Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Így veszik célba a katonai helikoptereket a győri katonák! - videó, fotók

Az ENSZ szervezte, kitalált fegyverszüneti békekonferencia helyszínén jártunk. A győri rakétásoknak ellenséges helikopterektől kellett megvédeniük a résztvevőket.


Szerda, 15.25

Két héten keresztül tábori körülmények között gyakorolják az alaprendeltetésükből adódó legfontosabb légtérvédelmi feladataik végrehajtását a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái.

A gyakorlat során – négy napon át – a Magyar Honvédség vadászgépei és helikopterei meghatározott forgatókönyv szerint ellenséges tevékenységet szimulálva közelítik meg Győr légterét – ezzel támogatva az alakulat kiképzését.


Videó: Cseh Róbert


A kisalfold.hu újságírója és operatőre megtekinthette a szerdai gyakorlat délelőtti részét.

Így veszik célba a katonai helikoptereket a győri katonák! - fotók: Cseh Róbert

Csütörtökön újra jönnek a Gripenek a kisalföldi megyeszékhely légterébe

A foglalkozásokon a győri ezred vegyes légvédelmi rakétacsoportosítással – egy KUB üteg és két MISTRAL szakasz, valamint harc- és tűzvezető központok, illetve támogató elemek (logisztikai, egészségügyi biztosítás) részvételével – légvédelmi rakéta oltalmazási feladatokat gyakorol(t).

A szerdai szimuláció során MI-8/17 típusú helikopterekre "vadásztak" a győri rakétások, míg a csütörtöki zárónapon "ellenséges" JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgépek is érkeznek a kisalföldi megyeszékhely légterébe.

Íme, a kitalált forgatókönyv: fegyverszüneti békekonferenciát tartanak Győrben, amikor támadógépek lepik a város légterét

"A hadműveleti elgondolás, azaz fiktív szituáció szerint az ezred kijelölt erői oltalmazzák egy, az ENSZ által szervezett győri fegyverszüneti békekonferencia helyszínét, a megközelítési útvonalakat, valamint az érkező és távozó résztvevőket, a levegőből történő esetleges támadásokkal szemben.

A kirendelt alegységek a harcászati település végrehajtása után, teljes készültségben vannak a légvédelmi harc megvívása érdekében a harci helikopterek, valamint a vadászgépek ellen.

A gyakorlás a kezelőállomány képzettségének folyamatos magas szinten tartását szolgálja, valamint a valós helyzetet tükröző körülmények közötti feladat végrehajtást" - mondta portálunknak Galgóczy Gábor, a győri rakétaezred őrnagya.

Ön is látta a helikoptereket, vadászgépeket Győr fölött? Küldje el fotóit: tudosito@kisalfold.hu!


Hétfő - Ismét Gripenek és katonai helikopterek süvítenek Győr légterében!

A hadgyakorlat hétfőtől csütörtökig tart, a gépek délelőtti és a kora délutáni órákban szállnak a magasba. Várjuk Olvasóink felvételeit!

"Két héten keresztül tábori körülmények között gyakorolják az alaprendeltetésükből adódó legfontosabb légtérvédelmi feladataik végrehajtását az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái.

A tábori komplex foglalkozás során, négy napon át a Magyar Honvédség vadászgépei és helikopterei meghatározott forgatókönyv szerint ellenséges tevékenységet szimulálva közelítik meg Győr légterét – ezzel támogatva az alakulat kiképzését" - válaszolta a kisalfold.hu kérdésére Cseszreginé Csekei Judit százados, MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred kommunikációs tisztje.

Katonai helikopterek Győr légterében - Olvasóink fotói


A katonai gépek hétfőn délelőtt nem sokkal 10 óra után szálltak először a magasba.


A Gripenek négy napig repülnek Győr és környéke felett - fotó: Kisalföld-archívum
A Gripenek négy napig repülnek Győr és környéke felett - fotó: Kisalföld-archívum


"A megnövekedett zajhatásra április 20-23. között a délelőtti és a kora délutáni órákban lehet számítani, amikor JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgépek és MI-8/17 típusú helikopterek repülnek a biztonsági előírásoknak megfelelő magasságban Győr és környéke légterében.

A tábori komplex foglalkozáson az ezred egy vegyes légvédelmi rakétacsoportosítással - egy KUB üteg és két MISTRAL szakasz, valamint harc- és tűzvezető központok, illetve támogató elemek részvételével - légvédelmi rakéta oltalmazási feladatokat gyakorol" - tette hozzá Cseszreginé Csekei Judit.

A 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred az esetleges megnövekedett zajhatás miatt kéri a lakosság megértését.


Tudósítói képekre fel!

A kisalfold.hu szerdán videós riportot készít a győri hadgyakorlatról. Addig is várjuk Olvasóink felvételeit a Gripenekről és helikopterekről: tudosito@kisalfold.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reszkessetek szúnyogok! Már ma este felszáll a repülőgép Győrben

Vészesen szaporodnak a szúnyogok a környéken, ezért indokolt a beavatkozás. Tovább olvasom