Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Így cigiznek és söröznek a győri kórházban! - fotók

A győri Petz-kórház parkolói és az új szárny körüli padok is hemzsegnek a cigarettacsikkektől. Olvasónk több sörösdobozt is lefotózott a kórház területén.

Nézzük, mit mond hasonló helyzetekben a törvény szava. A jelenleg érvényes jogszabályok szerint 2012. január 1-jétől szabadtéren sem lehet kijelölni dohányzóhelyet közoktatási, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, illetve egészségügyi intézményekben. Ennek értelmében az összes magyar kórház és rendelőintézet területén tilos a dohányzás.

A szabályozás betartását - elméletileg - az ÁNTSZ ellenőrzi, a tilalom megsértése esetén egészségvédelmi bírságot szab ki. Az új szabályozás bevezetése után, három hónap türelmi idő volt, két éve, 2012. április elsején kezdődött a bírságolás a törvényt megsértők esetében.


Így cigiznek és söröznek a győri kórházban! - fotók: Tudósító

Az egészségvédelmi bírságot, mely 20 és 50 ezer forint közé eshet, illetve a helyszíni bírságot, mely maximum 30 ezer forint lehet, az ÁNTSZ számlájára kell befizetni.

Az ÁNTSZ az így befolyt összeg felét havonta átutalja az egészségügyért felelős minisztérium költségvetési fejezetének, mely dohányzás-megelőzésre, a dohányzásról való leszokást támogató programokra, egészség-megőrzési célokra, valamint az egészségügyi ellátás színvonalát fejlesztő programokra használható fel.

Úgy tűnik, a Petz-kórház területén nyakon csípett dohányzókkal simán lehet(ne) támogatni az alapot.

Gyorsan tegyük hozzá: alkoholt szintén szigorúan tilos az egész kórház területén fogyasztani.


Galéria kép

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadnyitó a győri Vaskakas Bábszínházban

A hagyományok szerint a 2014/15-ös évad bérletes kínálatában négy új előadással várják az óvodai és… Tovább olvasom