Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Igazi hungarikum a pannonhalmi törköly

Eredetvédett lett a pannonhalmi törkölypálinka.
Az erről szóló határozatot a győri Szent Miklós templomban tartott istentisztelethez kapcsolódóan adta át Gráf József agrárminiszter Barabás Attilának, a Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatójának.

A pálinka-lovagrend hagyományos találkozóján lepalackozták az igen nagy multú italt, amit Tóth András görög-katolikus parókus meg is szentelt.
Barabás Attila elmondta: az uniós csatlakozással a magyar pálinka általános eredetvédelme megtörtént, ezt követte az a folyamat, amikor az egyes régiónkhoz kapcsolódó, konkrét termékek eredetvédelméről határoztak.

Az első lépésben a szatmári szilvapálinka, s most - nyolcadikként - a pannonhalmi törkölypálinka emelkedett erre a dobogóra. A sor remélhetőleg folytatódik - mondta a Kisalföldnek Barabás Attila.

Olvasóink írták

  • 2. fortuna54 2009. december 07. 12:43
    „Ez ám a hir.Pálinkát termelnek,szentelnek és reklámoznak,SZ.MÁRTON papjai.Minél több pálikát a böséges étkezés elött.”
  • 1. nasi12 2009. december 06. 17:00
    „Az eredetiségvédelem a hiteles minőség szavatolás, azt jelenti, hogy felügyelem az alapanyag begyűjtésétől, a kész ital lepalackozásáig az egész folyamatot, majd az értékesítést is csak meghatározott, rendszeresen ellenőrzött üzletekben folytatom. Minden erővel meggátolom, hogy a külföldi hamisítványok bekerüljenek a rendszerbe. Mivel a kiváló(!) minőség(!) előállítását, annak legyártását, tehát a legnehezebb dolgot már megoldották Pannonhalmán, őszintén remélem, hogy a piár tevékenység mellett, erre az apróságra is nagyon oda fognak mindig figyelni St. Márton hegyén, és akkor ismét lesz egy hosszútávú igazi Hungarikumunk.
    Bravó Pannonhalma!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyöngyszem: már éjjel is világos

Győr - A Gyöngyszem utcában elvégezték a lámpák égőinek javítását a múlt héten. Tovább olvasom