Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Ildikóék két hónapra megmenekültek: 150 ezer forint a túléléshez

A kilakoltatástól mentette meg egy a Pannon Baromfinál munkáját elvesztő édesanyát és két kislányát a Győr és Környéke Motorosok Baráti Kör Közhasznú Egyesület. A vasparipákon dübörgő motorosok 150 ezer forintos gyorssegélyt adtak. Fotókkal.

Olvasóink tán emlékeznek a Bezin élő Rédli családra.

Január elején írtunk arról, hogy a két kislányát mélyszegénységben, egyedül nevelő édesanyának a napi betevőt is óriási nehézségek árán sikerül csak előteremteni.

Télen önzetlen Olvasóink rengeteg segítséget nyújtottak Ildikóéknak, most azonban tán minden korábbinál nagyobb bajba kerültek.

"Amióta utcára kerültem, teljesen kicsúszott a talaj a lábunk alól"

Ildikó is a felszámolásra kerülő - a megyei bíróság már végzésben értesítette a cég volt dolgozóit és beszállítóit a felszámolás megindításáról - Pannon Baromfinál dolgozott két műszakban.

"Havonta valamivel kevesebb mint 75 ezer forintot kerestem. Ebből a pénzből, ha nehezen is, de kihúztuk a következő fizetésig. Amióta azonban utcára kerültem, teljesen kicsúszott a talaj a lábunk alól. A házunkra felvett hitel törlesztő részlete havonta 40 ezer forint, melyet két hónapja nem bírtam feladni.


Győri motorosok segítettek a bajba jutott, Bezin élő anyukán és két lányán. Fotók: H. Baranyai Edina.

A bank épp akkor küldte ki az emberét hozzánk elbeszélgetésre, amikor a postás csöngetett egy 18 ezres villanyszámlával.

Hiába magyaráztam, hogy a csődbe ment cég két havi fizetéssel, közel 150 ezer forinttal jön nekem, különösebben nem hatotta meg sem a bankot, sem a szolgáltatót. Ha a Lipóti Pékségtől nem ajánlott volna fel naponta kenyeret és négy péksüteményt ingyen, akkor ennivalónk sem lenne" – hallottuk Ildikótól.

Papírok nélkül: így nincs esély sem munkára, sem munkanélküli segélyre

"A gondokat tetézi, hogy a Pannon Baromfitól egyetlen hivatalos papírt sem kaptunk meg, s így nem kereshetek magamnak új munkát, de még a munkanélküli segélyre sem tarthatok igényt.

Amikor a cégnél megpróbáltunk arra kérdezni, miszerint hogyan is gondolják mindezt, azt a választ kaptuk, hogy ameddig a felszámoló nem kezdi el a munkáját, addig semmilyen papírhoz nem lehet nyúlni" – folytatta Ildikó.

Jó szívű motorosok érkeztek Bezire

Szerencsére Ildikóék a héten időt nyertek, a kis túlzással életmentő segítség dübörgő acélparipákon ülő, kicsit tán zord külsejű, de érző szívű motorosok képében érkezett.

Mint annyiszor a múltban, ezúttal is "A Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre Közhasznú Egyesület" tett jótékony felajánlást.

Ők azok a motorosok, akik évről évre megrendezik a Győrújbaráti Motoros Fesztivált, s melynek bevételét gyakorlatilag az utolsó fillérig jótékony akciókra költik el.

150 ezer forintos gyorssegély - "Tisztában vagyunk vele, hogy ez a pénz nem oldja meg a gondjaikat, de felületi kezelésre jó"

"Az idei esztendőben ez a negyedik alkalom, hogy segítünk. Először a Győri Állatkertben tartottunk fagyizással egybekötött bemutatót értelmi fogyatékos gyerekeknek, adományoztunk a karcagi kórház intenzív osztályának és pápai kórháznak is. Most pedig meghallottuk, hogy Ildikóéknak szükségük van pénzre. 150 ezer forintos gyorssegélyt ajánlottunk fel a családnak.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a pénz nem oldja meg a gondjaikat, de felületi kezelésre jó" – mondta Gömbi, az egyesület kincstárnoka.

"Terveink szerint a Győrszemerei Önkéntes Tűzoltóknak ajánlunk fel kisebb-nagyobb összeget idén. Az pedig maradjon a mi titkunk, hogy kiken, melyik szervezeteken segítünk a jövőben" – mondta Kukori, az egyesület elnöke.

Az édesanyja csillogó szemekkel vette át Gömbitől a 150 ezer forintot tartalmazó borítékot, s örömmel nyugtázta, hogy augusztus végéig biztosan elkerülik a legrosszabbat. A kilakoltatást.


Knight Rider, Vilmos császár, Kisördög és a többiek

A Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre Közhasznú Egyesület tagjai kizárólag "motoros nevüket" használják a jótékonysági akcióiknál.

Így hát Olvasóinknak is be kell érniük azzal, hogy Kukori, Audis Pisti, Májrák, Gömbi, Sanya, Zsolti, Vilmos császár, Knight Rider, Gyurci, Szabi, Béla és Kisördög (Adri)  segített a Bezin élő családon.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. seysey 2010. június 29. 20:57
  „Mély tiszteletem MOCISOK JÓ EGÉSZSÉGET!!!!!!!!”
 • 61. futóbab 2010. június 29. 10:24
  „A motorosok jó emberek! / Blues Company/ Megint a motorosok segítettek.Szép volt Fiúk!Az autós társadalom pedig a mocisok szidása helyett inkább csatlakozhatna a segítség nyújtáshoz.”
 • 60. Qvik 2010. június 28. 06:42
  „,,MIért vesz fel olyan hitelt aminek 40-ezer a törlesztése, miért nem megy albérletbe?"

  Aki ilyet kérdez az nincs tisztába az albérleti árakkal. Kb. ennyiért kapna albérletet és akkor más zsebét tömi
  így legalább a ,,sajátját" törleszti!!
  Szép volt Fiuk!”
 • 59. adalfold 2010. június 27. 17:59
  „CSAK A JOBBIK! ér rá még foglalkozni az ilyen esetekkel.

  Gratulálok a győri motorosok szép cselekedeteihez!”
 • 58. Tabornok 2010. június 26. 20:46
  „Jogásztársadalmunk szégyene a mai jogrendszer. Törvényesen lehet ma Magyarországon mások tönkretételével, meggazdagodni.”
 • 57. janika 2010. június 26. 05:54
  „Mint, ha megszűnt volna a hozzászólási kedv!”
 • 56. janika 2010. június 25. 10:31
  „A NÉP ÜGYVÉDJE még nem írta ki ide a "bank számlája" számát! Vajon miért nem? Hol marad a JOGI segítség? Kevés a jó szándékú ügyvéd? Vagy Ők csak is a vastag honoráriumért képesek megszólalni ebben és ahasonló ügyekben?”
 • 55. Győrimotorosok 2010. június 25. 08:37
  „Köszönjük a hozzánk-nekünk szóló üzeneteket. Nagyon nehéz a mai világban jót tenni valakivel mert ha látják az ellenzők (mert vannak szép számmal) akkor megpróbálják ellehetetleníteni akár milyen módon, de addig is tesszük a dolgunkat és próbálunk minél több nehéz sorsú emberen segíteni. Mi már 8. éve tesszük amit teszünk és nagyon sok embernek láttuk a szemében a könnycseppeket és a hálástekintetet, és csak remélni tudjuk, hogy soká tehetjük. Az egyesületünkről bővebben a honlapunkon lehet tájékozódni : www.gyorimotorosok.hu Szeretnénk kérni a velünk szimpatizálókat, hogy mivel közhasznú egyesület vagyunk az adójuk 1%-át már tudjuk fogadni és nagyon meg köszönjük azok nevében is akiknek gyűjtjük a pénzt, hogy minél több bajban lévőn tudjuk így-úgy segíteni. Bankszámlaszámunk: 58900057-11012074,Adószámunk: 18980323-1-08
  Az Isten áldása legyen minden jó szándékú emberen.
  Győr és környéke motorosok baráti köre nevében a VEZETŐSÉG.”
 • 54. neduddgi 2010. június 25. 08:12
  „Az a felháborító,hogy a jóérzésű ember már nem is tudja,a sok közül kit támogasson, a kilakoltatottakat, az árvízkárosultakat,a munkájukat elvesztőket,az időseket, az életüket munka híján kezdeni nem tudókat,a beteg gyerekeket, a kórházak ilyen-olyan osztályait, a mamát-papát, akinek a nyugdíja nem elég a nyugdíjas otthon havi kifizetni valóira stb. Az állam magára hagyta az embereket A fiatalt és az öreget is, a mentőst,orvost,tanítót is. A fővárosban élőt is és a pici falu szélső házában egyedül lakó nénit is.
  Szerencsére a szolidaritás egyre nagyobb az emberekben. De azért az államnak nem kéne erre rájátszania.”
 • 53. Lehel54 2010. június 25. 07:33
  „a politikus bácsik meg nénik nem érnek rá,ilyen dolgokkal foglalkozni.
  Most éppen VB ideje alatt...”
 • 52. PaPa 2010. június 25. 06:30
  „,,Tábornok 40" a választók többsége ezt akarta pedig császárunk őméltósága orbán viki a MUNKÁS megnevezést még a száján se ejtette ki egyszer sem. Tehát ez a kormány sem minket-melósokat fog támogatni, hanem a minket kizsákmányoló vállalkozókat.
  "Tecetek volna forradalmat csinálni!!!!" ismerős?
  Szebb Jövőt!”
 • 51. pityesz 2010. június 25. 05:26
  „És a többi 6000 családdal mi lesz ? kb,másfél millio ember.”
 • 50. Révfalusi-szúnyog 2010. június 24. 22:31
  „Nem arról volt szó a választások előtt, hogy OV nem enged egyetlen családot se kilakoltatni, kerül amibe kerül?
  Gazemberek.”
 • 49. hacsex 2010. június 24. 21:27
  „Szép volt fiúk! Rendes tőletek, hogy ezt a családot pártoltátok!”
 • 48. Truder 2010. június 24. 20:55
  „Szép dolog..Érdekes ŐK mindig jókor vannak jó helyen! Isten óvja őket!”
 • 47. accelerator 2010. június 24. 20:40
  „:) Minden jót kívánok nektek fiúk! Csak így tovább!”
 • 46. erdeklödö 2010. június 24. 20:36
  „a felreertesek elkerülese miatt:(vegett) ez nem egy megbizäs!!! (csak 1 älom)

  javitäs:

  .....hijän.... azt hiszem a hiänyäban a helyes szo. (elnezest a birkasägomert)”
 • 45. erdeklödö 2010. június 24. 20:25
  „örömmel olvasnek a "kisalföldben" egy cikket,ami arrol szolna,hogy

  egy "motorosbanda"baräti lätogatäst tett a felszämoläs alatt ällo Pannon Baromfi

  telephelyen, es finom börkesztyüikkel összeroppantottäk a felelös urak(elvtärsak) tojäskäit!

  -- a" Banda" dolgavegeztevel elkerekezett! szemtanuk hijän a rendörseg lezärta a nyomozäst!

  HAJRÄ FIUK!”
 • 44. noni28 2010. június 24. 20:24
  „Nagyon rendesek a motoros fiúk még vannak jó emberek!”
 • 43. nasi12 2010. június 24. 20:12
  „Bravó Gömbi és társai!
  Az országút lovagjai ma megint egy nagyot alkottak.
  Ez aztán a példás cselekedet!
  Pálda arra, hogy nem kell várni senkinek a sült galambot, hanem aki tud, és akar, annak most kell megmozdulni, összefogni és segíteni akinek lehet!
  Megható ez a civil és politika mentes gesztus!
  - - - -
  Micsoda nagy dolog lenne, ha nagyban (országos méretekben) is működne a dolog, és miközben a politikusok tovább acsarkodnának, addíg a nép és a szekértáborok, a háttérben szépen békét kötnének.
  Jól kiszúrnánk velük! :D”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólyaroadshow gyűrűs fiókákkal

Az országos gólyaroadshow részeként a napokban Győr környéki és hansági településeken fiókákat… Tovább olvasom