Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Ikrény, egy elérhető lehetőség!

A győriek legtöbbjének a vízisípálya jut először eszébe Ikrényről, mert strandrészét nyaranta sokan használják, hiszen közeli hűsölési lehetőséget nyújt a városlakóknak.
Az elmúlt években sokan ki is költöztek ebbe a faluba, ahol idén a lakosok elnyerhetik a „Tiszta udvar, rendes ház" és „A legvirágosabb porta" kitüntető címeket.

Ikrény Győrtől alig 10 kilométerre található, 1850 lélekszámú település. Van a faluban vasúti megálló és rakodó, buszközlekedés, az autópálya-felhajtóra 5 perc alatt el lehet jutni személygépkocsival. Két főút érhető el közvetlenül a településről, bekötőutakon keresztül. A falu határában, a 85-ös számú főút mellett három ipari területet, ipari parkot alakítottak ki, várva az újonnan letelepülő vállalkozásokat. Ugyancsak a község határában működik a vízisípálya, amelynek strandrészét nyaranta számos győri és Győr környéki lakos veszi igénybe. Közelében, a zártkerti részen található az ikrényi horgásztó, amelyet horgászegyesület működtet eredményesen.

Az ikrényi lakosok nyugalmát a körzeti megbízottakon kívül a helyi szerveződésű polgárőrség biztosítja. Számos civil szervezet, nyugdíjasklub, horgászegyesület, ifjúsági, sport- és egyházközségi egyesület színesíti a társadalmi életet. Az önkormányzat igyekszik a működési lehetőségeket biztosítani számukra anyagi téren is.

Nyárra az önkormányzat meghirdette a „Tiszta udvar, rendes ház" és „A legvirágosabb porta" kitüntető címeket, ezekre a helyi ingatlantulajdonosok jelentkezhetnek. A címet az a ház és udvar érdemelheti ki, ahol a virágok elkápráztatják az udvarra betekintőt, megjutalmazva ezzel a község utcáin sétálókat. Emellett az önkormányzat idén elkezdte a település virágosítását, amelyet minden évben egyre nagyobb területen szeretne folytatni, segítségül hívva a civil szervezeteket is.

Tavaly komoly gondot jelentett a belterületeken a csapadékvíz, amelynek elvezetése a külterületi árokrendszer rendbetételével oldható meg. Tervbe vette ezért a képviselő-testület ezek gondozását. Rendelkezik az önkormányzat eladó telkekkel is és igény szerint tervezi továbbiak kialakítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ikrény: tartós eredményhez megfontolt döntés kell

A 2010-es októberi önkormányzati választások során új polgármester került a falu élére. Németh Tamás… Tovább olvasom