Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Ikrényben szabad a hozzászólás

A lakosoknak minden képviselő-testületi ülésen van esélyük a hozzászólásra, de ezt nem kötelező engedélyezni. Ikrényben viszont úgy döntöttek, hogy ennek szabályozásával is lehetőséget biztosítanak arra, hogy a helyiek elmondják véleményüket.

Az új képviselő-testület Ikrényben a közelmúltban először tartott falugyűlést, amelyen többek közt az önkormányzat nemrégiben hozott döntéseiről volt szó. A hóeltakarítással helyi vállalkozót bíztak meg, így olcsóbban oldják meg ezt a feladatot, mint korábban és a lakosok elégedettek a munka eredményével. Csökkentették a helyi iparűzési adó mértékét is, két százalékról 1,9-re. Ez inkább gesztusnak nevezhető, de ha az így jelzett szándék hatására több vállalkozás visszatelepül a községbe, a testület további csökkentésről tud határozni.

Németh Tamás polgármester beszámolt arról is, hogy az idei költségvetéssel nem lesz gond, azaz a béreket, a számlákat ki tudják fizetni, de iskolai és önkormányzati eszközbeszerzéseket a jövő évre halasztanak. Határozatba foglalták azt is, hogy a nyilvános képviselő-testületi üléseken a helyiek hozzászólhatnak a napirendre kerülő témákhoz. Erre ugyan eddig is lehetőséget adhatott a levezető elnök, de most szabályozták, hogy ezt mindenképp engednie kell. A faluvezetés így is lehetőséget akar adni arra, hogy a lakosok kérdéseiket feltegyék, véleményüket elmondják.

Elhangzott a falugyűlésen, hogy eddig ˝a helyi sportcsarnok szent tehénnek számított, amiről szinte nem szabadott beszélni˝. Anyagi terhet jelent a településnek. Az új polgármester úgy véli, ha kisebbet építettek volna, akkor sikertörténetet írhatott volna, de túlméretezett lett. Persze előnyös, hogy a helyi gyerekek használhatják, de a rá felvett hitelt még sokáig kell törleszteni, így idén is tizenötmillió forintos mínuszt halmozott fel az intézmény. Ennyit kell ráköltenie az önkormányzatnak és ez egy kétszázmilliós éves költségvetésű településnek jelentős összeg. Ennyiből Németh Tamás szerint két év alatt a község összes járdáját rendbe tehetnék. A helyzeten úgy szeretnének változtatni, hogy több bevételt hozó rendezvényt igyekeznek a sportcsarnokba csábítani, de ez nehéz feladat, mert e tekintetben a környéken nagy a konkurencia.

Újraszerveződő nyugdíjasklub

Az ikrényi nyugdíjasklub tevékenységének újraélesztését támogatja az önkormányzat. Az idősek véleményének megismerésekor kiderült, hogy szívesen részt vennének több olyan közösségi rendezvényen, ami hidat képez a generációk között. Azok sikerét sütemények sütésével, önkéntes munkával segítenék. A klubhoz csatlakozni akarók a polgármesteri hivatalban érdeklődhetnek az új vezetőség elérhetőségéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szingli Party-t rendeztek a győri Mamma Miában - fotók

Két győri szórakozóhelyen fotósunk is ott járt. Fertőszentmiklóson szintén a szingliké volt az… Tovább olvasom