Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Igen a telekalakításokra

Számos rendezésiterv-módosításról, így több telekalakításról döntött múlt csütörtökön este a győri közgyűlés. A város címzett támogatásból próbál pénzt szerezni a győrszentiváni közösségi tér megvalósításához.
Hosszú szakigazgatási eljárás végén a győri közgyűlés csütörtökön jóváhagyta, hogy új építési telkeket alakítsanak ki Győrszentivánon az Árnyas, a Homoksori és a Pósa utcák közötti területen, Szigetben az Akác tér és a Temető utca környezetében, a Szérűskert és a Pápai út közötti Kétüsz-telephelyen, valamint az Öreg utcában. Ezeknél nagyobb vitát váltott ki a Rónay Jácint utca, a Szövetség utca, a Báthory utca és a Damjanich utca által határolt terület szabályozásának módosítása.

A testület végül úgy foglalt állást, hogy a beépítéseknél a törvény szerinti maximális, lakásonkénti másfél parkolót kell biztosítani, illetve hogy a beépítési tervet be kell mutatni a közgyűlésnek.
Eldőlt, hogy a város jövőre címzett támogatást kér a győrszentiváni közösségi tér megvalósításához, amelyhez 10 százaléknyi önerő kell. A beruházás összköltsége 898 millió forint.

A képviselők rábólintottak arra is, hogy az önkormányzat értékesítse a Függvény utca és a Riesz utca sarkán található ingatlant, amelyen a Szentlélek-templom és Otthonfenntartó Alapítvány idősek otthonát építene. Az eladási ár 42 millió 725 ezer forint, amelyet a vevő 2006 júniusáig három részletben fizet ki.

Németh Zoltán, a Fidesz–MDF–MKDSZ frakció vezetője írásbeli kérdést tett fel Balogh József polgármesternek, amelyben kifogásolta, hogy a város a Jövőműhely-programmal kapcsolatban a GyőrPress című újságban hirdetést adott fel, illetve különkiadványt juttatott el a lakossághoz. Szerinte ezek csak arra voltak jók, hogy a város vezetői közpénzen a saját fényképüket tegyék közzé.

Balogh József válaszában visszautasította a vádakat, és közölte: a város stratégiai tervének elkészítésébe fontos a lakosság bevonása, és az erre buzdító két közzététel összesen alig valamivel több mint négymillió forintba került.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy más, ugyancsak közpénzen kiadott kiadványokon (Szociális iránytű, Gyűjtsünk szelektíven!) jobboldali politikusok (Dézsi Csaba András, Németh Zoltán) portréja szerepelt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapsifülesekből nem lesz vacsora

Húsvétra sok gyermeket leptek meg élő kisnyúllal a családtagok. A megunt tapsifülesek közül eddig… Tovább olvasom