Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Így néz majd ki a Dunakapu tér őstermelőkkel - látványtervek!

Hamisítatlan házi termékeket (füstölt áruk, lekvárok, szörpök) vásárolhatunk a Dunakapu téren ideális esetben május közepétől. A fő kérdés, hogy a szétválasztott piac külön-külön mennyire lesz életképes. Szavazás.

A Győr-Szol hivatalos honlapján hónapok óta olvasható az a felhívás, mely vállalkozó kedvű őstermelőket próbál csábítani a felújított Dunakapu térre.

A hivatalos dokumentum szerint a piac várható nyitásának időpontja május 19., míg a pályázat benyújtásának határideje: április 25.

Egységes kialakításúak, világos színűek lesznek a standok

Az jól látszik a látványterveken, hogy a világos színűre tervezett árusítóhelyek egységes kialakításúak. Utóbbiról egyébként Borkai Zsolt már négy évvel ezelőtt beszélt egy nyilvános győri fórumon, igaz, akkor még nem volt eleve eldöntött kérdés, hogy csak az őstermelők térhetnek majd vissza a felújított térre.

Vissza napjainkba: a szóban forgó standokon minden olyan élelmiszer, mezőgazdasági termék helyet kaphat, melyeket kistermelők, őstermelők, egyéni vállalkozók, cégek vagy önkormányzatok saját gazdaságukban termelnek, illetve készítenek.

"Előnyt élvez az a jelentkező, aki a piac fekvése szerinti megyében, vagy annak 40 km-es körzetében működteti gazdaságát" - szerepel a felhívásban.

A kép jobb oldalán, fehér ernyők alatt a standok - forrás: Győr-Szol
A kép jobb oldalán, fehér ernyők alatt a standok - forrás: Győr-Szol


Zöldség-gyümölcs, palánta és aszalványok, lekvár, szörp, tejtermékek, füstölt áruk, avagy éljen a spájz!


"Az elképzelések szerint a Dunakapu tér hivatalos átadását követően keddenként és péntekenként értékesíthetnék itt portékáikat a pályázat nyertesei, míg a hagyományos szerdai és szombati napokon a Tarcsay úti piac fogadja a vásárlókat.

Elsősorban zöldség-gyümölcs, palánta és aszalványok, lekvár, szörp, tejtermékek, füstölt áruk, savanyúság, kézműves pékáru, tojás, méz, valamint biotermékek árusítására várjuk a jelentkezőket.

Március végéig tizenegyen jelentkeztek a pályázatra, velük megkezdtük a megállapodások előkészítését" - válaszolta kérdéseinkre Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol kommunikációs vezetője.

Madártávlatból
Madártávlatból


25-30 árusítóhely is kialakítható a téren


Az eredeti kiírás az ős- és kistermelők számára kínált árusítási lehetőséget. Az elmúlt hetekben azonban több olyan érdeklődő is jelezte pályázati szándékát, akinek tevékenysége a piac tervezett profiljával megegyezik, ám működési formája eltért az első felhívásban rögzítettektől.

A téren a becslések szerint körülbelül 25-30 árusítóhely alakítható ki, egyelőre azonban a létrejövő árusítói szerződéseknek megfelelő mennyiségű pavilon felállítását tervezi a Győr-Szol.

A bérleti díj havonta négyzetméterenként 4600 forintba kerül; az igényelhető értékesítési helyek területe 3 vagy 6 négyzetméteres lehet. A bérleti jogviszony minimális időszaka: három hónap.

"Van, aki szerdánként ki se pakol"

"A belvárosi piac új helyén szombaton főleg az őstermelők asztalainál lehetett több vevőt látni.

A divatáruval foglalkozók kevésbé reménykedők, van, aki szerdánként ki se pakol" - olvasható friss piaci riportunkban.

Az őstermelők és a ruhaárusok kezdetektől fogva azt szerették volna, hogy ne szakadjon ketté a Dunakapu téren a piac. Nos, ez szinte biztosan nem fog megvalósulni.

A Dunakapu tér átadása egyébként a tűzoltók speciális kommunikációs rendszerének kiépítése miatt csúszhat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játék! Belépőt nyerhetnek a győri Vaskakas Bábszínházba

Az április 19-i, 11 órakor kezdődő János vitéz című előadásra nyerhetnek belépőt. Tovább olvasom