Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Így is be lehetne mutatni a győri erődítményt - fotók

Olaszország egyik üdülőparadicsomában, Grado-ban járva, érdekes és turista vonzó műemlék illetve lelet bemutatási megoldásra lelt Herkely Ákos.

Nyaralásunk során elbűvölt ez a megoldás, ahol e kis város főterén a felbecsülhetetlen történelmi kincseket ily módon megóvva, a teret vonzóvá, látványossá téve ékkőként ragyog a város közepén!

A környéken rengeteg étterem és kereskedelmi egység szolgálja ki az ide érkező turistát, valamint a helyieket is.

Galéria!

"Ez a Széchenyi tér esetében már sajnos megvalósíthatatlan, de a Dunakapu tér esetében ha nem is pontosan ilyen megoldással, de valami hasonlóval be lehetne mutatni a szépet, az egyedit és a felbecsülhetetlen értékkel bíró reneszánsz erődrendszert" - fogalmazott Herkely Ákos, az Arrabona Városvédő Egyesület elnöke.

Olvasóink írták

 • 8. toto72 2011. október 19. 16:43
  „Nem rossz, de nekem ne mondja senki, hogy ezért tódulnának ide a túristák. Vannak szépen fentmaradt várai az országnak, na azokat érdemes meglátogatni.”
 • 7. lacivélemény 2011. október 19. 16:02
  „Tisztelt Szerkesztő úr !

  Nem kell elmenni Olaszországig...elég csak Székesfehérvárig !

  Ott kb 10 éve még be is fedték...de a népharag "elsöpörte" az égiáldás ellen épített tetőt (csúnyának találták az emberek)...és így lebontották.”
 • 6. urbaniastapista 2011. október 19. 14:38
  „Ezek majd 2000 éves maradványok.
  Akkoriban Aquliea (Grado) a Római birodalom egyik legfontosabb városa volt, nem egy végvári erőd 500 évvel ezelőttről.
  Az ilyen maradványokkal az is a gond, hogy eddig fagy nem érte őket, de ha kitakarják, akkor elég hamar szétfagynak az alulról és felülről is érkező nedvesség miatt. Tetőt is lehet építeni fölé, de hogy nézne ki egy sprortcsarnok-szerű tető a tér közepén? Volt ilyenre is példa, Fehérváron, el is bontották néhány év után.
  Az autópályát ne mond ki, még meghallja egy illetékes, aztán ....”
 • 5. matuskaszilveszter 2011. október 19. 13:05
  „SOPRONBAN IS ÉPŰLT SZÉP ZENÉLŐ SZÖKŐKÚT, DÍSZBURKOLAT A PETŐFI TÉRRE, ALATTA EGY 20%-BAN KIHASZNÁLT -7 EMELTES MÉLYGARÁZS: FOLYAMATOSSAN BEFOLYIK A VÍZ,, SZELLŐZTETŐ RENDSZERT KELL ÜZEMELTETNI, ÉJJEL NAPPAL MEGY A VILÁGÍTÁS, GSM REDSZERT KIÉPÍTENI HOGY A MOBILOK OTT IS MŰKÖDJENEK,LIFT ,TERMÉSZETESSEN AMI A LEGFELSŐ SZINTRE IS FELVISZ (EZÁLTAL A FELSZÍNEN EGY GYÖNYÖRŰ LIFTHÁZ) TŰZOLTÓ BERENDEZÉSEK ,ÁLLANDÓ FELÜGYELET, A PANGÓ MÉLYGARÁZSBAN............EREDMÉNY DRÁGA !!! ÉS A KIS FORGALOM MIATT KÖZBIZTONSÁGILAG IS VESZÉLYES.....TALÁN TANÚLNI KÉNE MÁSOK HIBÁJÁBÓL MIELŐTT 2-3 MILLIÁRDOT ELKÖLT A VÁROSVEZETÉS ..HOGY A DUNA MELLÉ NEM MÉLYGARÁZST KELLENE ÉPÍTENI HANEM EGY BIZTONSÁGOS NEM TÚL TÁVOLI HELYEN EGY PARKOLÓHÁZAT : MINIMÁLIS ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉG = OLCSÓBB PARKOLÓJEGY ÁRAK>>>>>sokkal nagyobb kihasználtság . ÉN SZOLTAM!!!!!!!!”
 • 4. DON 2011. október 19. 11:15
  „Papa!
  Ki mondta, hogy a mélygarázs sok pénzt hoz? Ki fog oda beállni?
  A fenti képeken látottak még akár egy kompromisszumos megoldást alapjai is lehetnek. Ha nincs más megoldás, és a rehabilitációra nincs pénz (??), akkor ez is elfogadható. De először merítsen ki a városvezetés és a civilek együttesen minden lehetőséget!”
 • 3. Oreg35 2011. október 19. 11:07
  „Sajnos 2. PaPa igazat mond! Ezt már számtalanszor tapasztalhattuk, hogy ellenvetés nincs! Csak azt nem értem, hogy ha a város rosszul áll az anyagiakkal akkor minek kell még egy kihasználatlan mélygarázs! Bezzeg uszodára és sportcsarnokra nem jut pénz! / meg még sok más fontosabbra/”
 • 2. PaPa 2011. október 19. 08:58
  „Igen ez is egy jó megoldás lehetne csak sajnos a városvezetésnek az ilyen megoldásokra nincs és nem is lesz pénze!!!!
  A mélygarázs nagyon sok pénzt(saját zsebbe) hoz és ez ne egy utolsó szempont. "Akármilyen áron is de ott mélygarázs lesz ezt meg mondtam már régen és ha tetszik hanem ezt én így akarom".-idézet.”
 • 1. humer 2011. október 19. 08:51
  „Szerintem pedig jobban illene a régi romok helyett egy modern létesítmény, ahogy azt a magyarországi kitűnő mérnökök már elkészítették Aquincumban: :) :)
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e8/Aquincum-Thermae_Majores.jpg
  vagyis érdemes lenne egy autópályát tenni fölé hosszában... ha Budapestnek jár a romok fölé autópálya, akko Győrnek is...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megye Téten emlékezik 1956 hőseire

Győr-Moson-Sopron Megye Önkormányzata - az eddigi hagyományoknak megfelelően - ebben az évben is… Tovább olvasom