Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Ikrényi diákok sikerei

Az Ikrényi Általános Iskola fontos feladatának tekinti a tehetséggondozást, ezért igyekeznek megragadni a lehetőségeket, melyek révén tanítványaik összemérhetik tudásukat kortársaikkal.
Különböző szintű tanulmányi versenyeken indultak a gyermekek. Helyi vers- és prózamondó versenyt tartottak nekik a költészet napján. Kistérségi versenyen vettek részt Öttevényen; meseismerésben vetélkedtek a tanulók. Somogyi Dóra 3. osztályos tanuló 1. helyezést, Szücs Mirtill 3. osztályos 2. helyezést ért el. Koroncón Szabó Viktor 6. osztályos diák képviselte az iskolát matematikaversenyen.

Csapatversenyeken is megmérettettek. Az 1–2. osztályosok a Győrben rendezett Pindur Pandúr KRESZ-vetélkedőn ügyeskedtek, míg a felsős csapat az Ifjúsági Katasztrófavédelmi Versenyen vett részt. Megyei szintű versenyekre is bejutottak tanulóik. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium KRESZ-versenyén a 3. osztályosok között Szücs Mirtill 2. helyezést ért el. A „Hegyalján innen, Sokorón túl" népmesemondó versenyen a 4. osztályos Bukta Viktória 1. helyezett lett.A kis falusi iskolából előzetes eredményeik alapján országos versenyekre is meghívást kaptak a diákok. Így az Apáczai Kiadó által szervezett mesemondó verseny országos döntőjében szerepelt a 2. osztályos Takács Balázs és a 4.-es Bukta Viktória. A Jedlik Ányos Országos Fizikaverseny nyíregyházi döntőjében 2. helyezést ért el Póta Balázs 4. osztályos diák. A tanulók eredményeire büszkék a pedagógusok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult Győr honlapja: nézze meg az új dizájnt!

Győr hivatalos weblapja mostantól kilenc aloldallal várja a látogatókat úgy, hogy a felhasználó a… Tovább olvasom