Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Így repültek a katonai helikopterek Nagybajcs felett - fotók

Gripenek és katonai helikopterek érkeznek Győr térségének légterébe csütörtökig a délutáni órákban.

Így repültek a katonai helikopterek Nagybajcs felett - fotók: Tudósító

Galéria kép


Újabb Tudósítói felvétel a Győr felett cikázó vadászgépekről:


Fotó: Tudósító
Fotó: TudósítóOlvasónk fotói a Győrszentiván felett gyakorlatozó Gripenekről:

Gripenek Győrszentiván felett - 2014 szeptember. Fotó: tudósító


Korábban írtuk:

"Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái idén szeptemberben a COOPERATIV SAREX 2014 elnevezésű nemzetközi kutató-mentő gyakorlaton vesznek részt. A gyakorlat keretében hétfőtől csütörtökig (szept. 8-11.) repülési feladatokat végzünk a délutáni órákban 14.30 és 17.30 óra között.

A repülőeszközök (MI–8 típusú szállító helikopterek, valamint Gripen JAS–39 típusú vadászgépek) a légvédelmi oltalmazás gyakorlását segítik elő.

A repülőeszközök tevékenysége miatt fokozott zajterhelésre lehet számítani Győr térségében. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a lakosság megértését kéri!" - közölte portálunkkal Sályi Gergő törzsőrmester, a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred protokoll zászlósa.

Nézzük, mit lehet tudni a szóban forgó hadgyakorlatról. "Több éves kihagyás után, 2008 óta idén először rendezik meg a COOPERATIVE SAREX 2014 elnevezésű harcászati szintű, terepen végrehajtott, nemzetközi kutató-mentő gyakorlatot, melynek ünnepélyes megnyitóját szeptember 1-jén a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőtéren tartották.


Helikopterek bevetésre készen a pápai bázison - fotó: LHSN (Balogh Ákos)
Helikopterek bevetésre készen a pápai bázison - fotó: LHSN (Balogh Ákos)


A szeptember 1. és 12. között folyó gyakorlat az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) által kijelölt szárazföldi és légierős alakulatok együttműködésének begyakorlásáról szól, mely kifejezetten a bajbajutott légijárművek, személyzetek és utasok, valamint elszigetelődött személyek felkutatására és mentésére irányul" - olvasható az LHSN.hu szakportálon. A gyakorlatról bővebb részleteket, fotókat és videót ide kattintva tekinthetnek meg!

Idén már harmadik alkalommal fordul elő, hogy Gripen vadászgépek és katonai helikopterek repülnek a kisalföldi megyeszékhely felett: az első gyakorlatra április közepén, míg a másodikra június végén került sor. Tavasszal valós repüléssel egybekötött tűzirányítási rendszertapasztalatot szereztek, míg nyáron az éves kiképzési tervben előírt célkövetési gyakorlatot teljesítették a pilóták.


A vadászgépekről, helikopterekről természetesen most is várjuk Olvasóink fotóit a tudosito@kisalfold.hu e-mail címre!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robotrendszerek és intelligens rendszerek - Kaunas és Győr egyetemei együttműködnek

A következő félévre a litván vendégek meghívást adtak át két vendégelőadó részére, elsősorban a… Tovább olvasom