Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Igazi robotzsarut videóztak le egy zebrán Győrben - mutatjuk!

ZEB robot, egy figyelemfelhívó zászlóval a kezében a gyalogosok biztonságos átkelésére vonatkozó tanácsokkal segítette a megjelentek átjutását.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága "ZEB robotra vigyázz" elnevezéssel prevenciós, figyelemfelhívó kampányt szervez tekintettel arra, hogy az év első negyedévében több gyalogosokat érintő személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a megyében.
 

A kampány nyitó programját 2018. április 16-án 10 órakor tartották Győrben. A programon bemutatkozott ZEB robot, aki egy figyelemfelhívó zászlóval a kezében, a gyalogosok biztonságos átkelésére vonatkozó tanácsokkal segítette a megjelentek átjutását a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. ZEB robot nemcsak a gyalogosok, hanem és a gépkocsivezetők részére is adott olyan hasznos tanácsokat, amelyek a biztonságos közlekedést segítették.

Kérjük fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság alábbiakban felsorolt – gyalogos közlekedésre vonatkozó – tanácsait:
  • A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.
  • Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.
  • A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja, vagy megtévesztheti!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.
  • A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeütközött három autó Győrben, a Pápai úton

Összeütközött három autó Győrben, a Pápai úton
Forgalomkorlátozásra kell számítani. Tovább olvasom