Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Imalánc Benedekért

Egy ifjúsági zarándoklaton tavaly súlyos balesetet szenvedett egy győri bencés diák.
Molnár Benedek végtagjai a három hónapos rehabilitáció után is csak lassan engedelmeskednek. Gyógyulásához mindennap a felé áradó szeretetből, az érte mondott imákból merít erőt.
A Kőszegen élő tizennyolc éves fiú minden apró eredménynek örül. A decemberben befejeződött németországi kezelés, az itthoni gyógytornászok munkája nyomán vállait egész jól, jobb kezét kicsit, de már tudja mozdítani. Néha a kerekes szék gombjával is sikerül megbirkóznia. Benedek távoli célja egyelőre nem több – ebben többek között a Pető-intézet is segít –, mint hogy teste a kényszerű mozdulatlanságból kiszabadulhasson. Tervei közt szerepel még az érettségi is.

– Bence hite és kedve nem csorbult a vele történtek miatt. Elfogadta a helyzetet, nem keresi az okokat, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy saját erejével is segítse a gyógyulást. Nem adja fel a küzdelmet – mesélte érdeklődésünkre Hegedüs Odó bencés szerzetes, a fiú tanára. – Jó látni, ahogy mosolyog, nem sajnáltatja magát. Minden egyszerű dolognak örül, olyanoknak is, amit egy egészséges ember természetesként fogad el.

Az atya elmondta: hogy Bence ereje ne gyengüljön, imalánc indult gyógyulásáért. Aki rá gondol, reggel és este kilenckor elmondja érte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bérbe adjuk az iskolai konyhát?

Téten napirendre került az iskolai konyha működtetésének bérbeadása, de a képviselő-testület egyelőre elhalasztotta a döntést. A gyermekétkeztetés kiszervezését az ugyancsak fiatal kisvárosban, Jánossomorján elutasították, Pannonhalmán viszont ez a forma bevált. Szabó Ferenc polgármester elmondta, hogy a szabályok nem teszik lehetővé az átállást szorgalmi időben. Tovább olvasom