Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Illegális felvásárlótelep Győrben két tonnányi rézzel és alumíniummal

Az ellenőrzés során a pénzügyőrök a magánigatlan helyiségeiben és annak udvarán közel két tonnányi különböző réz és alumínium fémhulladékot, illetve használt akkumulátorokat találtak.

A Győri Vám- és Pénzügyőri Hivatal pénzügyőrei a napokban ellenőrzést tartottak egy győri magáningatlanon. Az ingatlanon kifüggesztették, hogy színesfémátvétel magas áron történik, viszont fémkereskedelmi engedéllyel a felvásárló nem rendelkezett.

Az ellenőrzés során a pénzügyőrök a magánigatlan helyiségeiben és annak udvarán közel 2 tonnányi különböző réz és alumínium fémhulladékot, illetve használt akkumulátorokat találtak.


Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.


Jelenleg az ügyben a tényállás tisztázását végzi a hatóság, különösen arra figyelemmel, hogy a dolgok bűncselekményből származhatnak-e.

Mivel az ingatlanon engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenységet végeztek, ezért a Győri Vám- és Pénzügyőri Hivatal eljárást indított, mint fémkereskedelmi hatóság.

Az eljárás során a fémkereskedelmi engedély nélkül végzett tevékenység miatt bírságot szab ki a Vám- és Pénzügyőrség. A bírság összege az anyag piaci értékének, vagy ha az magasabb, a kár összegének az ötszöröse is lehet.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. pmc 2010. szeptember 03. 08:17
  „szivesen”
 • 22. kolombela 2010. szeptember 02. 20:32
  „21. hozzászólás pmc 2010.09.02. 16:59
  Nagyon köszönöm!”
 • 21. pmc 2010. szeptember 02. 16:59
  „19. hozzászólás kolombela

  http://www.kisalfold.hu/csallokoz/

  http://www.kisalfold.hu/csallokoz/gyilkos_lovoldozes_pozsonyban_rendorgolyo_vegzett_az_amokfutoval/2175997/”
 • 20. Tapmancs 2010. szeptember 02. 10:38
  „okostojas007

  Naná hogy volt munkahelyük, abban az időben aki nem dolgozott azt büntették. De milyen fura, hogy pont tőlük váltak meg a munkaadók. Biztos azért mert olyan "kiváló, képzett és szorgalmas" munkaerő voltak.
  Kutyából nem lesz szalonna, ahogy mondani szokás.”
 • 19. kolombela 2010. szeptember 02. 10:02
  „keresem, de nem találom a pozsonyi cigóírtóról szóló cikket. valjn miért tüntették el?”
 • 18. okostojas007 2010. szeptember 02. 09:53
  „moldova nem tehet arról ami az elmúlt 20 év hozadéka ..
  a sokat szídott átkosban a cigányok ( férfi ) 90 % - nak volt munkahelye ( a 10 % lehet hogy sitten volt )
  a győri városgazdálkodás kukásai szinte mind cigányok voltak .
  ma szerintem egy sem ....
  még a rába mvg-ben is voltak alkalmazva.....
  a jelenlegi ( 20 év )gyenge politikája engedte hogy ez legyen ami van ....
  ja és az égi szekér vagy az ehúzódó szüzesség is egy kihagyhatatlan moldova mű...
  szerintem már akkor sem a megrendelők dicsőitéséről írt....”
 • 17. Alfonz23 2010. szeptember 02. 09:31
  „Az a kupac rendszám biztosan legálisan került oda?
  Lehet okmányirodát is működtetnek ott helyben.”
 • 16. Galván_Tivadar 2010. szeptember 02. 08:33
  „Ez a telep a Rába utca és a Bálint Mihály utca sarkán működik, minimum 12 éve (azóta járok erre dolgozni). Az ablakba ez volt kiírva: SZÍNES FÉM ÁTVÉTEL, MAGAS ÁR!. Az azért elég furcsa, hogy csak most figyeltek fel rájuk... A családfő egy <moderálva>c*gány, min. 200 kg és egy nagyon újnak tűnő, gyönyörű szép bordó Mercedese van. A ház mellett parkol még egy másik autó és egy nagy furgon (talán VW) egy óriási utánfutóval. Sokat viccelődtünk azon, hogy ezek valószínűleg annyi adót fizetnek, mint minden rendes ember... és igazunk is lett :-)”
 • 15. Lehel54 2010. szeptember 02. 07:54
  „Hát már soha se lesz rend? Mikor ébred az állambácsi tanult(tanult egyáltalán???) rétege?
  Vagy mindenki a saját családja boldogulásával van elfoglalva?
  Nem éppen csak a vámosokra kellene várni.”
 • 14. mauz 2010. szeptember 01. 18:36
  „Mondjuk a színesfémkereskedelemnek-felvásárlásnak is állami monopóliumnak kénen lennie, a szerencsejátékokhoz hasonlóan. A színesfém ugyanis egy az egyben legális, ipari üzemekbe kerül, ahol beolvasztják, feldolgozzák stb. Nem a Kossuth utcán lesz a rézdrótból újra rézdrót vagy éppen turulmadár...

  És akkor könnyebb lenne elkapni az ilyeneket, mert oké, hogy néhány darab rézdrótot találhattak akár az útszélén is, de mondjuk szétdarabolt turulmadarak, utcai korlátok, csatornafedelek meg sínrögzítő hevederek azért nem az út széli fákról potyognak le.”
 • 13. Flenegen 2010. szeptember 01. 16:03
  „Más meg horror összegekért pótolja a rendszámot!”
 • 12. szilidzsi 2010. szeptember 01. 13:11
  „E´ van dikk. E´fogyott a bodza a fákrú, gyün a fím.
  Pár nappal ezelőtt elmentem az autómat leadni regisztrált bontóba és várakozás közben csak úgy villogtak rám azok a "fekete szemek". Mivel egyedül voltam fehér, attól féltem, hogy kilopják alólam a kocsit. Páran oda is jöttek és meg akarták tőlem venni pár ezresért, de átíratni egyik majom sem akarta. Ja és hivatalosan kaptam érte 25.000 Ft-ot.
  Szemlélődés közben érdekes dolgokat láttam az autóikban: közlekedési nyolcszögletű tábla félbehajtva, rajta stop felirat, igaz nehezen olvashatóan, stb...”
 • 11. Szemenkhare 2010. szeptember 01. 12:11
  „Moldova patkányfarmja - a miskolci cigányok
  A Magyar Nemzet papírváltozatában ma megjelent cikk szkennelt változata következik.
  Jó részében "cigányozást" olvashatunk. Mint mindig, legelőször nálunk olvasható az anyag a világhálón.
  Moldova patkányfarmja
  Riportkötet Miskolcról, ahol a cigányok még a madáretetőkből is kiveszik a füstölt szalonnát
  Elszámították magukat a miskolci szocialista városatyák, amikor jónak tartott marketingötletként Moldova Györgyöt kérték fel a városról szóló könyv megírására. Az Érik a vihar című kétkötetes szociografia nyomorról, bűnözésről, züllött romákról, terhes nők hasát ütögető miskolciakról szól. Az író olyan könyvet tett le az asztalra, amelyben a csótány biológiai jellemzőiről több szó esik, mint például a helyi színházról.
  Olyan szépen kezdődött minden. Miskolcról írja legújabb riportkönyvét Moldova György -- adták hírül több mint egy évvel ezelőtt a megyeszékhely sajtóműhelyei, hozzátéve: az írót a város vezetése kérte fel, aki a többmilliós honoráriumért, összkomfortos szállásért cserében egy évet tölt a megyeszékhelyen, s ezalatt készíti el riportkönyvét.
  A szocialista Káli Sándor polgármester és Mokrai Mihály alpolgármester nagyot tévedett, mikor azt hitte, hogy a szociografikus töltetű könyveiről ismert író pozitív üzenetű könyvet, választási piáranyagot fog írni az önkormányzat heroikus városmentő küzdelméről. Talán már el is képzelték, hogy a 2010-es önkormányzati választások előtt nagy csinnadrattával mutatják be a riportkötetet. Hónapokkal később, a félig elkészült kézirat bemutatásakor kiderült, a magát ízig-vérig kommunistának valló Moldovát mély szakadék választja el a szocialistáktól, nem hőskölteményt írt, könyvében hemzsegnek a dehonesztáló mondatok.
  Már az Érik a vihar elején megtudjuk: ,,Miskolcon számtalan, egykor polgári szintű, később nyomorteleppé züllött városrész található", s hogy a hangulatot érzékeljük: ,,egy tizenöt év körüli fiú rövidnadrágban és szibériai hangulatot keltő füles prémsapkában körbe-körbe jár, üdvözült arccal nitrohígítót szív egy nejlonzacskóból". Az író oldalakat szentel a miskolci patkányinváziónak, a csótány- és ürülékével fertőző galambpopulációnak meg a kullancsoknak. De még ha csak ez lenne a baj! Rövid úton szerződést bontottak, s Moldova a korábban felvett előleggel a zsebében idejekorán távozott a városból. Ez látszik is a könyvén, amelynek megírására nem fordított egy évet, s nem olyan alapossággal mélyedt el választott témájában, mint korábbi műveiben, az Akit a mozdony füstje megcsapottban, az Őrség panaszában vagy éppen az egészségügyről vagy a kamionosok életéről írt könyveiben, hanem sokszor felületes, egyoldalú, csapongó, s fejezetei nem is a beharangozott témáról szólnak. És nem jutott ereje arra, hogy bármit is jónak tartson az északkelet-magyarországi városban.
  Miskolc elmaradott térségben található, ahol nagy a létbizonytalanság. Az író az alapszintű megállapitásokat követően a város építészetével foglalkozik: a diósgyőri vasgyári lakóteleptől a még élő öreg építészek megszólaltatásáig jut el. Később önkormányzati képviselők tudására és kapcsolatrendszerére alapozva a lakótelepeket járja be, mint a Majláthtelepet, a Győri kapui lakótelepet, a Komlóstetőt. És ennyi. Kimaradt a helyszíni szemléből a legrosszabb társadalmi-környezeti mutatókkal rendelkező avasi lakótelep, ahol komplex szociális célú rehabilitációt tervez a város, illetve a hejőcsabai lakótelep, ahol kísérleti alapon Miskolc egyik hulladéktelepéből nyert biogázt használnak fűtésre.
  Moldovát elsősorban a házakban élő emberek érdeklik. Vajon milyen élet folyik az egyenfalak között? Precízen sorra veszi az országosan fellelhető problémákat, a rossz szigetelést, a közlekedőfolyosók önkényes lezárását, a nyögvenyelősen működő panelprogramot. Minden meglátogatott lakásban pogácsával kínálják az ismert írót. Ez az obligát pogácsás korszak már-már megnevetteti az olvasót, s talán ez az egyetlen vidám momentum ebben a könyvben: ugyanis megkezdődik a reménytelenség, lepusztultság, elhagyatottság lajstromba szedése, mely hangulat 510 oldalon szinte megszakítás nélkül árad a két kötetből.
  Az egész könyvön módszeresen végigvonul a cigányozás, s ezt a kommunista író megteheti, senki sem vonta felelősségre érte. Moldova senkivel sem egyezteti a szöveget, mint írja: nem hajlandó megjelenés előtt bemutatni az alanyoknak nyilatkozatukat, így hozva rendkívül kellemetlen helyzetbe nevükön megnevezett segítőit. ,,Ez az egyetlen utcám, , ahol cigányok laknak, de több bajom van velük, mint az egész körzetemmel együttvéve" -- nyilatkozza az egyik önkormányzati képviselőnő. A cigány bűnözés hosszas és számtalanszor visszatérő leírása mellett interjúalanyai elmondják: a cigány gyermekek hosszúra növesztik, majd hegyesre reszelik a körmüket, és a villamoson felhasítják vele a gyanútlan utasok reklámszatyrát, aztán eltűnnek zsákmányukkal.
  Az építészet, majd a lakótelepek ,,elemzését" követően Moldova önálló fejezetben foglalkozik a hajléktalanok világával. Az író búvóhelyeket, szállókat keres fel, ahol >>sok a cigány, s feltűnik egy-egy festett hajú homoszexuális is", sokan kizárólag kannás borokon élnek, s férgekkel fertőzött emberi roncsokat is lát. Nem tudni, miért, az író ebben a hajléktalanos fejezetben kezd hozzá a miskolci zálogházak feltérképezéséhez, amelyekben riportalanya szerint minden negyedik miskolci megfordult, s van olyan üzlet is, ahol még a másfél kilós aranyláncot is beveszik. Miközben Miskolcon negyven zálogház van, az egyik tájékozatlan alpolgármester csak egyről tud -- állítja az író. ,,Szemem-szám elállt: mit tudhat ez az ember arról a városról, melynek irányítói közé tartozik!?" -- írja Moldova György, s természetszerűen még néhány alkalommal bedöti a kést korábbi megrendelői hátába.
  Néhol ilyen csakazértis-ízű a könyv: semmi jó nincs ebben a városban, hanyatlik a közbiztonság, a tehetősek Pesten, Bécsben gyógyulnak, az egyik helyi kórházhoz 120 ezer cigány ember tartozik, jó néhányuk életében nem látott még belülről fürdőszobát, s olyan nőket kezelnek, akik 15 éve nem jártak nőgyógyászati vizsgálaton. A helyi sajtóból is a legelképesztőbb híreket veszi át: például hogy a fizetős idősotthonban a hetekig plafonról lógatott adventi kalácskoszorút beáztatták, és megetették a gondozottakkal.
  ,,Jó érzékkel" szemlézi az egészségügyet is, az olvasóban majdnem annyi marad meg, hogy az ÁNTSZ főorvosa, Madarász doktor mostanában állított össze egy terjedelmes jelentést a miskolci állapotokról:
  ,,A telepszerű körülmények között élő lakosság környezete elhanyagolt, szemetes. A lakóingatlanok többnyire űrgödrös árnyékszékkel rendelkeznek, ivóvízellátás többnyire közkifolyóról vagy kerti csapról történik, kevés esetben van bevezetve a lakásokba az ivóvíz."
  Amikor Moldova György elérkezik a lyukóvölgyi városrész bemutatásához, azt hiszem, hogy a legtöbb olvasó leteszi a könyvet, elővesz egy térképet, s száz kilométeres átmérőjű kört rajzol Miskolc köré, megfogadván, hogy oda az életben nem teszi be a lábát.
  ,,Amerre elhaladunk, cigány családok állnak házuk kerítésére támaszkodva, és jövetelünk célját találgatják. A lenti város hulladékai itt halmozódnak fel. A felújítások során feleslegessé vált, ütött-kopott redőnyökből házakat barkácsoltak össze... Számtalan gyerek ücsörög a tisztások szélén, vagy kóborol a gazban, jóllehet az óvodában vagy az iskolában lenne a helyük. Némelyik teljesen meztelen, még egy ócska gatyát sem adtak rá. Édességet, igazi játékot nem kapnak, pedig a segélyek valójában nekik jár- nának. Sokan a nevüket sem tudják, a szüleik vadházasságban élnek, sűrűn cserélgetik élettársukat, a gyerekek hol az apjuk, hol az anyjuk családi nevét viselik, de más famíliába kerülve újra és újra megváltoztatják."
  Moldova György könyve szerint az itteni házakat körülvevő bozót bevett vadászterületnek számít. Csapdákat, hurkokat helyeznek el, de az is előfordul, hogy a cigány emberek csapatokban indulnak zsákmányt keresni, s botokkal verik agyon az őzeket. A Cigányút című fejezetben fiatalok köztéri padokon isznak és cigarettáznak, pingpongasztalokon szerelmeskednek, egy idős úr pedig mindennap ott végzi a szükségét. A cigány gyermekek életvitelének nagy terjedelmet szentelő fejezetben, amely szerint még a madáretetőkből is kilopják a füstölt szalonnát, írja Moldova György Molnár Oszkár edelényi polgármester gumikalapácsos kijelentése után fontossá vált ominózus mondatát: ,,Többször hallottam, hogy ütögetik a terhes asszonyok hasát, abban a reményben, hogy idióta születik, aki után magasabb támogatás jár."
  Moldova a pusztuló ipar, az idegen tőke, a szakszervezetek szerepét is vizsgálja új könyvében. A Néhány megjegyzés a kultúráról 19 oldalas fejezetet olvasva hamar belebotlom abba a mondatba, hogy ,,a fúrólyukakból többször is erőteljes sugárban tört fel a 23-24 fokos meleg víz, sugara két és fél méteres magasságba lövellt" s egyéb kultúramentes leírásokba: a lepusztult szállodák és kátyús utak, a tapolcai telek- árak és a hőn szeretett Kádár Jánosról szóló anekdoták világába. Moldova itt fakad ki a zöldségválaszték nélküli élelmiszerboltok és a nem megfelelő villanyáram-hálózat miatt is.
  Moldova György önéletrajzi sorozata utolsó, tizedik kötetének írását függesztette fel Miskolc kedvéért. Kár volt egy munkásságát meghazudtoló fércművet összehoznia Érik a vihar címmel. És kár Miskolcért. Amit leírt, vélhetően mind igaz. De a szebbik oldalból semmit sem mutatott be.
  ,,A kertekben négy-öt kutya ugrál, patkányokra vadásznak..."”
 • 10. tradermike 2010. szeptember 01. 11:54
  „Dikk! :)”
 • 9. hidas 2010. szeptember 01. 10:48
  „Ezt az egész hulladékkereskedelmi ügyletet egy öt mondatos törvénnyel rendbe lehetne tenni-mármint, hogy ne lopjanak kábeleket, trafókat, szobrokat és mindent mi fém és elvihető- de sajnos azoknak sem érdeke akik ezt megtehetnék!!! És ez nagyon régóta így van!”
 • 8. Jandex 2010. szeptember 01. 10:37
  „2. hozzászólás Filtec 2010.09.01. 09:38
  Az 5let kiváló,szállításukat csak egy irányba engedni,pár hónap múlva /a felderítés függvénye!/ minden gond megoldódott!:)))”
 • 7. Jandex 2010. szeptember 01. 10:34
  „Jaj de utálatos mikor mindenki egyből tudja,hogy cigány volt ott az egész banda!/csak a cikkíró nem! :)))/
  Bolti lopásért állítólag sittre lehet vágni őket,akkor itt ahol milliós tételről van szó mi a tétovázás oka?:)))”
 • 6. bandi710 2010. szeptember 01. 10:28
  „Hulladékot elkobozni! Üzemeltetőknél és beszéllítóknál követendő "2-es Filtec" ötlete”
 • 5. Primax 2010. szeptember 01. 10:20
  „"a tényállás tisztázását végzi a hatóság, különösen arra figyelemmel, hogy a dolgok bűncselekményből származhatnak-e. "
  Ááá, kizárt dolog.
  Vannak ilyen gyűjtögetős típusú emberek...nyitott szemmel jár-kel az utcán, osz´t megtalálja.”
 • 4. kefefejű 2010. szeptember 01. 10:18
  „3ra:
  Tévedsz. Jelen esetben az az egy sem váltott ki engedélyt...”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sulitúra: öngyilkos lett a gyanúsított, lezárták a nyomozást

Büntethetőséget kizáró ok miatt lezárta a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság a Sulitúra Alapítvány vezetője elleni eljárásban. Tovább olvasom