Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Illegális plakátok

Plakátok százai lepték el tegnapra virradóan a győri belváros villanyoszlopait, falait, de még a járdákat is. Illegálisan ragasztották ki, s azonnal el is kellene távolítani azokat.
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség nagy lendülettel készül aláírásgyűjtő akciójára. Aktivistái tegnap reggelre plakátok százait ragasztották ki Győr belvárosában. Nem is a lelkesedéssel és a szándékkal van baj, csak hát ezek a plakátok zömmel illegálisan kerültek a közterületre: villanyoszlopokra, villamos elosztószekrényekre, házfalakra, de még a járdákra is. Zömmel olyan helyekre, ahová egyébként tilos plakátot ragasztani. Ezt a város helyi rendeletben pontosan szabályozza, s nem lehet ismeretlen egyetlen párt, szervezet előtt sem, hiszen régóta így van.

Az illegálisan elhelyezett plakátok nem csak a járókelőknek szúrtak szemet. A tegnapi, szokásos városházi sajtótájékoztatón Eredics Gergely szocialista önkormányzati képviselő például kategorikusan felszólította a Fidesz helyi vezetőit, Dézsi Csaba Andrást és Szakács Imrét, hogy haladéktalanul gondoskodjanak a város közterületeit szennyező plakátok eltávolításáról.

A város helyi rendelete szerint az illegális plakátelhelyezés szabálysértésnek minősül, büntetési tétele 30 ezer forint. Az eltávolításról azonnal gondoskodni kell, s ha a plakátoló azt nem teszi maga, meg kell fizetnie az eltávolítás és az esetleges helyreállítás költségét is.
Győr a legutóbbi választások előtt, a tapasztalatokból okulva, még szigorított is saját rendeletén. Korábban ugyanis csak az volt büntethető, akit illegális plakátragasztáson tetten értek. Most már az is felelősségre vonható, akinek a nevében a plakátot elhelyezték. Érdemes ezt szem előtt tartani, különös tekintettel a közelgő EU-választási kampányra, amely lehet, hogy megint plakátháborút hoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új orvosi ügyeleti társaság Győrben

Eddig az egészségügyi alapellátáshoz tartozó központi orvosi ügyelethez fordulhattak a győriek… Tovább olvasom