Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ikrényi szent tehén: rendezvényekkel töltenék meg a sportcsarnokot

A közelmúltban falugyűlést tartott az új ikrényi képviselő-testület. Beszámoltak arról, hogy csökkentették az iparűzési adó mértékét, egy új szabályozással még több teret adnak a lakosok véleménynyilvánítására.
A lakosoknak minden képviselő-testületi ülésen van esélyük a hozzászólásra, de ezt nem kötelező engedélyezni. Ikrényben viszont úgy döntöttek, hogy ennek szabályozásával is lehetőséget biztosítanak arra, hogy a helyiek elmondják véleményüket - írja az Ikrény Klub.

Az új képviselő-testület Ikrényben a közelmúltban először tartott falugyűlést, amelyen többek közt az önkormányzat nemrégiben hozott döntéseiről volt szó. A hóeltakarítással helyi vállalkozót bíztak meg, így olcsóbban oldják meg ezt a feladatot, mint korábban és a lakosok elégedettek a munka eredményével. Csökkentették a helyi iparűzési adó mértékét is, két százalékról 1,9-re. Ez inkább gesztusnak nevezhető, de ha az így jelzett szándék hatására több vállalkozás visszatelepül a községbe, a testület további csökkentésről tud határozni.

Németh Tamás polgármester beszámolt arról is, hogy az idei költségvetéssel nem lesz gond, azaz a béreket, a számlákat ki tudják fizetni, de iskolai és önkormányzati eszközbeszerzéseket a jövő évre halasztanak. Határozatba foglalták azt is, hogy a nyilvános képviselő-testületi üléseken a helyiek hozzászólhatnak a napirendre kerülő témákhoz. Erre ugyan eddig is lehetőséget adhatott a levezető elnök, de most szabályozták, hogy ezt mindenképp engednie kell. A faluvezetés így is lehetőséget akar adni arra, hogy a lakosok kérdéseiket feltegyék, véleményüket elmondják.

Elhangzott a falugyűlésen, hogy eddig ˝a helyi sportcsarnok szent tehénnek számított, amiről szinte nem szabadott beszélni˝. Anyagi terhet jelent a településnek. Az új polgármester úgy véli, ha kisebbet építettek volna, akkor sikertörténetet írhatott volna, de túlméretezett lett. Persze előnyös, hogy a helyi gyerekek használhatják, de a rá felvett hitelt még sokáig kell törleszteni, így idén is tizenötmillió forintos mínuszt halmozott fel az intézmény. Ennyit kell ráköltenie az önkormányzatnak és ez egy kétszázmilliós éves költségvetésű településnek jelentős összeg. Ennyiből Németh Tamás szerint két év alatt a község összes járdáját rendbe tehetnék. A helyzeten úgy szeretnének változtatni, hogy több bevételt hozó rendezvényt igyekeznek a sportcsarnokba csábítani, de ez nehéz feladat, mert e tekintetben a környéken nagy a konkurencia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázrobbanás: valószínűleg betörtek az egyik lakásba, s elvitték a gázfőelzáró csapot

A kisalfold.hu információi szerint a legsúlyosabban sérült tűzoltót jövő héten műtik meg a Petz-kórházban. Tovább olvasom