Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Igazolványcsere sorban állással

Győr-Moson-Sopron - Kígyózó sorokat, nemegyszer fél-egy órás sorban állást hozott a bérletigazolványok cseréje ezekben a napokban a megyében.

A Volán igazgatója azt mondja, a következő hónapban már könnyebb lesz.

A megye helyközi buszain naponta utazó harmincezer dolgozónak és diáknak kell lecserélnie bérletigazolványát és bérletigazolását ebben a hónapban – néhány napja írtunk erről. A Kisalföld Volán azt kérte az utasoktól, hogy a cserét lehetőleg a szokásos októberi bérletváltási csúcs utánra időzítsék, elkerülve a felesleges sorban állást. De napok óta sajnos azt látni, hogy nem sikerül ezt elkerülni.

A győri buszpályaudvaron legalább félórás sorállással számolhattak azok, akik kora délután próbálták kicserélni bérletigazolványukat, illetve bérletigazolásukat. Fotó: Krizsán Csaba
A győri buszpályaudvaron legalább félórás sorállással számolhattak azok, akik kora délután próbálták kicserélni bérletigazolványukat, illetve bérletigazolásukat. Fotó: Krizsán Csaba

A győri autóbusz-állomáson a csere időszakában megerősített elővételi pénztári szolgálat üzemel; az elővételi pénztárak pedig az öt nagyobb város autóbusz-állomásán működnek. A győri 5.30-tól 15.30-ig, a soproni 7-től 15 óráig, a mosonmagyaróvári 6.30-tól 14 óráig, a csornai 5.30-tól 16.30-ig, a kapuvári 4-től 22 óráig tart nyitva, csak hétköznapokon. A sorállást azonban nem tudják megúszni az utasok. Pénteken egyikük egyórás sorban állás után kereste meg szerkesztőségünket. Olvasónk azt állította, mintegy 150 sorstársával várta ki a sorát a győri autóbusz-állomáson.

Nádasi Mihály fél órát biztosan sorban állt.
Nádasi Mihály fél órát biztosan sorban állt.

Megnéztük mi is, s tény: a három üzemelő kasszánál kígyózó sorokban álltak az emberek; egy-egy igazolványcsere minden esetben több percig tartott. Volt olyan utas, aki addig, amíg az ügyintéző a papírját töltötte, két telefont is le tudott bonyolítani. A lényeg, hogy tényleg sort kellett állni. Ezt a legjobban Nádasi Mihály tudja bizonyítani, aki – elmondása szerint – fél órát biztosan sorban állt. Neki szerencséje volt, mert nem ment közben a busza, így azért már nem kellett idegeskednie, hogy lekési a járatot. Simon József azonban jött, látott... s visszafordult a kasszák előtt: ˝Időre megyek, így nem tudom kivárni ezt a sort. Ötre végzek, akkor megnézem, nyitva van-e még a kassza, s megpróbálom újra.˝

Időre megyek, így nem tudom kivárni a sort - mondta Simon József
Időre megyek, így nem tudom kivárni a sort - mondta Simon József

Pócza Mihály, a Kisalföld Volán vezérigazgatója nem vitatta a sorállás tényét – a megye városaiból rendre ilyen visszajelzéseket kapott: ˝Harmincezer bérletesünk van, ami óriási tömeg. A kollégák becsülettel dolgoznak, hogy novemberig mindenkinek a bérletigazolványát ki tudják cserélni. Ezt csak egyszer kell megtenni, a következő hónapban már nem lesz ilyen gond a pénztáraknál.˝

Olvasóink írták

 • 11. devecseri 2009. október 13. 13:29
  „Csak azért kell új igazolvány mert igy a 2-300 méterrel több magassabb kilométer távolságot meg tudják fizettetni a bérletesekkel,mert ott már ötkilométerrel többet keljen fizetni,DE VAJON MIÉRT??????”
 • 10. bugyortudor 2009. október 12. 00:58
  „Már megint a felesleges hangulatkeltés. Fizetési időszakban bármelyik nagy áruházban ugyanúgy kell sorban állni legalább fél órát, ha nem többet. Hiába van kiírva hogy: ha 3-an vannak előttem, akkor nyitnak ki egy üres kasszát, hiszen nincs több kassza.
  Arról sajnos szintén nem a Volán és Pócza úr tehet, hogy nincs elég ember, azért nem tud kinyitni több kassza. Létszám-stop van, felvenni sem lehet új embert, és ez még a szerencsésebb helyzet. Januártól valószínűleg nagyon sok munkanélkül maradt Volánossal találkozhatnak az utcán és a munkaügyi központban, ha cégre lebontva több milliárd Ft-ot megvonnak az ágazattól. Sőt, jobbat mondok. Ha nem Győr lesz a Volánok régióközpontja, akkor aztán rohanhat mindenki a panaszával Szombathelyre, vagy az aktuális központba. Az lesz majd a jó világ.

  B.”
 • 9. Túrabakancs 2009. október 11. 17:14
  „Állítólag a győri buszokon az új jegykiadó gép jó ideig nem lesz
  kicserélve, akkor mi a francnak szórakoznak a jónéppel? Szerintem
  a bérleteket kiállító alkalmazottakban nem bízik a Volán, hiszen
  valószínűsítik, hogy a kilométer maghatározás nem fedi sokszor a valóságot, emiatt cserélnék le minél hamarabb a gépeket, ezzel nem lehetne stiklizni az embereknek. Emiatt kell cserélni! Az csak duma hogy ezáltal gyorsabb lesz a menetidő meg a bérlet kiadás, hiszen a sok pepecselés a fizetéssel, magával a pénz kezelésével megy el, mikor a sok dűltfejű ötezressel akar 265.ft-os jegyet venni. A sofőröknél szüntessék meg a jegykiadást, az nem oda való.”
 • 8. Truder 2009. október 11. 16:13
  „Egyáltalán mért kell cserélni?”
 • 7. zola3 2009. október 11. 13:51
  „NO COMMENT:D”
 • 6. gamergabor 2009. október 11. 13:00
  „2hétig sorban állatam busz indulásig
  legutobb 2en voltak csak elöttem mire kiszólt valaki hogy hiba miatt leállt a rendszer ma nem lessz csere úgy vagyok hogy ki volt az a beteg aki ezt megalkodta?”
 • 5. makaay777 2009. október 11. 10:37
  „azért mert idióta barmok...”
 • 4. sorok_közt 2009. október 11. 09:50
  „Okostojás Volán vezetők: szeptember elején miért adták ki több ezer régi fajta igazolványt az új kilencedikeseknek?”
 • 3. szaboimi 2009. október 11. 09:39
  „Sajnos a Volán vezetői nem tudják mikor van a csúcs időszak! 14 órától kellene kinyitni az összes ablakot,és nem lenne ekkora a várakozási idő!Délelőtt szerintem nincs akkora forgalom. Nézem a nyitvatartási időt,Győrben csak 15:30 -ig van nyitva.”
 • 2. kisis 2009. október 11. 08:08
  „- én csak egy sima helyi bérletet vettem és 1 órát áltam sorba. Az 5 ablakból csak kettő volt nyítva, talán ha a többit is megnyítnák nem kéne olyan sokáig sorba állni. - ez a Volán hibája is......!”
 • 1. Jandex 2009. október 11. 02:44
  „Vajon Ki lehet Nádasi Úr fodrásza??? A szél,vagy csak tépte a haját míg rá került a sor?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fix traffipaxszal védekeznének

Szeptemberben olyan nap is akadt, amikor hét autós óránként 125 kilométer feletti sebességgel száguldozott Győrújfalu belterületén. Tovább olvasom