Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Így újul meg a győri Széchenyi híd! - képgalériával

Az elmúlt év végén kezdődött meg Győrben a Széchenyi híd átépítése a Mosoni-Duna felett. Fotósunkkal meglestük, hogyan is állnak a munkálatok.

A Magyar Aszfalt Kft. két pályázat megnyerésével "szerezte meg" a híd járda- és pályaszerkezeteinek átépítési munkáit.

Így cég az ehhez kapcsolódó betonkozmetikai munkálatokat - sóvédelmi, valamint a régi, elkorrodált betonszerkezetek javítási feladatait - végezheti el a hídon és a feljáró lépcsőkön.
`Megy a meló´ a Széchenyi hídon. Képek: Szük Ödön.


Továbbá "felfrissülnek" a híd dilatációs szerkezetei, s új közvilágítást is kialakítanak a hídon.

Az építési munkák első üteme május végén fejeződött be. Ennek ára körülbelül 300 millió forint volt. A második ütemben a keleti oldal felújítása történik: ez megközelítőleg 204 millió forintba kerül(t).

Ezen kívül további 105 millió forintért kétirányú kerékpárutat is építenek a hídon, ami javítja Révfalu és a Belváros összeköttetését.

Utóbbi a híd kifolyási járdaszerkezetéhez csatlakoztatva, egészen az Árkád csomópontig, valamint a révfalusi oldalon az új Bácsai útig épül meg.

Képeink készítésekor - vagyis ezekben a napokban - a kerékpárút-szerkezet építését, a hídkorlátok elhelyezését végzik a szakemberek, miközben megkezdődtek a sóvédelmi-bevonati munkák.

A dilatációs szerkezetek cseréje már befejeződött.

A Magyar Aszfalt Kft.-nek a szerződés szerint 2009. november 30-ig kell elkészülni a munkákkal.

Mint megtudtuk: az építők szeretnék elérni, hogy a forgalom a hídon idő előtt teljes szélességében igénybe vehető legyen, a kerékpárforgalommal együtt.

Magyarán valamivel előbb még el is készüljenek a híddal. 

Olvasóink írták

 • 12. SzabónéVera 2009. szeptember 01. 18:01
  „Sajnálatos,hogy a Fotós nem készitett képet a zajvédőfal torzóról -Révfalui oldal- a lakóház előtt semmi védelem, a halaknak jutott.A korábban megkeresett Illetékesek - a jelenlegi fal meghosszabbitása - még egy bugyuta indoklással sem tisztelték meg a lakókat. Amit fönt eldöntött valaki vagy valakik, az úgy lesz. A városlakó, meg felszólalhat.Még esetleg egy semmitmondó választ is kap rá. Továbbra is szépen megdicsérik és ünneplik magukat a saját újságukba, vagy látványosan csinnadrattával. egy hid mellett lakó”
 • 11. ombi 2009. augusztus 28. 17:14
  „Kepa! ( 2009.08.27. 18:42)
  Talán úgy kéne építkezni, hogy az adott útra beengedett közlekedők elférjenek a maguk helyén!”
 • 10. Esther 2009. augusztus 28. 11:36
  „en nagyon örülök a felujitasnak. hejj..aki panaszkodik annak ajanlom hogy akkor csinalja ö vagy nyujtsa be ötletet a varoshazara.”
 • 9. farkasbalintm 2009. augusztus 27. 22:10
  „én azt nem tudom elképzelni, hogy hol lesz a bringaút.
  bár már ideje volna, viszont az hülyeség, hogy a híd közepe szűkebb lett nap mint nap járok arra bringával. kényelmesebben el lehet férni rajta. eddig pozitív tapasztalataim vannak mind gyalogos, mind bringás részről. viszont a burkolat, az olyan, mint egy hullámvasút.”
 • 8. peet12 2009. augusztus 27. 21:35
  „Szűk Ödön "szűken" fotózott, az Árkád -Tarcsay útszakasz közlekedőit milyen védőtető óvja? Munkavédelmi Felügyelőség csukott szemmel jár?”
 • 7. osztógép 2009. augusztus 27. 21:02
  „6:
  Molnár elvtárs miatt kellett ünnepelni a félkész hidat, mert akkor voltak az eu választások...”
 • 6. kiralyge 2009. augusztus 27. 20:30
  „Rendszeresen használom a Széchenyi hídat. Örülök a felújításnak, de valóban jó lenne az aszfalt cseréje.
  Megjegyzés:
  Ma mindwn pénzbe kerül, még egy ünnepség is. A pánzből meg kevés van. Ezért nem értem, hogy miért kellett nagy csindadrattával a nyugati oldal elkészülte után átadási ünnepséget tartani. Ebből a pénzből vagy újakra kellett volna cserélni a szalagkorlátokat, vagy legalábbis a visszaszerelés után lemosni és nem mocskosan hagyni!!”
 • 5. Kepa 2009. augusztus 27. 18:42
  „At!svagyok !

  Talan le kellene szállni a biciklirol !!”
 • 4. sRacz 2009. augusztus 27. 15:41
  „osztógép!

  Én úgy tudom, hogy csak a két szélső sáv lesz leaszfaltozva. De mondjuk szerintem is újra kellene aszfaltozni az egész hidat.”
 • 3. At!svagyok 2009. augusztus 27. 11:56
  „Nagyon okos emberkék beszűkítették a járható útvonalat a híd közepén (értsd: a gyalogjárda/bicikliút (???) részen nemhogy egy biciklis és egy gyalogos egymás mellett, de egy sima biciklis is alig-alig fér el). Minap láttam, hogy egy idős házaspár babakocsit tolt a hídon (valószínűleg unoka lehetett) és egy biciklis elkezdett velük üvölteni, mert hiába húzódtak félre az útból, a biciklis mégsem fért el tőlük... Szóval ennyit a f..za felújításokról... Csak jobban elb..zták a hídon a gyalogos/biciklis forgalmat. A híd révfalusi lábánál -jóval régebben- elhelyezett oszlopokról (rendőrlámpa, villanyoszlop) meg ne is beszéljünk... Amióta oda is tettek ilyen hangfogókat korlátokkal, nem egy biciklis fennakadt az oszlopokon, mert nem tudta rendesen kimanőverezni őket...”
 • 2. rallydave 2009. augusztus 27. 11:30
  „Már megint irod a hülye hozzászolásaidat! Te mindenhova tudsz valami okosat irni?”
 • 1. osztógép 2009. augusztus 27. 09:00
  „ha jól értem az aszfalthoz hozzá sem nyúlnak??? pedig olyan mint a hullámvasút - és balesetveszélyes is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hess békemenet betiltva

A rendőrség a közlekedés akadályoztatása miatt nem engedélyezi a Nemzeti Munkáspárt győri, péntekre… Tovább olvasom