Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Így ünnepelték Győrben március 15-ét - fotók

A Szabadság emlkékműnél elhelyezték koszorúikat a hivatali, civil, politikai szervezetek, intézmények képviselői, melyet díszfelvonulás követett.

Elhelyezték koszorúikat a hivatali, civil, politikai szervezetek, intézmények vezetői és képviselői Győrben a Szabadság emlékműnél.

Radnóti Ákos alpolgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott: ha elfeledjük történelmünket, gyökértelenné válunk és a "gyökértelen növényt könnyen kihúzzák a földből".
 

Fotók


Szavai szerint több nemzetben - így Franciaországban, Amerikában a nemzeti zászló, a himnusz éneklése az összetartozás lelkesítő érzését adja, "miért kellene, hogy a magyarok legyen a kivételek?

Mégis vannak, akik belénk akarják beszélni, hogy a magyarság nem büszkeséget jelent. Soha nem szabad ezért elfelejtenünk, hogy mit jelent nekünk a magyar himnusz, a piros-fehér-zöld zászló vagy a csodálatos magyar nyelv" - mondta az alpolgármester.

 

 

Fotók


Az ezt követő díszfelvonuláson Borkai Zsolt polgármester köszöntötte a győrieket, a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred díszalegységét és a Veres Péter-iskola Győri Lovas Nemzetőr Díszszakaszát.

Kiemelte: a város büszke arra, hogy saját katonai alakulata van, amely békeidőben vállvetve teljesít szolgálatot katasztrófák helyszínén, mint amilyen az árvíz, a hóhelyzet vagy a vörösiszap-katasztrófa volt. Büszke a város éppen 15 éves Lovas Nemzetőr Díszszakaszára is, amely hagyományőrző tevékenységével évről évre öregbíti Győr hírnevét - mondta a polgármester.

 

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelzőtáblákat tarolt le egy sofőr Győrben

Parkoló autóknak ütközött és jelzőtáblákat döntött ki, később önként jelentkezett a rendőröknél. A… Tovább olvasom