Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Ígérik, hogy rend lesz a Kálóczy téren

Győr - Rövidesen kamerák figyelik majd az utóbbi időben a rablások és garázdaságok miatt elhíresült Kálóczy tér környékét. A város vezetése és a rendőrség szorosabb együttműködést ígért.
Kihelyezett sajtótájékoztatón ismertette a győri önkormányzat és a rendőrkapitányság vezetője azokat az elképzeléseket, amelyek megvalósításával megszüntethetők lennének a Kálóczy téren az utóbbi időben elszaporodott bűncselekmények.

A város új rendőrkapitánya, Horváth Csaba alezredes elmondta, első győri programként az elmúlt hétvégén este körbejárta a Kálóczy teret, amit „Bermuda háromszögnek" nevezett el.

– Úgy döntöttem, hogy a kritikus pénteki és szombati időszakokban nyolc rendőr folyamatosan jelen lesz a különböző irányokban. A megyei főkapitányság bevetési szolgálata külső gyűrűt alkot a tér környékéről elvezető utaknál, hogy az innét kiszorult garázdák ne a város más pontjain vezessék le indulataikat – ígérte Horváth Csaba.
A kapitány elmondta még, egyeztetésre hívja a környék szórakozóhelyeinek üzemeltetőit. Szoros együttműködést kér tőlük.

– A közbiztonság javítása érdekében a belvárosi kamerarendszert is kibővítjük. Amennyiben a tervezett lépések nem vezetnek eredményre, az önkormányzat segítségét kérem, korlátozza a szórakozóhelyek nyitva tartását – figyelmeztetett Horváth Csaba.

Győr polgármestere, Borkai Zsolt bejelentette, a rendőrség ez évben is 10 millió forint támogatást kap a várostól, s ezenfelül a költségvetésben nagyobb összeget terveznek a rendőrség részére.

– Eddig túlórák kifizetésére fordította a pénzt a rendőrség, most eszközbeszerzésre – kamerák vásárlására – nyílik lehetőség. Tavaly volt egy közös pályázat, amelyen tizenegymillió forintot nyert a kapitányság, ebből az önkormányzat az önrészt biztosította. Idén is pályázunk – mondta Borkai Zsolt.

A városrész képviselője, dr. Németh Viktor megfelelőnek tartotta a tervezett intézkedéseket.

Olvasóink írták

 • 4. Cseter János 2008. február 10. 14:41
  „Aki nemm ismeri fel a valódi bűnözést és azok kártékonyságát annak hiába is írják a megtörtént eseményeket és azok kiagyalóit!A szervezett bűnözéshez kellenek a "kamerák" azaz a beépített emberek! Persze, hogy a kirakatba állított "köztéri" vagy egyéb részegek, simlis csavargók, tolvajok pitiáner útonálló rablól is baj hogy egyre több van! De az ilyen pitiáner bűnöuzők elfogására fordítandó összegek legalább anyiba kerülnek a közpénzből mint a "FŐ-rendörünk" 5 milliós pénz pazarlása a "koktélosok" feléderítésére esetenként! Igaz könnyebb a munkát átpasszolni, megtagadni mint azt végrehajtani!”
 • 3. nonem 2008. február 10. 10:44
  „Ahhoz, hogy a kamerarendszerek működjenek, világítás is kell! És elnézem a győri web kamerát- hát gyalázatos. Utóbbi időben pl. Bp. kamerarendszere- mely folyamatos és nem 5 mp-ként ad egy-egy képet, az már EU színvonalú! Tessék megtekinteni T. városvezetés! Nem a püspökvárat és a Karmelita tmplomot kell csak mutgatni, arra egy -két fénykép is elég. Frekventált helyekre kamerát - 30 nap után lehet törölni a felvételeket. Aki tisztességes, az nem tiltakozik ellene! A szórakozóhelyek környékén kívül vasut és buszpályaudvar, továbbá a kivezető utak ellenőrzése pétek-szombat éjszakánként. A bevételből lehet fedezni a túlóra és eszköz költségeket! Cseter Úr meg egy angolna! Mindíg másról ír mint a téma! Mint a bolondok házában- javasolnám, 34, 67, 23, viccek száma- el sem kell mondania!”
 • 2. Cseter János 2008. február 09. 13:05
  „Szerintem már azon sem lehetne csodálkozni, ha valamelyik film rendező megalkotta volna a győr "nyóckert"! Hisz itt is megállná a helyet a téma. Persze, ha csupán a külsöségek lesznek felszámolva attól még a fehérgalléros bűnözés nyugodtan élheti a világát. Hisz Öket nem zavarják a kapitány cserék. Az áldozataik meg várhatnak a csodákra! Szerintem a munka megtagadása a bűnüldözésnél nagyon bevált tevékenység akkor , ha a Jogi Maffiát kellene üldözni! Hisz ahhoz emeltebb szintű tudás kell, mint a köztereken uralkodó simlisek pitiáner köztörvényes ténykedéset megszüntetni.”
 • 1. FERGIE 2008. február 09. 11:35
  „Remélem,hogy nem csak üres ígérgetés lesz az egész! Meg azt is,hogy nem csak 1-2 alkalommal mutatkoznak a rend őrei!
  Amúgy ajánlom még mindig a Stelczer Lajos utcát,ahol a földszinten lakók szinte rettegnek péntek és szombat este-éjjel a részeg ordítozó barmoktól! Ja,és az autónkat is féltjük.
  Ha gondolják a rendőr urak,szívesen körbe viszem őket péntek szombat este-éjjel az általam sokszor említett kritikus helyeken!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új hallgatói-oktatói centrum Győrben

A Mosoni-Duna győr-révfalui partszakasza melletti volt BM csónakház épületének kezelője 2007.… Tovább olvasom