradhatnak ki a siófoki klasszikusok sem: az Aranypart és az Ezüstpart. Utóbbiakat inkább azoknak ajánljuk, akik kedvelik a nyüzsgést és pihenés helyett esti bulikban gondolkodnak.

Útvonalat néhány kattintással mindegyik cikkben szereplő strandhoz találnak Google-térképen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külön pályán Gyurta Dániel és Borkai Petra?

Két és fél év együttélés után úgy tudjuk, már nem alkot egy párt Borkai Petra és Gyurta Dániel. Tovább olvasom